Maserati Tipo Folgore Gen3: Το πρώτο ηλεκτρικό μονοθέσιο της φίρμας είναι το καλύτερο αυτοκίνητο Formula E μέχρι σήμερα

Η Maserati αποκάλυψε το πρώτο της αγωνιστικό αυτοκίνητο για τη Formula E. Το νέο αγωνιστικό Tipo Folgore Gen3, το οποίο θα είναι το ταχύτερο, πιο τεχνολογικά προηγμένο και πιο αποτελεσματικό αυτοκίνητο Formula E μέχρι σήμερα, θα «προσγειωθεί» στην πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez στην Πόλη του Μεξικού στις 14 Ιανουαρίου.
Maserati Tipo Folgore Gen3: Το πρώτο ηλεκτρικό μονοθέσιο της φίρμας είναι το καλύτερο αυτοκίνητο Formula E μέχρι σήμερα

Η Maserati έκανε το ντεμπούτο της στις πίστες αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το 1926. Το αγωνιστικό Tipo 26 με πιλότο τον ίδιο τον Alfieri Maserati, θα τερματίσει τελικά πρώτο στην κατηγορία του στο Targa Florio. Σήμερα, 96 χρόνια αργότερα, η εταιρεία με έμβλημα την τρίαινα σηματοδοτεί τώρα άλλη μια κομβική πρωτιά στην ιστορία της, αποκαλύπτοντας το πρώτο της αγωνιστικό αυτοκίνητο για τη Formula E.

Διαβάστε ακόμα: Gran Turismo 7 - Μια Ferrari Vision GT Concept 1.337 ίππων είναι το δώρο Χριστουγέννων του παιχνιδιού στους gamers του PS5

Σε συνεργασία με τη Venturi Racing, η Maserati Monaco Sports Group Racing (ή Maserati MSG Racing) αποτελεί την πρώτη ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία που ρίχνει το βλέμμα της στον ανταγωνισμό της Formula E.

Εικόνα

Στην 9η σεζόν της Formula E θα διαγωνιστεί το νέο αγωνιστικό Tipo Folgore Gen3, το οποίο θα είναι το ταχύτερο, πιο τεχνολογικά προηγμένο και πιο αποτελεσματικό αυτοκίνητο Formula E μέχρι σήμερα.

Τα μπροστινά και πίσω κινητήρια σύνολα να αποδίδουν 600 kW αναγεννητικής ισχύος με απόδοση 95%, ενώ περισσότερο από το 40% της ενέργειας που χρησιμοποιείται σε έναν αγώνα προέρχεται αποκλειστικά από αναγεννητική πέδηση.

Το αυτοκίνητο αποκαλύφθηκε πρόσφατα στη γενέτειρα της Maserati, τη Μόντενα της Ιταλίας. Η ζωντανή απόχρωση του Tipo Folgore είναι εμπνευσμένη από το μπλε χρώμα της εμβληματικής τρίαινας της φίρμας, και συμπληρώνεται από εκτεθειμένα ανθρακονήματα, κλασικές ιταλικές τρικολόρ ρίγες, λευκά λογότυπα Maserati και φυσικά το λογότυπο της τρίαινας στον κώνο μύτης του αυτοκινήτου.

Εικόνα

Αφού ολοκληρώσει τις προ-σεζόν δοκιμές στην Ισπανία, το αγωνιστικό μονοθέσιο της Maserati θα «προσγειωθεί» στην πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez στην Πόλη του Μεξικού στις 14 Ιανουαρίου, ξεκινώντας την ημερολογιακή σεζόν των 17 αγώνων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το καινοτόμο αγωνιστικό ηλεκτρικό όχημα Tipo Folgore Formula E μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Maserati.