Lexus LM 2024: Το νέο μίνι βαν που μοιάζει περισσότερο με λιμουζίνα παρά με οικογενειακό πολυμορφικό

Το νέο μίνι βαν της Lexus μοιάζει περισσότερο με λιμουζίνα παρά με πολυμορφικό. Το LM 2024 διατίθεται σε δύο διαμορφώσεις εσωτερικού, η μία εκ των οποίων διαθέτει αεροπορικά καθίσματα, αυτορυθμιζόμενο κλιματισμό και τηλεόραση 48 ιντσών.
Lexus LM 2024: Το νέο μίνι βαν που μοιάζει περισσότερο με λιμουζίνα παρά με οικογενειακό πολυμορφικό

Για τη Lexus το δόγμα που στερεί από τα μίνι βαν την πολυτέλεια δεν ισχύει. Η κορυφαία μάρκα της Toyota αποκάλυψε τη δεύτερη γενιά LM, ή «Luxury Mover», στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, την Τρίτη 18 Απριλίου. Το αυτοκίνητο μπορεί να μοιάζει με τα συμβατικά μίνι βαν που ονειρεύεται κάθε σωστός οικογενειάρχης, διαθέτει ωστόσο ορισμένες βασικές διαφορές, με κύρια το ποιος προορίζεται να είναι πίσω από το τιμόνι. Κι αυτό συμβαίνει επειδή το LM προορίζεται να οδηγείται από σοφέρ.

Διαβάστε ακόμα: Το μέλλον του τροχόσπιτου είναι εδώ - Το φουτουριστικό Romotow T8 αλλάζει μια για πάντα τις διακοπές μας

Το LM παρουσιάστηκε το 2019, και είναι η Lexus έκδοση λιμουζίνας του Toyota Alphard, το οποίο πωλείται κυρίως στην Ασία. Τα μίνι βαν δεν είναι τα πιο σέξι οχήματα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το μοντέλο να γίνει επιτυχία στην Κίνα, τη μόνη αγορά όπου πωλείται αυτή τη στιγμή.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι τόσο η Toyota όσο και η Lexus θέλουν να δουν αν η επιτυχία του μπορεί να επαναληφθεί και αλλού, καθώς η δεύτερη γενιά του βαν θα πωλείται παγκοσμίως, με μια κραυγαλέα εξαίρεση: τις ΗΠΑ.

Εικόνα

Σε αντίθεση με τα περισσότερα πολυτελή οχήματα, το εξωτερικό του LM φαίνεται να ήταν κάτι σαν προϊόν δεύτερης σκέψης. Το αυτοκίνητο μοιάζει στην ουσία με οποιοδήποτε άλλο μίνι βαν, μέχρι τις συρόμενες πίσω πόρτες του. Ωστόσο, η σχεδιαστική γλώσσα της Lexus κάνει τη διαφορά, ειδικά στο μπροστινό μέρος.

Εικόνα

Η πρόσοψη διαθέτει τους γωνιακούς προβολείς της Lexus καθώς και τη μεγαλύτερη έκδοση μάσκας που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Πρέπει να σημειωθεί ότι η αεροτομή που μοιάζει συνέχεια της οροφής είναι μια ωραία (και απροσδόκητη) πινελιά.

Κανείς, βέβαια, δεν πρόκειται να αγοράσει το LM -ή οποιοδήποτε μίνι βαν- λόγω εμφάνισης. Κύριος παράγοντας στην απόφαση αγοράς τους είναι η άνεση του εσωτερικού τους και αυτός είναι ένας τομέας όπου αυτό το όχημα ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες.

Εικόνα

Το LM διατίθεται σε δύο διαμορφώσεις καθισμάτων. Η πρώτη διαθέτει τρεις σειρές και μπορεί να φιλοξενήσει έως και οκτώ άτομα. Η δεύτερη, και αυτή που τράβηξε πραγματικά την προσοχή του κοινού, έχει δύο σειρές και χώρο για τέσσερις.

Αυτό το LM δύο σειρών είναι που προορίζεται για να οδηγείται από ένα σοφέρ. Το ευρύχωρο πίσω καθιστικό του διαθέτει όλες τις πολυτελείς ανέσεις που μπορείτε να σκεφτείτε, όπως δύο άνετα ανακλινόμενα καθίσματα αεροπορικού τύπου με στηρίγματα για τα πόδια, ένα ψυγείο και ένα σύστημα ελέγχου κλιματισμού που χρησιμοποιεί αισθητήρες για τη συνεχή ρύθμιση της θερμοκρασίας της καμπίνας.

Εικόνα

Τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα σύστημα Active Noise Control που εξαφανίζει τους ανεπιθύμητους ήχους και μια οθόνη HD 48 ιντσών την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε ταινίες ή να πραγματοποιείτε βιντεοκλήσεις.

Εικόνα

Το LM απέχει πολύ από το πιο ισχυρό όχημα της Lexus, αλλά αυτό μάλλον δεν έχει καμία σημασία για εκείνους που θα το προτιμήσουν. Ωστόσο, υπάρχει η επιλογή ανάμεσα σε δύο υβριδικές εκδόσεις. Η πρώτη συνδυάζει ένα στροβιλοσυμπιεστή 2,4 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ η δεύτερη συνδυάζει έναν κινητήρα 2,5 λίτρων εν σειρά με έναν ηλεκτροκινητήρα. Και τα δύο προσφέρουν κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Εικόνα

Το βαν διαθέτει 50% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία από την τελευταία γενιά LM και προσαρμοζόμενη ανάρτηση, η οποία θα συμβάλει στη διασφάλιση της ομαλότερης δυνατής οδήγησης.

Η Lexus δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τιμές για την επόμενη γενιά LM, αλλά είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι θα είναι αρκετά ακριβά. Το van αναμένεται να κυκλοφορήσει ως μέρος της κατηγορίας μοντέλων 2024, οπότε περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται σύντομα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα LM 2024 μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Lexus.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ