Τα τρίδυμα γιοτ Beach 77, 88 και 99 της Sinot μπορούν να μετατρέψουν τον ωκεανό σε μυκονιάτικο beach bar

Μια οικογένεια τριών superyacht, διαφορετικών σε μέγεθος αλλά ίδιων σε πολυτέλεια και ανέσεις παρουσίασε η ολλανδική εταιρεία Sinot. Τα μοντέλα Beach 77, 88 και 99 δίνουν έμφαση στο beach club που διαθέτουν, τα οποία μοιάζουν με πλωτό bar-restaurant.
Τα τρίδυμα γιοτ Beach 77, 88 και 99 της Sinot μπορούν να μετατρέψουν τον ωκεανό σε μυκονιάτικο beach bar

Στον κόσμο των γιοτ, το συνηθισμένο φαινόμενο στον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών σχεδιασμού είναι το ποια θα παρουσιάσει το μεγαλύτερο, πολυτελέστερο και εντυπωσιακότερο σκάφος. Το ολλανδικό στούντιο Sinot Yacht Architecture & Design φαίνεται ότι ασπάστηκε μια άλλη θεωρία που λέει ότι τα ωραία πράγματα έρχονται σε τριάδες. Κι έτσι, υπό την ομπρέλα του concept «Beach» έρχεται να λανσάρει μια οικογένεια super yacht, τα οποία είναι διαθέσιμα σε τρία μεγέθη.

Διαβάστε ακόμα: Aeolus - Το gigayacht με το ελληνικό όνομα που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Διεθνές Σαλόνι Σκαφών στο Ντουμπάι

Εξηγώντας το σκεπτικό των νέων σκαφών, ο ιδρυτής και σχεδιαστής της εταιρείας, Σαντέρ Σινό, ανέφερε: «Υπάρχουν πολλές οικογένειες σκαφών που περιλαμβάνουν πολλά μοντέλα, ωστόσον τα περισσότερα σκάφη διαφέρουν ως προς τους χώρους, το επίπεδο ανέσεων και τη σχεδιαστική φιλοσοφία. Αυτό που κάναμε ήταν να κατασκευάσουμε ίδια σχέδια σε μεταβλητά μεγέθη για να δημιουργήσουμε μια συνεκτική οικογένεια σκαφών».

Το πλεονέκτημα στα σχέδια της Sinot είναι ότι η κατασκευή των γιοτ βασίζεται σε μια πλήρως τυποποιημένη πλατφόρμα που αναπτύσσεται κλιμακωτά ανάλογα με τις ανάγκες, εξοικονομώντας με αυτόν τον τρόπο χρόνο και χρήμα στους ιδιοκτήτες, ειδικά επειδή όλα τα σκάφη της οικογένειας -ανεξαρτήτως μεγέθους- διαθέτουν τον ίδιο εξοπλισμό.

Εικόνα

Αυτό συμβαίνει στα μοντέλα Beach 77, Beach 88 και Beach 99 (77, 88 και 99 μέτρων αντίστοιχα). Σύμφωνα με τη Sinot, ο σχεδιασμός επιτρέπει επίσης ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση, με το μικρότερο σκάφος που θα μπορούσε να κατασκευαστεί να έχει μήκος 70 μέτρα (ώστε να μην διακινδυνεύεται η επάρκεια εσωτερικού χώρου) ενώ το μεγαλύτερο να μπορεί να αγγίξει τα 111 μέτρα.

Εικόνα

Όπως υποδηλώνει το όνομα της σειράς, ο καθοριστικός χώρος των γιοτ είναι το beach club. Τα κοινά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα κλιμακωτό πίσω κατάστρωμα με ξαπλώστρες, σαλόνια και υπαίθρια τραπεζαρία. Η μεγάλη, ενσωματωμένη πισίνα υπερχείλισης με καταρράκτη να πέφτει στο πίσω μέρος, ενισχύει τη σύνδεση με τη θάλασσα. Το σαλόνι του κλαμπ, στον κλειστό χώρο που ακολουθεί, επεκτείνεται με πτυσσόμενες πλατφόρμες και στις δύο πλευρές του γιοτ που ανοίγουν στην επιφάνεια της θάλασσας, δημιουργώντας μια βεράντα στον ωκεανό.

Εικόνα

Στη μία πλευρά του beach club lounge υπάρχουν καναπέδες και χαμηλά τραπεζάκια, ενώ η άλλη είναι πλήρως εξοπλισμένη με ό,τι απαιτεί ένα ολοκληρωμένο session pilates. Όταν οι επισκέπτες δεν κολυμπούν στην πρύμνη τοου σκάφους, η πλατφόρμα διπλασιάζεται χρησιμεύοντας ως προβλήτα πρόσδεσης για tender και jet ski. Ο σχεδιασμός προσφέρει επίσης μια επιλογή από φουσκωτές επεκτάσεις καταστρώματος, που περιλαμβάνουν πρόσθετη υπαίθρια τραπεζαρία ή ακόμα και διαφανείς «λεκάνες» που δημιουργούν πισίνες στον ωκεανό.

Εικόνα

Η σύνδεση με το υπαίθριο καθιστικό είναι εξίσου σαφής και στο επάνω κατάστρωμα, όπου ψηλά ταβάνια, διαφανή κιγκλιδώματα και γυάλινα παράθυρα πλήρους ύψους επιτρέπουν άπλετο φως στο σαλόνι και την τραπεζαρία.

Εικόνα

Το σχέδιο διαθέτει επίσης μια μεταφερόμενη σουίτα ιδιοκτήτη που απλώνεται σε όλο το πλάτος του σκάφους. Το δωμάτιο μπορεί να τοποθετηθεί στο κύριο κατάστρωμα προς τα εμπρός με άμεση πρόσβαση σε ιδιωτικό χώρο καθιστικού και μεγάλο τζακούζι ή να αλλάξει θέσεις με τον θάλαμο κυβέρνησης στο παραπάνω επίπεδο για υπερυψωμένη θέα. Υπάρχει επίσης η επιλογή, αν και εξαιρετικά ασυνήθιστη, η σουίτα του ιδιοκτήτη να εγκατασταθεί στο σαλόνι του beach club στο χαμηλότερο κατάστρωμα.

Εικόνα

Όπου κι αν τοποθετηθεί, η σουίτα του ιδιοκτήτη θα περιλαμβάνει ένα ιδιωτικό μπάνιο με πέτρινους τοίχους και οπίσθιο φωτισμό, καθώς και δωμάτιο-γκαρνταρόμπα. Ο αριθμός των καμπινών VIP και των επισκεπτών μπορεί επίσης να διαφέρει ανάλογα με τη λίστα επιθυμιών του ιδιοκτήτη με εγκαταστάσεις σπα και περιποίησης, γυμναστήριο ή ακόμα και μια μετατρέψιμη αίθουσα προβολής.

Εικόνα

Τα σκάφη της σειράς «Beach» διαθέτουν σύστημα πετρελαιοηλεκτρικής υβριδικής πρόωση, αν και ο χώρος του μηχανοστασίου είναι αρκετά μεγάλος ώστε να προσαρμόζεται ανάλογα με την εξέλιξη των εναλλακτικών καυσίμων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα οικογένεια γιοτ μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Sinot Yacht Architecture & Design.