Χιθ Λέτζερ: 14,25 εκατ. δολάρια πουλήθηκε το loft όπου βρέθηκε νεκρός ο «Τζόκερ» της ταινίας «Σκοτεινός Ιππότης»

Το τελευταίο σπίτι του ηθοποιού Χιθ Λέτζερ, του Τζόκερ της ταινίας «The Dark Knight», πουλήθηκε 14,25 εκατ. δολάρια. Το εντυπωσιακό loft στο Σόχο της Νέας Υόρκης συνεχίζει να έχει, για τους θαυμαστές του Χιθ Λέτζερ, ιδιαίτερη σημασία.
Χιθ Λέτζερ: 14,25 εκατ. δολάρια πουλήθηκε το loft όπου βρέθηκε νεκρός ο «Τζόκερ» της ταινίας «Σκοτεινός Ιππότης»

Ένα εντυπωσιακό ακίνητο με τραγικό παρελθόν μόλις άλλαξε χέρια για 14,25 εκατ. δολάρια. Το πρώην διαμέρισμα του Χιθ Λέτζερ στο Σόχο της Νέας Υόρκης, όπου ο ηθοποιός του Χόλιγουντ έζησε τους τελευταίους μήνες της ζωής του, έχει τώρα νέο ιδιοκτήτη.

Διαβάστε ακόμα: Τζάκι Κένεντι-Ωνάση - Στην αγορά το σπίτι της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον για 26.5 εκατ. δολάρια

Σύμφωνα με τη New York Post, το τελευταίο σπίτι του ηθοποιού που άφησε άφωνο το κοινό με την ερμηνεία του ως Τζόκερ στην ταινία «The Dark Knight», πουλήθηκε εκτός αγοράς τον περασμένο μήνα σε μια ανώνυμη εταιρεία.

Το διαμέρισμα είναι μια μεγάλη σοφίτα στην Broome Street με συνολικό εμβαδόν πάνω από 400 τετραγωνικά μέτρα, όπου ο Λέτζερ βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση συνταγογραφούμενων φαρμάκων το 2008.

Εικόνα

Το κτίριο του 1873 όπου βρίσκεται το διαμέρισμα, ανακαινίστηκε λίγο μετά το θάνατο του ηθοποιού και μετατράπηκε σε συγκυριαρχία με δύο επιπλέον ορόφους. Το φωτεινό διαμέρισμα του Λέτζερ, στον τέταρτο όροφο, διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, τρία μπάνια, καθώς και μοντέρνες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, όπως κολώνες από χυτοσίδηρο σε όλο το χώρο που ταιριάζουν με εκείνες στο εξωτερικό του κτιρίου.

Εικόνα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της New York Post, η οποία εξέτασε τις φωτογραφίες πριν και μετά την ανακαίνιση, η διάταξη των εσωτερικών χώρων είναι παρόμοια με εκείνη που είχε το διαμέρισμα όταν ζούσε εκεί ο αείμνηστος ηθοποιός.

Εικόνα

Το loft δεν είναι καν το πιο ακριβό διαμέρισμα του κτιρίου: Το 2021, το ρετιρέ των 740 τετραγωνικών μέτρων πωλήθηκε για 49 εκατ. δολάρια. Η κατοικία του τελευταίου ορόφου διέθετε έξι βεράντες, υδρομασάζ, ιδιωτικό ασανσέρ, γυμναστήριο, μπάνια από μάρμαρο και περισσότερες από 20 προσαρμοσμένες ντουλάπες.

Εικόνα

Ο Λέτζερ είχε μετακομίσει στη σοφίτα της οδού Broome 419-21 μετά το χωρισμό του από την επί χρόνια φίλη και συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία «Brokeback Mountain», Μισέλ Γουίλιαμς, αφήνοντας το σπίτι στο Μπρούκλιν που μοιραζόταν με την ηθοποιό και την κόρη τους, Ματίλντα. Σύμφωνα με τους New York Times, ο ηθοποιός νοίκιασε το χώρο της Broome Street για 25.000 δολάρια το μήνα, μέχρι τον θάνατό του, τέσσερις μήνες αργότερα.

Εικόνα

Ο θάνατος του 28χρονου ηθοποιού βύθισε στο πένθος θαυμαστές, φίλους και οικογένεια, με την πολυκατοικία όπου έμενε ο σταρ, να γίνεται για λίγο χώρος προσκυνήματος για χιλιάδες κόσμου. Αν και πολλά πλέον έχουν αλλάξει στη δομή του κτιρίου, το νούμερο 421 της Broome Street συνεχίζει να έχει, για τους θαυμαστές του Χιθ Λέτζερ, ιδιαίτερη σημασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ