World’s 50 Best Restaurants: Η Μεξικάνα Έλενα Ρεϊγάδας είναι η καλύτερη γυναίκα σεφ στον κόσμο για το 2023

Η Έλενα Ρεϊγάδας είναι η καλύτερη γυναίκα σεφ στον κόσμο. H ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Rosetta στην Πόλη του Μεξικού ανακηρύχθηκε ως η νικήτρια του 2023 από τον γαστρονομικό οργανισμό The World’s 50 Best Restaurants.
World’s 50 Best Restaurants: Η Μεξικάνα Έλενα Ρεϊγάδας είναι η καλύτερη γυναίκα σεφ στον κόσμο για το 2023

Η Έλενα Ρεϊγάδας από το Μεξικό είναι η καλύτερη γυναίκα σεφ στον κόσμο, σύμφωνα με τον θεσμό World’s 50 Best Restaurants. Ο γαστρονομικός οργανισμός ανακοίνωσε στις 18 Απριλίου, την επιλογή της ιδιοκτήτριας του εστιατορίου Rosetta στην Πόλη του Μεξικού ως νικήτρια για το βραβείο του 2023.

Διαβάστε ακόμα: Μπιλ Γκειτς - Έκλεισε ολόκληρο εστιατόριο με τρία Michelin στη Βαρκελώνη, πήρε ένα αναψυκτικό και έφυγε

Το 2014, η Ρεϊγάδας είχε ανακηρυχθεί η καλύτερη γυναίκα σεφ στη Λατινική Αμερική και τώρα, σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, κέρδισε μία από τις κορυφαίες παγκόσμιες διακρίσεις στο χώρο της εστίασης.

«Είμαι πολύ ευγνώμων και θεωρώ τιμή μου που βραβεύτηκα από ανθρώπους που θαυμάζω τόσο πολύ», ανέφερε η Ρεϊγάδας σε σχετική δήλωση. «Η μαγειρική είναι μια κοινή πρακτική. Και έτσι, για μένα, αυτό το βραβείο ανήκει σε ολόκληρη την ομάδα μου, καθώς και σε όλες τις γυναίκες που έχουν διατηρήσει τη μαγειρική μας κληρονομιά για γενιές».

Η Ρεϊγάδας άνοιξε το εστιατόριο Rosetta το 2010, σερβίροντας ένα μενού που ερμηνεύει εκ νέου κλασικά μεξικάνικα πιάτα. Η ομάδα του The World’s 50 Best Reastaurants έκανε ιδιαίτερη μνεία στα χειροποίητα ζυμαρικά της, όπως το hoja santa tortellini, καθώς και σε πιάτα όπως φιστίκι pipián και romeritos tacos. Πέρυσι, το Rosetta βρέθηκε στο Νο. 60 στη λίστα του οργανισμού με τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο.

Μαζί με τη Rosetta και το παρακείμενο αρτοποιείο της, η Ρεϊγάδας είναι επίσης ιδιοκτήτρια του πιο «χαλαρού» Lardo και το μπιστρό Café Nin. Το 2019, κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής, δίνοντας έμφαση στα μεξικάνικα συστατικά καθώς και στο περιβάλλον και τις παραδόσεις που τα διαμορφώνουν.

«Είναι τιμή να απονείμω φέτος το βραβείο The World's Best Female Chef στην Έλενα Ρεϊγάδας, μια σεφ που ανοίγει το δρόμο για τις μελλοντικές γενιές γυναικών στο Μεξικό και όχι μόνο», ανακοίνωσε ο Ουίλιαμ Ντρου, διευθυντής περιεχομένου στο The World’s 50 Best Restaurants. «Επικεντρώνοντας στα παραδοσιακα πιάτα και τη γηγενή βιοποικιλότητα, η Ρεϊγάδας προωθεί το μέλλον της μεξικανικής γαστρονομίας και είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε την αποστολή της με αυτό το διάσημο βραβείο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Το βραβείο Καλύτερης Γυναίκας Σεφ είναι το πρώτο που ανακοινώνεται ως μέρος της κατηγορίας των 50 Καλύτερων Εστιατορίων στον Κόσμο για το 2023. Η πλήρης κατάταξη θα αποκαλυφθεί σε μια τελετή στη Βαλένθια της Ισπανίας, στις 20 Ιουνίου. Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη πού θα βρεθεί το Rosetta σε αυτή τη λίστα, η ανάδειξη της ίδιας της Ρεϊγάδας στην κορυφαία θέση προδιαγράφει νέες διακρίσεις και για το εστιατόριό της.