Formula 1: Με 87.000 ευρώ προπονείστε όπως ο Μαξ Βερστάπεν στον προσομοιωτή αγώνων της Red Bull Racing

Έναν προσομοιωτή αγώνων Formula 1 υψηλής τεχνολογίας, πανομοιότυπο με εκείνον που χρησιμοποιούν οι πιλότοι της ομάδας, ανέπτυξε η Red Bull. Ο προσομοιωτής διατίθεται στην τιμή των 87.000 ευρώ με διακριτικά του Μαξ Βερστάπεν ή του Σέρτζιο Πέρεζ.
Formula 1: Με 87.000 ευρώ προπονείστε όπως ο Μαξ Βερστάπεν στον προσομοιωτή αγώνων της Red Bull Racing

Μπορεί μια καριέρα ως οδηγός σε μια ομάδα της Formula 1 να είναι άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους, ωστόσο η Oracle Red Bull Racing έρχεται να προσφέρει ό,τι πιο κοντινό μπορεί να υπάρξει σε σύγκριση με την πραγματική εμπειρία: την ευκαιρία να προπονηθείτε όπως ένας πιλότος ενός κανονικού μονοθεσίου.

Διαβάστε ακόμα: Airspeeder MK-4 - Το ταχύτερο ηλεκτρικό ιπτάμενο όχημα του κόσμου υπόσχεται αγώνες Formula 1 στους αιθέρες

Η αγωνιστική ομάδα συνεργάστηκε με την Memento Exclusives για έναν προσομοιωτή αγώνων παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιούν οι Μαξ Βερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ για να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους και τις αντιδράσεις του αυτοκινήτου πριν από κάθε αγώνα. Το αποτέλεσμα; Ένας προσομοιωτής υψηλής τεχνολογίας που μοιάζει με το αγωνιστικό αυτοκίνητο των πρωταθλητών.

Αν έχετε παρακολουθήσει τη σειρά «Formula 1: Drive to Survive» στο Netflix, ξέρετε τι να περιμένετε. O πλήρους μεγέθους προσομοιωτής διαθέτει ένα πιλοτήριο όπως αυτό ενός πραγματικού αγωνιστικού αυτοκινήτου, εξοπλισμένο με αγωνιστικό τιμόνι με πλήρη χειριστήρια, ενσωματωμένη οθόνη και ρυθμιζόμενα αγωνιστικά πεντάλ. Το πακέτο ολοκληρώνεται με ένα κυρτό gaming monitor AOC και ένα σύστημα ηχείων Z906 Ultimate THX Surround Sound.

Εικόνα

Ωστόσο, το μεγάλο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου προσομοιωτή είναι η ομοιότητά του με το πραγματικό μονοθέσιο. Η Memento Exclusive χρησιμοποίησε δεδομένα CAD της Oracle Red Bull Racing για να δημιουργήσει ένα αμάξωμα που μοιάζει και έχει αίσθηση με το αγωνιστικό αυτοκίνητο RB18 που κέρδισε 17 από τα 22 Grand Prix στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της περασμένης σεζόν. Η εταιρεία μάλιστα δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στα αυτοκόλλητα διακριτικά με θέμα τον Μαξ Βερστάπεν ή τον Σέρτζιο Πέρεζ.

Εικόνα

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δημιουργήσουμε από κοινού μια μοναδική εμπειρία προσομοίωσης αγώνων που βάζει τους οδηγούς στο πιλοτήριο του RB18 που κέρδισε το πρωτάθλημα», δήλωσε ο Κρίστιαν Χόρνερ, επικεφαλής της ομάδας της Red Bull.

Εικόνα

«Η οδήγηση ενός μονοθεσίου της Formula 1 είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε μόνο να ονειρευόμαστε, αλλά αυτός ο προσομοιωτής είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματικότητα. Η Memento Exclusives αναδημιούργησε το αυτοκίνητο για να φέρει την πίστα στο σπίτι σας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Εικόνα

Πόσο όμως κοστίζει μια τέτοια εμπειρία; Η F1 Authentics προσφέρει τον προσομοιωτή «Champions Edition» στην τιμή των 86.849,95 ευρώ, ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που χρεώνει ο προμηθευτής κινητήρων της Red Bull, η Honda, για ένα από τα «πολιτικά» αυτοκίνητά της.

Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα και μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της F1 Authentics.