Collège Alpin International Beau Soleil: Το πιο ακριβό σχολείο του κόσμου που προτιμούν βασιλείς και δισεκατομμυριούχοι

Ρίχνουμε μια ματιά στο Collège Alpin International Beau Soleil, ένα από τα παλαιότερα και ακριβότερα οικοτροφεία στον κόσμο. Τα δίδακτρα των μαθητών φτάνουν τα 120.000 ευρώ τον χρόνο και το προτιμούν σταθερά οι βασιλείς και οι δισεκατομμυριούχοι.
Collège Alpin International Beau Soleil: Το πιο ακριβό σχολείο του κόσμου που προτιμούν βασιλείς και δισεκατομμυριούχοι

Το Collège Alpin International Beau Soleil, γνωστό απλά ως Beau Soleil, είναι ένα από τα παλαιότερα ιδιωτικά σχολεία της Ελβετίας, το οποίο προτιμούν σταθερά οι βασιλείς και οι δισεκατομμυριούχοι. Ιδρύθηκε το 1910 με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στους μαθητές μέσα σε ένα υγιές και ευχάριστο περιβάλλον. Το σχολείο βρίσκεται στο Villars-sur-Ollon, ένα γραφικό χωριό στις ελβετικές Άλπεις, σε υψόμετρο 1.300 μέτρων.

Διαβάστε ακόμη: Playboy: Επιστρέφει ανανεωμένο με ψηφιακή έκδοση και πλατφόρμα που απειλεί την κυριαρχία του OnlyFans

Αυτό που σίγουρα το κάνει να ξεχωρίζει και το κατατάσσει στην πρώτη θέση των πιο ακριβών οικοτροφείων του κόσμου είναι η τιμή του. Τα ετήσια δίδακτρα για κάθε μαθητή φτάνουν περίπου τα 112.000 ευρώ, ενώ σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προσθέσουμε και μια σειρά από έξτρα χρεώσεις όπως για παράδειγμα η στολή του σκι (1.700 ευρώ), η σχολική στολή (3.200 ευρώ), τα βιβλία των μαθητών (800 ευρώ), και άλλα 300 ευρώ για την πρόσβαση τους στο διαδίκτυο.

Το σχολείο διαθέτει λιγότερους από 300 μαθητές ηλικίας 11-18 ετών, πολλοί εκ των οποίων αποτελούν τους αυριανούς παγκόσμιους ηγέτες. Έτσι, προκειμένου να αποκτήσουν μια σφαιρική αντίληψη και εκπαίδευση, συχνά το σχολείο οργανώνει αποστολές σε περιοχές όπως η Καμπότζη, η Ινδία, η Γκάνα και η Τανζανία. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να ανέβουν στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο, να περπατήσουν στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης, της Ισλανδίας, της Κίνας ή της Ιαπωνίας, εξερευνώντας και μαθαίνοντας.

Πάντως και οι καθηγητές στο Beau Soleil φαίνεται πως καλοπερνούν, μιας και ο μισθός τους αγγίζει τα 9.000 ευρώ το μήνα, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουν τον δροσερό αέρα των ελβετικών Άλπεων και την ασυναγώνιστη θέα στο Λευκό Όρος. Φυσικά, υπάρχει προσωπικό όλες τις ώρες της ημέρας, το οποίο επιβλέπει την ομαλή λειτουργία του οικοτροφείου και φροντίζει έτσι ώστε να μη λείπει τίποτα από τους μαθητές.

Μια σειρά από πολυτελείς ανέσεις για τους μαθητές του

Όταν βρίσκεται κάποιος στις ελβετικές Άλπεις, όπως είναι λογικό το άθλημα με το οποίο είναι ευκολότερο να ασχοληθεί, είναι το σκι. Το Collège Alpin International Beau Soleil άλλωστε διαθέτει ένα από τα πιο πλήρη προγράμματα χειμερινών σπορ. Για όσους προτιμούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το χρόνο τους στο σχολείο και θέλουν να κάνουν κάτι άλλο εκτός από σκι στις πλαγιές του βουνού, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως τα πολλαπλά εσωτερικά και εξωτερικά γήπεδα, το γυμναστήριο, η θερμαινόμενη πισίνα, το κέντρο αναρρίχησης και οι άνετοι κοιτώνες, καθώς και οι εξωτερικοί χώροι για ιππασία, είναι δεδομένο πως θα τους καλύψουν.

Το Beau Soleil δεν μοιάζει καθόλου με ένα συνηθισμένο σχολείο κι αυτό μπορεί να το καταλάβει κάποιος με μια απλή βόλτα στο εστιατόριό του. Μερικοί από τους καλύτερους σεφ της χώρας επιμελούνται το μενού των μαθητών, το οποίο θα το ζήλευαν και αρκετά εστιατόρια με αστέρι Michelin.

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, οι απόφοιτοι αυτού του κορυφαίου σχολείου προέρχονται από εξαιρετικές οικογένειες. Στο παρελθόν περπάτησαν στους διαδρόμους του μεταξύ άλλων η πριγκίπισσα Μαρία της Δανίας, ο πρίγκιπας Felix και η πριγκίπισσα Claire του Λουξεμβούργου, ο Καναδός παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 το 1997, Jacques Villeneuve, καθώς κι ο Ιρλανδο-Βρετανός σχολιαστής ιπποδρομιών και δημοσιογράφος Sir Peter O'Sullevan.