GigaBier: Η πρώτη μπύρα της Tesla κοστίζει 89 ευρώ και έρχεται σε ένα μπουκάλι εμπνευσμένο από το Cybertruck

Μετά την κυκλοφορία της δικής της τεκίλας η Tesla επιστρέφει στον κόσμο των αλκοολούχων ποτών, κάνοντας το ντεμπούτο της GigaBier, μιας μπύρας pilsner που παρασκευάζεται στο Gigafactory του Βερολίνου και το μπουκάλι της θυμίζει το σχήμα του Cybertruck.
GigaBier: Η πρώτη μπύρα της Tesla κοστίζει 89 ευρώ και έρχεται σε ένα μπουκάλι εμπνευσμένο από το Cybertruck

Τα τελευταία χρόνια, λίγες εταιρείες σκαρφάλωσαν στις πρώτες θέσεις της ειδησεογραφίας περισσότερο από την Tesla, είτε τα νέα αφορούσαν τον διχαστικό CEO της, Έλον Μασκ, είτε όχι. Από τις ενημερώσεις για το Cybertruck, το οποίο δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία με έδρα το Τέξας έχει στόχο να αλλάξει το τοπίο της βιωσιμότητας στα αυτοκίνητα, η Tesla φαίνεται ότι, για τα επόμενα χρόνια, εκτός από ηλεκτρικά οχήματα θα συνεχίσει να παράγει και ειδήσεις.

Διαβάστε ακόμα: Έλον Μασκ - Έκανε με το τζετ του 171 πτήσεις σ' ένα χρόνο - Σαν να πέταξε 12,4 φορές γύρω από τη Γη

Σαν να μην έφτανε αυτό, η τελευταία αποκάλυψή της αποτελεί έκπληξη, καθώς δεν αφορά κάποιο τετράτροχο μοντέλο της. Δείχνει, μάλιστα, τις φιλοδοξίες της μάρκας πολύ πέρα από τη σφαίρα των μεταφορών.

Όταν πριν από μερικά χρόνια, εγκαινιάστηκε το πλέον επιτυχημένο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο, η τελετή συνοδεύτηκε από μια υπόσχεση εκ μέρους του Μασκ για μια επερχόμενη κυκλοφορία μπύρας. Έκτοτε, δεν υπήρξαν περισσότερες πληροφορίες επ’ αυτού, με τους περισσότερους να θεωρούν ότι η ανακοίνωση του Μασκ δεν ήταν παρά ένα ακόμη ευφυολόγημά του.

Εικόνα

Ωστόσο, μετά την κυκλοφορία της δικής της τεκίλας (η οποία στην πραγματικότητα ξεκίνησε ως πρωταπριλιάτικο αστείο), η Tesla επιστρέφει με μια νέα προσπάθεια στον κόσμο των αλκοολούχων ποτών, κάνοντας το ντεμπούτο της GigaBier, μιας μπύρας pilsner που παρασκευάζεται στο Βερολίνο χρησιμοποιώντας τα cyberhops της μάρκας. Σύμωνα με την περιγραφή που δίνει η εταιρεία, το γευστικό της προφίλ περιλαμβάνει νότες εσπεριδοειδών, περγαμόντου και γλυκών φρούτων.

Φυσικά το στοιχείο εκείνο που ξεχωρίζει είναι το ίδιο το μπουκάλι, το design του οποίου ίσως και να αποτελεί την πιο αξιοσημείωτη πτυχή αυτής της κυκλοφορίας (εκτός από το γεγονός ότι μια εταιρεία τεχνολογίας δημιούργησε πραγματικά μια μπύρα).

Διαθέτοντας γωνιακό σχήμα και κομψό γυαλιστερό μαύρο εξωτερικό, τα μπουκάλια των 330 mL έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με το Cybertruck της Tesla, το οποίο διαθέτει πλέον περισσότερα αντικείμενα που μοιάζουν με αυτό παρά πραγματικά μοντέλα παραγωγής. Μεταξύ άλλων προϊόντων που κυκλοφόρησαν στο παρελθόν περιλαμβάνονταν μια πλατφόρμα επιφάνειας εργασίας για ασύρματη φόρτιση και μια σφυρίχτρα από ανοξείδωτο χάλυβα. Το μπουκάλι διαθέτει επίσης ένα υδατογράφημα που λάμπει στο σκοτάδι με τη λέξη «GiGA».

Όσον αφορά στην τιμή, η GigaBier διατίθεται σε πακέτο με 3 συσκευασίες για 89 ευρώ, αν και φαίνεται να χαρακτηρίζεται περισσότερο ως συλλεκτικό αντικείμενο παρά ως καινοτομία στο χώρο των ποτών. Αν, πάντως, θέλετε να τη δοκιμάσετε, μπορείτε να την παραγγείλετε τώρα από τον ιστότοπο της Tesla.