Ferrari F1-2000: Το πρώτο μονοθέσιο της χρυσής εποχής του Μίκαελ Σουμάχερ στη Formula 1 βγαίνει σε δημοπρασία

Το μονοθέσιο με το οποίο ο Σουμάχερ κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα με τη Ferrari στη Formula 1 βγαίνει δημοπρασία σπό τον Sotheny's. Η θρυλική F1-2000 έφερε στην ιταλική φίρμα τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της μετά από 21 χρόνια. 
Ferrari F1-2000: Το πρώτο μονοθέσιο της χρυσής εποχής του Μίκαελ Σουμάχερ στη Formula 1 βγαίνει σε δημοπρασία

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Formula 1με το οποίο ο Μίκαελ Σουμάχερ ξεκίνησε το νικηφόρο σερί του με τη Ferrari βγαίνει σε δημοπρασία αυτή την άνοιξη. Η θρυλική F1-2000, η οποία θα προσφερθεί σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's τον Απρίλιο, χάρισε στον Γερμανό οδηγό το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2000 και έφερε στην ιταλική φίρμα τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της μετά από 21 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: Maserati Tipo Folgore Gen3 - Το πρώτο ηλεκτρικό μονοθέσιο της φίρμας είναι το καλύτερο αυτοκίνητο Formula E μέχρι σήμερα

Ήταν η αρχή ενός απροσδόκητου σερί. Ο Σουμάχερ κέρδισε στη συνέχεια τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα με τη Ferrari σε μια άνευ προηγουμένου περίοδο κυριαρχίας στη Formula 1.

Η αυγή της χιλιετίας σηματοδότησε την πέμπτη σεζόν του Γερμανού πιλότου με τη Ferrari, την πρώτη με αυτό το πρωτοποριακό μοντέλο. Το εκρηκτικό μονοθέσιο ήταν εξοπλισμένο με επανασχεδιασμένο κινητήρα V-10 με ισχύ περίπου 780 άλογα και κιβώτιο επτά ταχυτήτων.

Εικόνα

Το συγκεκριμένο κομμάτι (Chassis 198) χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως εφεδρικό αυτοκίνητο της ομάδας, αλλά αντικαταστάθηκε αφού ο Σουμέχερ κατέστρεψε το κύριο μονοθέσιο με το οποίο προκρίθηκε στο Grand Prix της Βραζιλίας. Ο θρυλικό οδηγός συνέχισε και κέρδισε τον αγώνα με το συγκεκριμένο μοντέλο και στη συνέχεια σημείωσε pole position στο ισπανικό Grand Prix και στο Μονακό με το ίδιο αυτοκίνητο.

Εικόνα

Ο τελευταίος αγώνας του μονοθεσίου με οδηγό τον Σουμάχερ ήταν στο A1-Ring στην Αυστρία, από τον οποίον αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω χτυπήματος στο πίσω μέρος. Το μονοθέσιο επισκευάστηκε στη συνέχεια από τη Ferrari και μεταφέρθηκε σε όλους τους εναπομείναντες αγώνες Grand Prix της σεζόν του 2000, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε έκτοτε.

Μετά την επαγγελματική του απόσυρση, ανακατασκευάστηκε από το εργοστάσιο και είναι πλέον έτοιμο για αγορά.
«Η RM Sotheby's έχει αποδείξει ότι έχει ασυναγώνιστη ιστορία στο να δημοπρατεί τα πιο σημαντικά μονοθέσια της Formula 1. Ένα ρεκόρ που συνδέεται στενά με την πώληση σημαντικών Ferrari που οδηγούσε ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο καλύτερος οδηγός της Ferrari F1 όλων των εποχών», δήλωσε ο Σέλμπι Μάγιερς, επικεφαλής παγκόσμιων ιδιωτικών πωλήσεων της RM Sotheby's.

Εικόνα

Πράγματι, η Ferrari F2003-GA του Σουμάχερ πουλήθηκε για σχεδόν 15 εκατ. δολάρια πέρυσι σε δημοπρασία του Sotheby's στη Γενεύη, καθιστώντας την το πολυτιμότερο αυτοκίνητο F1 της σύγχρονης εποχής. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε μια άλλη Ferrari του Σουμάχερ που πουλήθηκε για 7,5 εκατ. δολάρια από τον οίκο Sotheby’s το 2017.

Εικόνα

Το Chassis 198 θα προσφερθεί μέσω δημοπρασίας του Sotheby's Sealed που θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 12 Απριλίου. Πριν από την πώληση, το αυτοκίνητο θα εκτεθεί στο Χονγκ Κονγκ από 1 έως 6 Απριλίου. Η εκτίμηση τιμής είναι διαθέσιμη κατόπιν αιτήματος στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου Sotheby’s.