Steve McQueen: Σε δημοπρασία μια άψογα ανακαινισμένη Ferrari 275 GTB/4 που ανήκε κάποτε στο θρυλικό ηθοποιό

Μια Ferrari 275 GTB/4 που κάποτε ανήκε στον Steve McQueen βγαίνει σε δημοπρασία τον Αύγουστο από τον οίκο RM Sotheby's. Το άψογα ανακαινισμένο αυτοκίνητο ήταν αυτό που χρησιμοποιούσε ο ηθοποιός για να πηγαινοέρχεται στα γυρίσματα της ταινίας «Bullitt».
Steve McQueen: Σε δημοπρασία μια άψογα ανακαινισμένη Ferrari 275 GTB/4 που ανήκε κάποτε στο θρυλικό ηθοποιό

Στη λίστα των θρύλων όχι μόνο του Χόλιγουντ αλλά και του μηχανοκίνητου αθλητισμού του 20ου αιώνα, το όνομα του Steve McQueen κατέχει μία από τις κορυφαίες θέσεις, τόσο ως παθιασμένου οδηγού αγώνων όσο και ως πρωταγωνιστή εμβληματικών ταινιών.

Διαβάστε ακόμα: Στιβ ΜακΚουίν - Το παραθαλάσσιο καταφύγιο του «βασιλιά του cool» στο Μαλιμπού βγήκε στην αγορά για 17 εκατ. δολάρια

Ο «βασιλιάς του cool» ήταν επίσης ενθουσιώδης συλλέκτης αυτοκινήτων, πολλά από τα οποία έχουν φιλοξενηθεί σ’ αυτήν εδώ τη στήλη. Ανάμεσα σ’ αυτά που βρίσκονταν κάποτε παρκαρισμένα στο γκαράζ του είναι και αυτή η άψογα ανακαινισμένη Ferrari 275 GTB/4, η οποία βγαίνει τώρα σε δημοπρασία μέσω του οίκου RM Sotheby's.

Αυτή η Berlinetta του 1967 ήταν ένα από τα τέσσερα κλασικά Ferrari που ο ηθοποιός οδηγούσε κατά τη διάρκεια της ζωής του, καθώς και η πολυτελής Jaguar XKSS. Μία επίσης από τις Ferrari που είχε και αγαπούσε ο McQueen ήταν μια εξαιρετικά σπάνια Spider 275 GTS/4 NART, αλλά έπειτα από ένα τρακάρισμα στο Μαλιμπού, δεν θέλησε να περιμένει τη μακρά και δαπανηρή επισκευή της. Έτσι την αντικατέστησε, αγοράζοντας αυτή τη Ferrari 275 GTB/4.

Εικόνα

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από την Hollywood Sport Cars τον Δεκέμβριο του 1967. Μετά την αγορά του, ο ηθοποιός δανείστηκε πολλά από τα αγαπημένα του στοιχεία από την κατεστραμμένη Spider για να τα προσθέσει στη νέα του 275 GTB/4, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου σκούρου κόκκινου χρώματος που ονόμασε Chianti Red, συρμάτινες ζάντες Borrani και έναν κομψά ενσωματωμένος πλευρικός καθρέφτης στο φτερό της πλευράς του οδηγού.

Εικόνα

Λέγεται πως ο McQueen χρησιμοποίησε τη Ferrari για να πηγαινοέρχεται στα γυρίσματα της θρυλικής πλέον ταινίας «Bullitt», προτού τελικά την πουλήσει στο συνάδελφό του, ηθοποιό Γκάι Ουίλιαμς, το 1971.

Η Ferrari του McQueen άλλαξε αρκετές φορές χέρια στο πέρασμα των δεκαετιών, πριν φτάσει στη συλλογή του Αυστραλού πρώην εργοστασιακού οδηγού της Porsche και νικητή του Le Mans το 1983, Βερν Σάπαν, ο οποίος μετέτρεψε και πάλι το αυτοκίνητο σύμφωνα με τις αρχικές προδιαγραφές του McQueen.

Εικόνα

Ο ίδιος ο Σάπαν είναι μια σημαντική φυσιογνωμία στην ιστορία του αυστραλιανού μηχανοκίνητου αθλητισμού, ως προσωπικός φίλος του Μπέρνι Έκλεστοουν και βασικός πρωταγωνιστής στη μεταφορά της Formula 1 στην Αυστραλία, στα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Εικόνα

Η Ferrari 275 GTB/4 του 1967 που κάποτε ανήκε στον Steve McQueen θα πουληθεί από τον οίκο RM Sotheby’s στην προσεχή δημοπρασία του οίκου στο Μοντερέι, από τις 18 έως τις 19 Αυγούστου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θρυλικό αυτοκίνητο μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του RM Sotheby’s.