Rolls-Royce, Τζένσον Μπάτον και ο Ελληνοσκωτσέζος Γιώργος Κουτσάκης έφτιαξαν ένα premium ουίσκι 30 ετών

Η Rolls-Royce και η Coachbuilt, η φίρμα ουίσκι του Ελληνοσκωτσέζου Γιώργου Κουτσάκη με πρεσβευτή τον πρώην πρωταθλητή της Formula 1, Τζένσον Μπάτον, μόλις παρουσίασαν ένα νέο limited edition απόσταγμα 30 ετών.
Rolls-Royce, Τζένσον Μπάτον και ο Ελληνοσκωτσέζος Γιώργος Κουτσάκης έφτιαξαν ένα premium ουίσκι 30 ετών

Μολονότι ποτό και οδήγηση είναι καταστροφικός συνδυασμός, φαίνεται πως πέρα από το πλαίσιο της υπεύθυνης κατανάλωσης, όλο και περισσότερες φίρμες πολυτελών αυτοκινήτων έλκονται από τον κόσμο της παραγωγής ακριβών ουίσκι.

Διαβάστε ακόμα: Royal Salute Coronation of King Charles III Edition - Ένα ουίσκι 23.000 ευρώ τιμά τη στέψη του βασιλιά Κάρολου ΙΙΙ

Η τελευταία συνεργασία που έρχεται να προστεθεί σ’ αυτήν την ελίτ, αφορά τη σύμπραξη μεταξύ της Coachbuilt Blended Scotch Whisky, η οποία έχει ως πρεσβευτή της τον πρωταθλητή της Formula 1, Τζένσον Μπάτον, και της βρετανικής εταιρείας αυτοκινήτων Rolls-Royce.

Η Coachbuilt ιδρύθηκε το 2022 από τον Ελληνοσκωτσέζο αρθρογράφο ουίσκι Γιώργο Κουτσάκη, ο οποίος αποφάσισε να ξεκινήσει μια μάρκα υψηλής ποιότητας που επικεντρωνόταν στην τέχνη του blending.

Ο Κουτσάκης, που ζει μεταξύ της Ταϊβάν και του Χονγκ Κονγκ, εργάστηκε για χρόνια στην ιαπωνική βιομηχανία του ουίσκι και έπειτα έγινε αρθρογράφος με θέμα το ιαπωνικό και παγκόσμιο ουίσκι σε ορισμένα από τα κορυφαία μέσα ενημέρωσης του πλανήτη.

Εικόνα

Κουτσάκης και Μπάτον αποφάσισαν να συνεργαστούν για τη μάρκα για να τονίσουν τόσο το πολυτελές ουίσκι όσο και τα αυτοκίνητα, καθώς και τις ομοιότητες μεταξύ αυτών των δύο κόσμων. «Τόσο η κατασκευή αυτοκινήτων όσο και η ανάμειξη ουίσκι απαιτούν πολλά συστατικά από διαφορετικές πηγές», αναφέρει ο Κουτσάκης στον ιστότοπο της Coachbuilt. «Και τα δύο χρειάζονται εξαιρετική ικανότητα και εξειδίκευση για να συνδυαστούν, και τα δύο χρειάζονται συνεχή βελτίωση για να μετατραπούν σε κάτι όμορφο».

Εικόνα

Η βασική έκφραση είναι το Coachbuilt Whisky Build No. 001, είναι ένα μείγμα που αποτελείται από malt και grain ουίσκι και από τις πέντε περιοχές παραγωγής ουίσκι της Σκωτίας, το οποίο ολοκληρώνεται σε βαρέλια σέρι που προέρχονται από την Ισπανία.

Το νέο Coachbuilt x Rolls-Royce London 30 Years Old, ωστόσο, είναι μια πολύ πιο premium έκφραση: ένα μείγμα από malt και grain ουίσκι τα οποία έχουν ηλικία τουλάχιστον 30 ετών (μερικά έως και 35 ετών), με τα περισσότερα απ’ αυτά να έχουν ωριμάσει σε βαρέλια σέρι .

Εικόνα

Το μπουκάλι έρχεται σε ειδικό κουτί με ανάγλυφο δέρμα και υπάρχουν μόνο 300 διαθέσιμα με τιμή 1.500 £ (περίπου 1.695 ευρώ). Τα μισά από αυτά τα μπουκάλια θα είναι διαθέσιμα στους πελάτες της Rolls-Royce, ενώ τα άλλα μισά θα διατεθούν με κλήρωση μέσω του ιστότοπου Coachbuilt.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κουτσάκη στην ιστοσελίδα The Spirits Business, έμπνευση για τη συνεργασία του με τη Rolls-Royce αποτέλεσε η συνεργασία μεταξύ Macallan και Bentley. «Η Rolls-Royce έχει μακρά ιστορία κατασκευής αμαξωμάτων. Είναι μια κομψή, μοντέρνα μάρκα», είπε. «Η πρόκληση ήταν να βρούμε ένα ουίσκι αρκετά καλό για να βάλουμε το όνομά τους στο μπουκάλι, και ευτυχώς το κάναμε».

Εικόνα

«Γιορτάζουμε τα πρώτα γενέθλια της Coachbuilt και είναι απίστευτο το πόσο μακριά έχουμε φτάσει σε αυτό το λίγο διάστημα», πρόσθεσε ο Μπάτον. «Το να βλέπεις την Coachbuilt να συνεργάζεται με επωνυμίες όπως η Rolls-Royce London ήταν πάντα το όνειρο, αλλά το να γίνει πραγματικότητα σε 12 μήνες είναι πραγματικά εξαιρετικό».

Εικόνα

Προς το παρόν, φαίνεται ότι τα μπουκάλια μπορούν να αποσταλούν μόνο σε πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αν θέλετε να προσπαθήσετε να αποκτήσετε ένα, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Coachbuilt για περισσότερες πληροφορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ