Μάικλ Τζόρνταν: Νέο ρεκόρ με δωρεά 10 εκατ. δολαρίων στο ίδρυμα Make-A-Wish America για τα 60ά γενέθλιά του

Με αφορμή τα 60ά γενέθλιά του, ο θρύλος του NBA, Μάικλ Τζόρνταν, δώρισε 10 εκατ. δολάρια στο ίδρυμα Make-A-Wish America, σημειώνοντας ρεκόρ για τη μεγαλύτερη δωρεά από ιδιώτη στην 43χρονη ιστορία του οργανισμού.
Μάικλ Τζόρνταν: Νέο ρεκόρ με δωρεά 10 εκατ. δολαρίων στο ίδρυμα Make-A-Wish America για τα 60ά γενέθλιά του

Ο Μάικλ Τζόρνταν γιόρτασε τα 60ά του γενέθλια με μια τεράστια κίνηση φιλανθρωπίας. Ο θρύλος του NBA δώρισε στη Make-A-Wish America το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας νέο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη δωρεά από ιδιώτη στην 43χρονη ιστορία του οργανισμού. Το ποσό θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση της πραγματοποίησης ευχών για παιδιά που έχουν διαγνωστεί με κρίσιμες ασθένειες.

Διαβάστε ακόμα: Άνταμ ΜακΚέι - Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Don't Look Up» βγάζει σε δημοπρασία έναν ρόλο στην επόμενη ταινία του

«Τα τελευταία 34 χρόνια, ήταν τιμή μου να συνεργαστώ με τη Make-A-Wish και να βοηθήσω να φέρουμε χαμόγελα και ευτυχία σε τόσα πολλά παιδιά», δήλωσε ο Τζόρνταν σε μια ανακοίνωση.

«Το να βλέπεις τη δύναμη και την ανθεκτικότητά τους σε μια τόσο δύσκολη περίοδο της ζωής τους ήταν πραγματικά μια έμπνευση. Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο δώρο γενεθλίων από το να βλέπω άλλους να στηρίζουν το Make-A-Wish, έτσι ώστε κάθε παιδί να βιώσει τη μαγεία της πραγματοποίησης της επιθυμίας του», συμπλήρωσε ο θρυλικός άσος του μπάσκετ.

Ο έξι φορές πρωταθλητής εργάζεται στο πλευρό του μη κερδοσκοπικού οργανισμού από το 1989, ενώ το 2008 ονομάστηκε πρεσβευτής της οργάνωσης. «Όλοι γνωρίζουν την κληρονομιά του Μάικλ στα γήπεδα, αλλά αυτό που κάνει σταθερά εκτός γηπέδων, όταν κανείς δεν τον παρακολουθεί, είναι εκείνο που τον κάνει αληθινό θρύλο για την ευρύτερη κοινότητα Make-A-Wish», εξήγησε ο Λέσλι Μότερ, πρόεδρος. και διευθύνων σύμβουλος της Make-A-Wish America.

Από τη στιγμή της ίδρυσής του, το 1980, η Make-A-Wish έχει εκπληρώσει περισσότερες από 360.000 ευχές σε όλες τις ΗΠΑ. Ο στόχος των εμπειριών που παρέχει το πρόγραμμα είναι η βελτίωση της συναισθηματικής και σωματικής ευεξίας των παιδιών που αντιμετωπίζουν κρίσιμες ιατρικές καταστάσεις.

«Χρησιμοποιώντας τα γενέθλιά του ως ευκαιρία για να γράψει ιστορία για τη Make-A-Wish, ο Μάικλ φανερώνει την ποιότητα του χαρακτήρα του και την πιστή του αφοσίωση στο να κάνει τη ζωή καλύτερη για τα παιδιά με κρίσιμες ασθένειες», συνέχισε ο Μότερ. «Ελπίζουμε ότι το κοινό θα εμπνευστεί και θα ακολουθήσει το παράδειγμά του, βοηθώντας να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες των παιδιών».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ