Wireless AR Glass Discovery Edition: Τα νέα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Xiaomi ανταγωνίζονται σε ακρίβεια το ανθρώπινο μάτι

Η Xiaomi μόλις παρουσίασε ένα ζευγάρι γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας με ποιότητα εικόνας επιπέδου αμφιβληστροειδούς ανθρώπινου ματιού. Τα Wireless AR Glass Discovery Edition διαθέτουν επίσης κομψό σχεδιασμό και εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά.
Wireless AR Glass Discovery Edition: Τα νέα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Xiaomi ανταγωνίζονται σε ακρίβεια το ανθρώπινο μάτι

Τα γυαλιά με δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας (AR) δεν είναι κάτι τόσο εξωτικό στις μέρες μας όσο ήταν πριν από μία δεκαετία. Ωστόσο, η τελευταία αποκάλυψη της Xiaomi απέχει παρασάγγας από τις αμέτρητες άλλες επιλογές της αγοράς, που θα βρείτε εύκολα με μια γρήγορη αναζήτηση στο Amazon.

Διαβάστε ακόμα: Superphones και foldables στο επίκεντρο του Mobile World Congress 2023

Τα Wireless AR Glass Discovery Edition της κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας όχι μόνο δεν φαίνονται τόσο γελοία όταν τα φοράτε αλλά, σύμφωνα με τον κατασκευαστή τους, διαθέτουν την κορυφαία για τον κλάδο ανάλυση 58 PPD (Pixels-Per-Degree).

Η Xiaomi ισχυρίζεται ότι τα γυαλιά προσφέρουν ποιότητα εικόνας επιπέδου αμφιβληστροειδούς ανθρώπινου ματιού (Retina), λειτουργώντας ως «απρόσκοπτη διασταύρωση μεταξύ εικονικού και πραγματικού κόσμου». Όσο ανατριχιαστικό κι αν είναι ακούγεται αυτό, είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς έστω να τα δοκιμάσει.

Εικόνα

Από τεχνικής άποψης, πίσω από τους ηλεκτροχρωμικούς φακούς κρύβεται ένα ζευγάρι πάνελ micro-OLED φωτεινότητας 1.200 nits. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι προσφέρουν μια πιο καθηλωτική εμπειρία καθώς ο χρήστης τους μπορεί είτε να μπλοκάρει το φως του περιβάλλοντος είτε να το αφήσει να περάσει, επιτρέποντάς έτσι τη σύζευξη μεταξύ αυτού που υπάρχει και αυτού που δεν υπάρχει. Σκεφτείτε το ως ένα ζευγάρι ακουστικά που μπερδεύει τους ήχους της μονάδας αναπαραγωγής ήχου με την οποία είναι συνδεδεμένα με εκείνους τους περιβάλλοντος.

Η παρουσίαση της Xiaomi περιλάμβανε πολλά χαρακτηριστικά που έχουν να προσφέρουν τα γυαλιά, με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά το να μπορείτε να τραβάτε εικόνες απευθείας από την τηλεόρασή σας στην οθόνη των γυαλιών με το νεύμα ενός χεριού.

Συνθετικά, τα AR Glass Discovery Edition λειτουργούν με Snapdragon και είναι κατασκευασμένα από κράμα μαγνησίου-λιθίου και υλικά από ανθρακονήματα, με κομψό φουτουριστικό σχεδιασμό που δεν κάνει όποιον τα φοράει να μοιάζει σαν να βγήκε από κόμικ.

Εικόνα

Πάντως ενώ το πρωτότυπο μοντέλο έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις, η φίρμα δεν έχει αποκαλύψει ακόμη το πότε αυτά τα νέα wearables θα είναι διαθέσιμα στην αγορά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα AR Glass Discovery Edition μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Xiaomi.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ