Prada: Εκθρόνισε την Gucci και είναι πλέον το πιο hot brand στον πλανήτη της μόδας

Η Prada είναι ο νέος βασιλιάς της μόδας, σύμφωνα με τη νέα κατάταξη του Lyst Index για το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Ο ιταλικός οίκος μόδας εκθρόνισε την Gucci που βρισκόταν μέχρι πρότινος στο Νο1 της λίστας με τα πιο hot brands του πλανήτη.
Prada: Εκθρόνισε την Gucci και είναι πλέον το πιο hot brand στον πλανήτη της μόδας

Η Gucci δεν είναι πλέον το πιο hot brand στον πάνθεον της μόδας. Ένας άλλος ιταλικός οίκος μόδας, η Prada, φαίνεται να την εκτόπισε από το θρόνο, σύμφωνα με τη νέα κατάταξη του Lyst Index για το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου Hypebeast, η Prada ανέβηκε από το Νο. 2 όπου βρισκόταν το τρίτο τρίμηνο του έτους και παραγκώνισε την Gucci ως το κυρίαρχο εμπορικό σήμα.

Διαβάστε ακόμα: Morgan Stanley - Η Νότια Κορέα είναι πλέον η παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κατανάλωση ειδών πολυτελείας

Από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο, οι αναζητήσεις για προϊόντα Prada αυξήθηκαν κατά 37%. Η αύξηση ήρθε ως επιστέγμασμα μιας σειράς μεγάλων αλλαγών για την εταιρεία: το τέταρτο τρίμηνο, η Prada παρουσίασε την πρώτη της συλλογή κοσμημάτων, κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο χρυσό, έχρισε το αστέρι του TikTok, Charli D'Amelio, ως το πρόσωπο της Linea Rossa FW22 (στοχεύοντας έτσι το κοινό της Gen Z) και διόρισε τον Andrea Guerra ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Prada.

Αν και η Prada υποσκέλισε την Gucci, η τελευταία έπεσε μόνο μία θέση στην κατάταξη του Lyst Index. Μια πιο εντυπωσιακή μετακίνηση σημειώθηκε από το Νο. 3, τη Moncler, η οποία μέχρι το τέλος του προηγούμενου τριμήνου βρισκόταν στη 17η θέση.

Κατά τους χειμερινούς μήνες, η γαλλική εταιρεία ενδυμάτων σημείωσε αύξηση 76% στις αναζητήσεις, φτάνοντας στην υψηλότερη κατάταξή της από το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Η κορυφαία πεντάδα συμπληρώνεται από τη Miu Miu (η μικρή αδερφή της Prada) και τη Valentino.

Άλλες εταιρείες που σημείωσαν εντυπωσιακή —αν και μερικές φορές αρνητική— μεταβολή το 4ο τρίμηνο του 2022 ήταν οι Bottega Veneta, Loewe, Balenciaga και Ugg. Η Bottega Veneta ανέβηκε στο Νο. 6 από το Νο. 11, ενισχυμένη από τη νέα της υπηρεσία εγγύησης εφ' όρου ζωής και τη συλλογή της για την Άνοιξη 2023.

Η Loewe ανέβηκε στο Νο. 7 από το Νο. 14, εν μέρει χάρη σε μια πρώιμη συλλογή Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023 με πρωταγωνιστές τους Chloë Sevigny και Luca Guadagnino. Όσο για την Ugg, εμφανίστηκε στη λίστα για πρώτη φορά, στο Νο. 17.

Σημειώνοντας πτωτική τροχιά, η Balenciaga έπεσε μέχρι το Νο. 11 από το Νο. 4 όπου βρισκόταν μόλις πριν από λίγους μήνες. Η επωνυμία με έδρα το Παρίσι είχε μια μάλλον δύσκολη περίοδο, καθώς διέκοψε τους δεσμούς της με τον Kanye West , ενώ σε μια πρόσφατη καμπάνια, αντιμετώπισε κατηγορίες για εκμετάλλευση παιδιών στην εργασία.

Δεδομένων των εξελίξεων, η νέα χρονιά αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, με την Prada να προσπαθεί με νύχια και δόντια να κρατήσει το στέμμα της ως «το πιο hot brand του κόσμου».

Η πλήρης λίστα με τις 20 πιο δημοφιλείς μάρκες για το 4ο τρίμηνο του 2022 ακολουθεί παρακάτω:

  1. Prada
  2. Gucci
  3. Moncler
  4. Miu Miu
  5. Valentino
  6. Bottega Veneta
  7. Loewe
  8. Dior
  9. Dolce & Gabbana
  10. Saint Laurent
  11. Balenciaga
  12. Nike
  13. Versace
  14. Fendi
  15. Λουί Βιτόν
  16. Ντίζελ
  17. Ugg
  18. Burberry
  19. Coach
  20. Jacquemus

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ