Asprey Bugatti Egg Collection: Μια limited edition συλλογή από 111 αυγά με τιμές από 20.000 έως 200.000 δολάρια

Η Bugatti συνεργάστηκε με την Asprey για να δημιουργήσει μια limited edition συλλογή από 111 αυγά κατασκευασμένα από διαμάντια και πολύτιμα μέταλλα. Η τιμές τους ξεκινούν από 20.000 δολάρια ενώ 11 από αυτά κοστίζουν από 200.000 δολάρια και πάνω.
Asprey Bugatti Egg Collection: Μια limited edition συλλογή από 111 αυγά με τιμές από 20.000 έως 200.000 δολάρια

Χωρίς αμφιβολία η Bugatti διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους στην ιστορία της. Όλα τα μοντέλα της Bugatti Chiron έχουν ήδη πουληθεί, ενώ ο διάδοχος του υπεραυτοκίνητου αναμένεται το 2024, με τις φήμες να επιμένουν ότι πρόκειται για ένα ηλεκτρικό όχημα.

Διαβάστε ακόμα: Bugatti Centodieci - Το 10ο και τελευταίο χειροποίητο μοντέλο της γαλλικής φίρμας βγήκε από τη γραμμή παραγωγής

Αυτό το κενό νέων εκπλήξεων από τη μεριά της θρυλικής γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει ίσως προβληματίσει τους πιστούς πελάτες της, οι οποίοι δεν έχουν πού να σπαταλήσουν τα χρήματά τους.

Αντιλαμβανόμενη το δίλημμα, η Bugatti δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα. Τοποθετώντας το χαρακτηριστικό της έμβλημα σε μια πληθώρα ειδικών αντικειμένων μέσω προσεκτικά επιλεγμένων συνεργασιών, φροντίζει να κρατά σε εγρήγορση την πελατεία της.

Εικόνα

Το τελευταίο κομμάτι που μπήκε στη λίστα αυτών των πολυτελών δημιουργημάτων είναι μια limited edition συλλογή αυγών από πολύτιμα μέταλλα, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον βρετανική αλυσίδα καταστημάτων πολυτελείας Asprey.

Σχεδιασμένη από το Asprey Studio, η άψογα κατασκευασμένη συλλογή αντιπροσωπεύει έναν τέλειο συνδυασμό παραδοσιακών τεχνικών κατασκευής κοσμημάτων με υλικά υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των υπεραυτοκίνητων της Bugatti.

Η επιλογή του συγκεκριμένου σχεδίου δεν είναι τυχαία. Ο Κάρλο Μπουγκάτι, πατέρας του Ετόρε Μπουγκάτι, είχε κάποτε πει ότι «το πιο αγνό τέλειο σχήμα της φύσης είναι το αυγό». Αυτά τα λόγια έγιναν η έμπνευση πίσω από την περιορισμένης έκδοσης συλλογή που γεννήθηκε από τη συνεργασία με την Asprey που ξεκίνησε το 2022.

A post shared by Asprey Studio (@aspreystudio)

Σύμφωνα με τις δύο φίρμες, η νέα συλλογή «συγκεντρώνει διαχρονικές δημιουργίες της οικογένειας Bugatti με την κληρονομιά και τη δεξιοτεχνία της Asprey». Η Asprey Bugatti Egg Collection θα παραχθεί τόσο ως φυσικό αντικείμενο όσο και ως NFT, με 111 φυσικά αυγά συνδεδεμένα με Bitcoin.

«Η τιμή για τα αυγά με αριθμό 1 έως 100 θα είναι μεταξύ 20 και 50.000 δολαρίων», δήλωσε στο Nft Now ο Άλι Γουόκερ, δημιουργικός διευθυντής του Asprey Studio. «Τα αυγά με αριθμό 100 έως111 θα κοστίζουν από 200.000 δολάρια και πάνω», συμπλήρωσε.

Εικόνα

Το κέλυφος του αυγού της Royale Edition είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Το τέλειο σχήμα επιτυγχάνεται με μια μακρά και πολύπλοκη διαδικασία που διασφαλίζει ότι είναι εντελώς απαλλαγμένο από δυσαναλογίες ή ατέλειες.

Το αυγό είναι περιτυλιγμένο σε ένα ασημένιο πλέγμα με διαμάντια και συνοδεύεται από μια μεταλλική βάση. Απηχεί την κληρονομιά της Asprey στην κατασκευή κοσμημάτων, καθώς και τα εντυπωσιακά σχέδια επίπλων του Κάρλο Μπουγκάτι και της Art Nouveau – μια εποχή σημαντική και για τις δύο μάρκες. Η επιφάνεια του αυγού είναι διακοσμημένη με το χαρακτηριστικό μοτίβο του ελέφαντα που χορεύει, το οποίο έχει αναδημιουργηθεί με τέλεια λεπτομέρεια από ένα από τα αυθεντικά γλυπτά του Ρέμπραντ Μπουγκάτι.

Εικόνα

Επιπλέον, το κέλυφος από ανθρακονήματα ανοίγει με μια σύνθετη αρθρωτή θυρίδα από διαμάντια για να αποκαλύψει μια μινιατούρα του οίκου Bugatti στο Molsheim, κατασκευασμένη από ασήμι τύπου 41 Royale Esders.

Η Βίμπκιε Σταλ, CEO της Bugatti International δήλωσε: «Ο Ετόρε Μπουγκέτι πίστευε στην αισθητική μηχανική, δημιουργώντας τέχνη σε κάθε στοιχείο των οχημάτων του. Είδε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός καλλιτέχνη, αντλώντας έμπνευση από τη δημιουργική δουλειά της οικογένειάς του. Διατηρούμε αυτές τις αξίες μέχρι σήμερα στην Bugatti, δουλεύοντας στενά με συνεργάτες μας όπως η Asprey για να δημιουργήσουμε αντικείμενα τέχνης σύμφωνα με το όραμα του ιδρυτή μας. Η δημιουργία της Asprey Bugatti Egg Collection είναι ένας φόρος τιμής στην ιστορία μας και τις δημιουργίες του Ετόρε, σχεδιασμένες με το πρωτοποριακό πνεύμα και την προσοχή στη λεπτομέρεια που οδήγησε την επωνυμία του στο να γίνει σεβαστή σε όλο τον κόσμο».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη limited edition Asprey Bugatti Egg Collection μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της συλλογής.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ