Project Mondo G: Mercedes και Moncler μόλις παρουσίασαν ένα G-Wagen που φοράει φουσκωτό μπουφάν

Mercedes-Benz και Moncler δημιούργησαν ένα χειμωνιάτικο G-Wagen που φορά κυριολεκτικά ένα... φουσκωτό μπουφάν. Το κομψό off-roader έκανε το ντεμπούτο του στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.
Project Mondo G: Mercedes και Moncler μόλις παρουσίασαν ένα G-Wagen που φοράει φουσκωτό μπουφάν

Η Mercedes-Benz και η Moncler είπαν να περάσουν μαζί το χειμώνα μέσα σε ένα G-Class. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και η γαλλική εταιρεία μόδας παρουσίασαν μια ειδική έκδοση του εμβληματικού 4×4 στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμα: Λούκα Ντόντσιτς - Το νέο αυτοκίνητο του σταρ του NBA είναι ένα 6τροχο Apocalypse Hellfire 250.000 δολαρίων

Το μοναδικό off-roader, με το όνομα Project Mondo G, αποτελεί προφανέστατα σημείο συνάντησης δύο κόσμων: εκείνου των πολυτελών SUV και αυτού των κομψών χειμερινών jackets.

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο brands έκανε το ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια του σόου της Moncler με τίτλο «The Art of Genius» και είναι περισσότερο έργο τέχνης παρά λειτουργικό όχημα. Οι φίρμες πέρασαν πάνω από ένα χρόνο δουλεύοντας στο project, ώστε να εξασφαλίσουν ότι συνδυάζει ιδανικά τις σχεδιαστικές αρχές και των δύο.

Εικόνα

Το 4×4 που προέκυψε είναι βασικά ένα G-Wagen με αφαιρούμενο επάνω μέρος και τροχούς κατασκευασμένους από καπιτονέ ύφασμα, που αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της Moncler. Πρόκειται στην ουσία για μια τρίθυρη έκδοση του SUV -την οποία η Mercedes δεν πουλάει, δυστυχώς- με ορατή πατίνα.

Εικόνα

Αυτή η λεπτομέρεια έχει σκοπό να αναδείξει την ευελιξία του και τονίζεται από τη στιλπνότητα των καπιτονέ στοιχείων. Οι κομψές τροποποιήσεις κάνουν επίσης το όχημα να φαίνεται σαν monster truck.

Το αμάξωμά του είναι 45 εκατοστά περίπου πιο κοντό από ένα τυπικό G-Wagen, αλλά λόγω των επενδυτικών επεμβάσεων της Moncler, το ύψος του φτάνει τα 2,75 μέτρα ενώ το πλάτος του τα 3,35 μέτρα. Στοιχηματίζουμε βέβαια ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν θα τους πείραζε αν αυτές ήταν οι πραγματικές διαστάσεις του SUV.

Εικόνα

«Η συνεργασία με τη Moncler μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό εμβληματικό γλυπτό σε τροχούς, μια πολύ τολμηρή σχεδιαστική δήλωση: το Project Mondo G μας», δήλωσε ο Gorden Wagener, δημιουργικός διευθυντής της Mercedes-Benz.

Εικόνα

«Βασισμένο στη σχεδιαστική μας φιλοσοφία Sensual Purity, αυτό το έργο τέχνης συνδυάζει εξαιρετικά αντίθετες μορφές και επιφάνειες: γυαλιστερά υλικά διαστημικού σκάφους με όψη χρησιμοποιημένης πατίνας, την ισχυρή γεωμετρία της G-Class με τις οργανικές μορφές των τζάκετ της Moncler», συμπλήρωσε.

Αυτή δεν είναι η πρώτη συνεργασία της Mercedes με τον κόσμο της μόδας. Η μάρκα έχει συνεργαστεί με τον αείμνηστο δημιουργικό διευθυντή της Louis Vuitton, Virgil Abloh για το μοναδικό Coupé Project Maybach. Το αυτοκίνητο έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση Art Basel Miami, λίγες μέρες μετά το τραγικό θάνατο του σχεδιαστή.

Ο Abloh δούλεψε επίσης με τη Mercedes σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο G-Wagen που ονομάζεται Project Geländewagen, το οποίο, όπως το Project Mondo G, ήταν περισσότερο ένα γλυπτό παρά ένα εμπορικό όχημα.