Mercedes-Benz Project Maybach: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Virgil Abloh της Louis Vuitton ήρθε από το μέλλον

Το Project Maybach, ένα φουτουριστικό ηλεκτρικό concept car που σχεδίασε ο αείμνηστος designer Virgil Abloh, παρουσίασε στο κοινό η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στο πλαίσιο της έκθεσης Art Basel που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Miami Beach. 
 Mercedes-Benz Project Maybach: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Virgil Abloh της Louis Vuitton ήρθε από το μέλλον

Το Project Maybach, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών ρύπων, το οποίο οραματίστηκε ο σχεδιαστής και επικεφαλής της Louis Vuitton Menswear, Virgil Abloh, παρουσίασε η Mercedes-Benz στην Art Basel Miami Beach την Τετάρτη1 Δεκεμβρίου, λίγες μόλις μέρες μετά το θάνατο του σε ηλικία 41 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Διαβάστε ακόμα: H Mercedes έφτιαξε το πρώτο όχημα του παιδιού σας, ένα καροτσάκι AMG

Το εντυπωσιακό όχημα -η δεύτερη συνεργασία του Abloh με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μετά το αγωνιστικό αυτοκίνητο G-Wagen- είναι ένα διθέσιο πολυτελές ηλεκτρικό αυτοκίνητο grand tourer.

Εικόνα
Το Project Maybach έχει μήκος 6 μέτρα, οφείλοντας το εντυπωσιακό μάκρος του στην τεράστια μύτη, η οποία διαθέτει ενσωματωμένες ηλιακές κυψέλες (Πηγή: Mercedes-Benz)

Το Project Maybach, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο, είναι ένα concept car το οποίο είναι μάλλον απίθανο να βγει ποτέ στην παραγωγή. Αυτό όμως δεν το κάνει λιγότερο ενδιαφέρον. Για το επιβλητικό αυτοκίνητο, το οποίο καταφέρνει να δείχνει φουτουριστικό αλλά με εμφανή στοιχεία από το παρελθόν της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο Abloh συνεργάστηκε απευθείας με τον επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes, Gorden Wagener.

Το απαστράπτον χρυσόμαυρο coupé έχει μήκος 6 μέτρα, οφείλοντας το εντυπωσιακό μάκρος του στην τεράστια μύτη, η οποία διαθέτει ενσωματωμένες ηλιακές κυψέλες. Όπως θα περίμενε κανείς, η μάσκα με το σήμα κατατεθέν της Maybach κυριαρχεί στο μπροστινό μέρος, μαζί με μια σειρά από φώτα τύπου σαφάρι. Στο πίσω μέρος, μια κεκλιμένη, διαφανής οροφή ενώνεται με την ουρά του αυτοκινήτου που μοιάζει με διαστημόπλοιο. Πάνω από την οροφή φιγουράρει μια σχάρα εξοπλισμένη με παρόμοια φώτα με αυτά της μπροστινής όψης.

Εικόνα
To Project Maybach καταφέρνει να δείχνει φουτουριστικό αλλά με εμφανή στοιχεία από το παρελθόν της αυτοκινητοβιομηχανίας (Πηγή: Mercedes-Benz)

Η επιρροή του Abloh είναι αισθητή και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Φτιαγμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από δέρμα, μοιάζει περισσότερο με τη γέφυρα του Starship Enterprise από το Star Trek, παρά με την καμπίνα ενός αυτοκινήτου. Αν και Abloh και Wagener ακολούθησαν μια μινιμαλιστική προσέγγιση, παρόλα αυτά βρήκαν χώρο για μια κινηματογραφική οθόνη infotainment που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό η οποία μπορεί να διπλωθεί όταν δεν χρησιμοποιείται.

Εικόνα
Tο εσωτερικό του αυτοκινήτου μοιάζει περισσότερο με τη γέφυρα του Starship Enterprise από το Star Trek (Πηγή: Mercedes-Benz)

Το ντεμπούτο του Project Maybach ήταν προγραμματισμένο να γίνει αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας του Abloh, το όχημα θα εκτεθεί πλέον σε περισσότερα άτομα από ό,τι είχε υπολογιστεί. Αρχικά, το αυτοκίνητο επρόκειτο να παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια μιας μικρής συνέντευξης Τύπου, πλέον όμως εκτίθεται στο Μουσείο Rubell μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου.

Εικόνα
Η διαφανής οροφή που καλύπτει όλο το μέρος της καμπίνας προστατεύεται από μια σχάρα που διαθέτει και φώτα τύπου σαφάρι (Πηγή: Mercedes-Benz)

«Η Mercedes-Benz είναι συντετριμμένη από την είδηση του θανάτου του Virgil Abloh», ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου. «Οι ειλικρινείς σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους συνεργάτες του Virgil. Ανοίγοντας τον κόσμο της συνεργασίας μας και το μοναδικό όραμα του Virgil στο κοινό, θέλουμε να τιμήσουμε τη δουλειά ενός πραγματικά εξαιρετικού σχεδιαστικού ταλέντου, που δημιούργησε ατελείωτες δυνατότητες συνεργασίας μέσω της αχαλίνωτης φαντασίας του και ενέπνευσε όλους όσοι γνώριζαν τη δουλειά του».

Εικόνα
Το εντυπωσιακό Project Maybach αποτελεί τη δεύτερη συνεργασία του Abloh με τη Mercedes-Benz (Πηγή:  Mercedes-Benz)

Τα αποκαλυπτήρια του Project Maybach είναι σίγουρα ένα από τα πολλά αφιερώματα στον Abloh κατά τη διάρκεια του Art Basel Miami. Την περασμένη Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, η Louis Vuitton αφιέρωσε την επίδειξη για τη σεζόν Άνοιξη Καλοκαίρι 2022 στη ζωή και την κληρονομιά του σχεδιαστή και επικεφαλής του ανδρικού τομέα της. Ο Abloh εργαζόταν στον οίκο μόδας από το 2018, όταν έγινε ο πρώτος μαύρος καλλιτεχνικός διευθυντής μεγάλης γαλλικής φίρμας πολυτελείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ