Louis XIII Rare Cask 42.1: Το σπανιότατο κονιάκ που προέρχεται από ένα βαρέλι και κοστίζει 50.000 ευρώ

Ένα εξαιρετικά σπάνιο κονιάκ που προέρχεται από ένα μόνο βαρέλι παρουσίασε πρόσφατα η διάσημη φίρμα Louis XIII. Το κορυφαίο Rare Cask 42.1 θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο σε 775 χειροποίητες φιάλες μόνο με τιμή που θα κινείται γύρω στα 50.000 ευρώ.
 Louis XIII Rare Cask 42.1: Το σπανιότατο κονιάκ που προέρχεται από ένα βαρέλι και κοστίζει 50.000 ευρώ

Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι το Louis XIII είναι ήδη το κορυφαίο κονιάκ στον κόσμο. η διάσημη φίρμα μόλις παρουσίασε μια –ακόμα πιο- limited edition ετικέτα: το σπάνιο και high-end, Rare Cask 42.1.

Διαβάστε ακόμα: Galactic - Το μπέρμπον ουίσκι των 75.000 δολαρίων της Mystic Farm & Distillery θα ωριμάσει για ένα χρόνο στο διάστημα

Μόλις το τρίτο στη συλλογή Rare Cask, το 42.1 έρχεται μια δεκαετία μετά την τελευταία κυκλοφορία, το 42.6. Αυτή τη φορά υπάρχουν μόνο 775 φιάλες διαθέσιμες, το περιεχόμενο των οποίων αντλήθηκε από ένα μόνο tierçon (ο γαλλικός όρος για τα μεγάλα βαρέλια που χρησιμοποιούνται για την παλαίωση του κονιάκ στα κελάρια του Louis XIII).

Σύμφωνα με τη φίρμα, ο πέμπτης γενιάς cellar master, Baptiste Loiseau, ανακάλυψε ένα εξαιρετικό tierçon από γαλλική δρυ στα κελάρια Domaine du Grollet, το οποίο διέθετε «αρωματικό προφίλ» και «απροσδόκητο» ABV στο 42,1% (εξ ου και το όνομα).

Η Louis XIII δεν αποκάλυψε την ηλικία του, αλλά πιθανότατα το νέο κονιάκ πέρασε δεκαετίες ωριμάζοντας αργά. «Ενώ η ιδιαιτερότητα ενός σπάνιου βαρελιού βασίζεται στο θαύμα της φύσης και στη γήρανση των eaux-de-vie, η τεχνογνωσία που απαιτείται για να παραχθεί είναι μια μορφή τέχνης, που περνά από γενιά σε γενιά, όπου ο κάθε cellar master διαιωνίζει το ταλέντο των προκατόχων του», ανέφερε ο Loiseau σε μια δήλωση.

Ακολουθώντας την παράδοση των λανσαρισμάτων για τις δύο προηγούμενες εκδόσεις του Rare Cask που πραγματοποιήθηκαν στα σπήλαια Guilin, στην Κίνα και στο Udaipur, στην Ινδία, η κυκλοφορία του Rare Cask 42.1 σηματοδοτήθηκε με μια ανάλογης λάμψης εκδήλωση στη Βενετία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, που θα οδηγήσουν στην κυκλοφορία του κονιάκ τον Ιούνιο, σε πόλεις όπως το Παρίσι, η Ζυρίχη, το Λονδίνο, το Ντουμπάι, το Μπέβερλι Χιλς, η Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, το Λας Βέγκας και η Κουάλα Λουμπούρ.

«Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που αποκαλύφθηκε το τελευταίο Rare Cask», δήλωσε ο CEO της Rémy Martin, Jean-Philippe Hecquet. «Σήμερα, είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το πιο πρόσφατο θαύμα, το Rare Cask 42.1, το αποτέλεσμα του χρόνου και του ανθρώπινου ταλέντου που φροντίζει το τερουάρ μας. Είναι η απόλυτη έκφραση του Louis XIII».

Εικόνα

Το Rare Cask 42.1 θα παρουσιαστεί ως ένα σετ που περιλαμβάνει μια καράφα από μαύρο κρύσταλλο Baccarat (καθένα από τα οποία είναι αριθμημένο και σύμφωνα με πληροφορίες χρειάστηκαν 20 τεχνίτες για την παραγωγή), ένα ζευγάρι ποτήρια και μια πιπέτα σερβιρίσματος.

Η τιμή κάθε φιάλης Louis XIII Rare Cask 42.1 θα κυμαίνεται στα 50.000 ευρώ περίπου και για να την αποκτήσετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών μέσω του ιστότοπου της μάρκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ