G-QUEST: Το gigayacht του 1 δισ. δολαρίων χωρά υδροπλάνα, ελικόπτερα, SUV και υποβρύχια

Αυτό το gigayacht 220 μέτρων φιλοξενεί στο εσωτερικό του δεκάδες πολυτελή οχήματα παντός τύπου. Το G-QUEST υφίσταται αυτή τη στιγμή ως concept και θα κοστίσει περίπου 1 δισ. δολάρια εάν και όταν κατασκευαστεί.
G-QUEST: Το gigayacht του 1 δισ. δολαρίων χωρά υδροπλάνα, ελικόπτερα, SUV και υποβρύχια

Ο γιος ενός διάσημου ναυπηγού μηχανικού, σχεδιαστή και δρομέα, ο Στιβ Κοζλόφ είναι ένας ταλαντούχος designer και concept artist με περισσότερο από μισό αιώνα εμπειρίας στον τομέα των μεγάλων και πολυτελών γιοτ. Το τελευταίο έργο του Κοζλόφ είναι ένα gigayacht με το όνομα G-QUEST Goliath Series.

Διαβάστε ακόμα: Το Admiral είναι το νέο superyacht διά χειρός Αρμάνι - Φέρεται να το αγόρασε ήδη Έλληνας μεγιστάνας κρυπτονομισμάτων

Με 220 μέτρα μήκος και μέγιστο πλάτος 30 μέτρων, το G-QUEST θα κοστίσει περίπου 1 δισ. δολάρια εάν και όταν κατασκευαστεί. Η δομή του πλοίου έχει ως βάση ένα χαλύβδινο κύτος και μια υπερκατασκευή αλουμινίου και τροφοδοτείται από ένα τετραπλό σύστημα πρόωσης Azimuth thruster που παράγει 20.000 ίππους.

Η μηχανή του σκάφους είναι ικανή να εκμεταλλεύεται πολλούς διαφορετικούς τύπους πράσινων καυσίμων, επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 20 κόμβων και προσφέρει αυτονομία πάνω από 20.000 ναυτικά μίλια.

Εικόνα

Πέρα από τις πολυτελείς ανέσεις που περιλαμβάνει, το G-QUEST φιλοξενεί σχεδόν κάθε τύπο οχήματος που μπορεί κανείς να φανταστεί: μισή ντουζίνα τέντερ, ένα μικρής εμβέλειας e-VTOL SSAL με τέσσερις ρότορες, ένα γκαράζ για τη στέγαση δύο πλήρους μεγέθους SUV, ένα γκαράζ - προβλήτα για στέγαση ενός υποβρυχίου U-Boat Worx, ένα τρίο πλήρως ηλεκτρικών τζετ σκι, ένα υπόστεγο αεροσκαφών για δύο ελικόπτερα Sikorsky S-92 VIP και ένα ηλεκτρικό μεταφορικό για έλξη άλλων οχημάτων και μεταφορά μεγάλων φορτίων εντός και εκτός του πλοίου.

Εικόνα

Τα καταλύματα στο σκάφος περιλαμβάνουν 18 καμπίνες VIP με πλήρη μπάνια και γκαρνταρόμπα και μια τεράστια κύρια σουίτα που διαθέτει το δικό της ιδιωτικό κατάστρωμα και πισίνα, καθώς και πολλές άλλες καμπίνες και δωμάτια επισκεπτών και πληρώματος — συμπεριλαμβανομένων των καταλυμάτων γιατρών και επιστημόνων.

Εικόνα

Το gigayacht διαθέτει επίσης ένα beach club στην πρύμνη του πλοίου, δύο τεράστιες τραπεζαρίες, ένα χαμάμ, τρεις θερμαινόμενες πισίνες με αυτόματα συστήματα αυτοκαθαρισμού και ένα πλήρες γυμναστήριο συν ένα στούντιο πολεμικών τεχνών και γιόγκα.

Εικόνα

Άλλες εντυπωσιακές ανέσεις περιλαμβάνουν μια αίθουσα προβολής 20 θέσεων, ένα πλήρες ενσωματωμένο κέντρο καταδύσεων με θάλαμο αποσυμπίεσης, ένα μεγάλο σαλόνι, συστήματα ελέγχου και καταστολής πυρκαγιάς, θωρακισμένα παράθυρα, πολλαπλούς ανελκυστήρες, δύο εξωτερικούς γερανούς για φόρτωση και εκφόρτωση φορτίου, ένα γραφείο κ.ά.

Εικόνα

Φυσικά, το G-QUEST διαθέτει εξοπλισμό και συσκευές επικοινωνίας τελευταίας τεχνολογίας, αντιτρομοκρατικά και αντιπειρατικά συστήματα, καθώς και αποθηκευτικούς χώρους εξοπλισμένους με περονοφόρα ανυψωτικά υδρογόνου.

Ενώ το gigayacht της σειράς G-QUEST Goliath του Στιβ Κοζλόφ υφίσταται αυτή τη στιγμή μόνο ως concept, απεικονίζει τι είναι δυνατό να γίνει πραγματικότητα όταν αφιερωθεί αρκετή φαντασία, χρόνος, προσπάθεια και, φυσικά, χρήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το G-QUEST μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Goliath Series.