TAG Heuer: Γιορτάζει 60 χρόνια του εμβληματικού ρολογιού Carrera σε μια ταινία με τον Ράιαν Γκόσλινγκ

H TAG Heuer γιορτάζει την 60ή επέτειο του εμβληματικού ρολογιού της Carrera, παρουσιάζοντας μια ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό και πρεσβευτή της ελβετικής μάρκας, Ράιαν Γκόσλινγκ. Το θέμα της; Φυσικά ένα κυνηγητό αυτοκινήτων.
TAG Heuer: Γιορτάζει 60 χρόνια του εμβληματικού ρολογιού Carrera σε μια ταινία με τον Ράιαν Γκόσλινγκ

Δεν υπήρχε ίσως ιδανικότερος τρόπος από μια ταινία για να γιορτάσει η TAG Heuer τη διαμαντένια επέτειο του Carrera, του εμβληματικού της ρολογιού που έγινε συνώνυμο με τους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού, τα γρήγορα αυτοκίνητα και τους κορυφαίους οδηγούς του πλανήτη. Σε τι αφορά το σενάριο; Φυσικά ένα άγριο κυνηγητό αυτοκινήτων με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Γκόσλινγκ.

Διαβάστε ακόμα: Ο Conor McGregor λανσάρει το δικό του πανάκριβο ρολόι Jacob & Co.

Με ένα πάρτι στο Λονδίνο, την Πέμπτη 20 Απριλίου, η TAG Heuer γιόρτασε την 60ή επέτειο του Carrera, κάνοντας παράλληλα και την πρεμιέρα της ταινίας μικρού μήκους με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό και πρεσβευτή της ελβετικής μάρκας.

Με τίτλο «The Chase for the Carrera», και παραγωγό τον Ντέιβιντ Λιτς (ο άνθρωπος πίσω από τις ταινίες «John Wick», «Deadpool 2» και «Bullet Train» και πρώην κασκαντέρ) και σκηνοθεσία του Νας Έντζερτον, η πεντάλεπτη ταινία φέρνει αντιμέτωπους τον Γκόσλινγκ με τη διευθύντρια σκηνικών της ταινίας, Τάμι (την υποδύεται η Βανέσα Βάγιερ) καθώς εκείνη προσπαθεί να αποσπάσει το πολύτιμο ρολόι Carrera από τον καρπό του.

Εικόνα

Εν μέρει μικροκαμωμένο θρίλερ δράσης, εν μέρει φαρσοκωμωδία, έντεχνα «δεμένη» υπό την ομπρέλα του brand Carrera, η ταινία μεταφέρει το κοινό σε μια ταινία που εκτυλίσσεται μέσα σε μια άλλη ταινία, που με τη σειρά της αφορά μια… τρίτη ταινία.

«Η TAG Heuer είχε πάντα στενή σχέση με το Χόλιγουντ, με τα ρολόγια μας να φοριούνται στους καρπούς των θρύλων της μεγάλης οθόνης κατά τη διάρκεια των δεκαετιών», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της TAG Heuer, Φρεντερίκ Αρνό. «Δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο για να γιορτάσουμε τα 60 χρόνια του Carrera από μια μίνι υπερπαραγωγή του Χόλιγουντ… η οποία, φυσικά, αφορά έναν αγώνα αυτοκινήτων».

Οι μηχανοκίνητοι αγώνες αποτελούν βασικό στοιχείο στο DNA του Carrera. Το ρολόι έκανε το ντεμπούτο του το 1963, φέροντας το όνομα του θρυλικού αγώνα Carrera Panamericana, έναν μάλλον ύπουλο αγώνα 3.000 χλμ. από τα βόρεια σύνορα του Μεξικού προς τα νότια που αποτελούσε εξαντλητική δοκιμή των ικανοτήτων τόσο των οδηγών όσο και των αυτοκινήτων.

Ο Jack Heuer, δισέγγονος του ιδρυτή της φίρμας, έμαθε για τον επικίνδυνο αγώνα όταν συνάντησε τους γονείς των δύο Μεξικανών αδελφών Πέδρο και Ρικάρντο Ροντρίγκεζ, οι οποίοι του αφηγήθηκαν ιστορίες για τη διαδρομή και τους νικητές της. Κατά συνέπεια, όλα τα μοντέλα Carrera διέθεταν εξαρχής τολμηρή σχεδίαση με έμφαση στις ευανάγνωστες ενδείξεις, στοιχείο κρίσιμο σε όργανα αγώνων.

A post shared by TAG Heuer (@tagheuer)

Το TAG Heuer Carrera Chronograph που στην ουσία πρωταγωνιστεί στην ταινία στολίζοντας τον καρπό του Γκόσλινγκ, είναι ένα από τα πολλά μοντέλα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση ρολογιών Watches & Wonders που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο στη Γενεύη. Διαθέτει μπλε καντράν σε ατσάλινη κάσα 39 χιλιοστών, ασορτί λουράκι από δέρμα μοσχαριού και θολωτό κρύσταλλο από ζαφείρι.

Η ταινία μικρού μήκους της TAG Heuer γυρίστηκε στην Αυστραλία κατά τη διάρκεια της παραγωγής της επερχόμενης ταινίας των Γκόσλινγκ και Λιτς, «The Fall Guy», μιλά για το πνεύμα δράσης-κωμωδίας το οποίο αμφότεροι συνδυάζουν.
«Αυτή η καμπάνια είναι εντελώς διαφορετική όχι μόνο από όλα όσα έχουμε κάνει μαζί (σ.σ. με τον Λιτς) αλλά και όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα», τόνισε ο Γκόσλινγκ σε μια συνέντευξη πριν την πρεμιέρα της ταινίας. «Ήταν έκπληξη να βλέπεις μια πολυτελή μάρκα γνωστή για τόσο σοβαρές και έντεχνες καμπάνιες, ξαφνικά να αγκαλιάζει και να επιδεικνύει μια τόσο δυνατή αίσθηση του χιούμορ».

Εικόνα

Φυσικά, οι εορτασμοί της επετείου των 60 χρόνων Carrera δεν θα ήταν πλήρεις χωρίς ένα νέο ρολόι: το limited edition TAG Heuer Chronograph 60th Anniversary, μέρος της οικογένειας «glassbox», διαθέτει μηχανισμό HEUER Automatic 02 Movement, ασημί καντράν και τρεις μαύρους δείκτες για αντίθεση. Εξακόσια από αυτά κυκλοφορούν, το καθένα χαραγμένο με τον ατομικό του αριθμό «XXX/600» στο πίσω μέρος της κάσας μαζί με μια ένδειξη της καταδυτικής αντοχής του στα 100 μέτρα βάθος.

Εικόνα

Έτσι, το Carrera αφήνει προσωρινά τις πίστες για μια εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη. Άλλωστε, η σχέση της TAG Heuer με τους σταρ του Χόλιγουντ δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτή με τον Ράιαν Γκόσλινγκ. Αρκεί να αναφέρουμε και τους έτερους πρεσβευτές της, Πάτρικ Ντέμπσι και Τζέικομπ Ελόρντι, οι οποίοι παρευρέθηκαν επίσης στο επετειακό event φορώντας αμφότεροι ένα Carrera.