Μπερνάρ Αρνό: Ο CEO της LVMH πούλησε το ιδιωτικό τζετ του για να μην τον παρακολουθούν οι ακτιβιστές του Twitter

Ο Μπερνάρντ Αρνό βρήκε έναν τρόπο να πετάει κάτω από το ραντάρ. Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της LVMH πούλησε το ιδιωτικό τζετ της εταιρείας για να σταματήσει τους ακτιβιστές του Twitter να παρακολουθούν τις κινήσεις του και τώρα νοικιάζει αεροπλάνα για να μπορεί να πετάει ινκόγκνιτο.
Μπερνάρ Αρνό: Ο CEO της LVMH πούλησε το ιδιωτικό τζετ του για να μην τον παρακολουθούν οι ακτιβιστές του Twitter

Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού LVMH, Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος έχει επικριθεί στο Twitter για τη συνεxή χρήση ιδιωτικών τζετ, σταμάτησε να χρησιμοποιεί το αεροσκάφος της εταιρείας και άρχισε να νοικιάζει αεροπλάνα για να εμποδίσει το Twitterverse να παρακολουθεί τις πτήσεις του.

Διαβάστε ακόμα: Lufthansa - Λανσάρει πολυτελείς σουίτες στην πρώτη θέση των μακρινών πτήσεων για πρώτη φορά στην ιστορία της

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, λογαριασμοί στο Twitter όπως ο «I Fly Bernard» και ο «Bernard’s Airplane» παρακολουθούν τις πτήσεις του ιδιωτικού τζετ του δισεκατομμυριούχου και υπολογίζουν τη ρύπανση που προκύπτει από τη χρήση του.

Εικόνα
Ο Μπερνάρ Αρνό στο ιδιωτικό του τζετ, σε πτήση μεταξύ Πεκίνου και Σαγκάης, το 2004 (Πηγή: Getty Images)

Ο Αρνό, ο οποίος είναι επί του παρόντος ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 137 δισ. δολαρίων, δήλωσε στον Radio Classique τη Δευτέρα ότι ο όμιλος LVMH διέθετε ένα αεροπλάνο, το οποίο όμως πούλησε.

«Το αποτέλεσμα τώρα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να δει πού πηγαίνω γιατί νοικιάζω αεροπλάνα όταν χρειάζεται να πετάξω», εξήγησε ο Αρνό στο ραδιοφωνικό σταθμό που ανήκει στην LVMH.

Ο γιος του δισεκατομμυριούχου, Αντουάν Αρνό, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της LVMH και διευθυντής επικοινωνίας της Louis Vuitton, πρόσθεσε ότι τα tweets που καταγράφουν τη θέση του τζετ μπορεί επίσης να είναι επιζήμια για τις επιχειρήσεις.

«Δεν είναι πολύ καλό που οι ανταγωνιστές μας μπορούν να ξέρουν πού βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. «Αυτό μπορεί να δώσει ιδέες, να δώσει ενδείξεις».

Φυσικά δεν είναι μόνο ο Αρνό που έχει μπει στο στόχαστρο των trackers. Τον Σεπτέμβριο, ο λογαριασμός «I Fly Bernard» έβγαλε στη φόρα τον CEO της Kering, Φρανσουά-Ανρί Πινό ο οποίος πέταξε από τη Βενετία στο Παρίσι και πίσω, μέσα σε μια μέρα.

Ο λογαριασμός επεσήμανε επίσης ότι τα ιδιωτικά αεροπλάνα που μετέφεραν τους πλούσιους γύρω από τη Γαλλία εξέπεμψαν 224 τόνους άνθρακα στην ατμόσφαιρα μόνο τον Σεπτέμβριο.

Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους Γάλλους νομοθέτες. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι από τους πολιτικούς της χώρας υποστηρίζουν τη φορολόγηση των πλουσίων για τη χρήση ιδιωτικών αεροσκαφών.

Στις ΗΠΑ, ο Έλον Μασκ αντιμετωπίζει παρόμοια διαδικτυακή κατακραυγή. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 208 δισ. δολάρια, προκάλεσε πρόσφατα θόρυβο όταν ένας λογαριασμός στο Twitter με το όνομα «ElonJet» ανέφερε ότι πέταξε μόλις εννέα λεπτά από το Σαν Χοσέ στο Σαν Φρανσίσκο με το ιδιωτικό του Gulfstream.

Ο Μασκ χαρακτήρισε το λογαριασμό «κίνδυνο για την ασφάλεια» και ζήτησε από τον νεαρό που τον διαχειρίζεται να τον διαγράψει, χωρίς φυσικά να βρει ανταπόκριση.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ