Grebade Watch: Το νέο ρολόι της L'Epée είναι εμπνευσμένο από τις χειροβομβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Το Grenade, το νέο ρολόι της L'Epée, είναι Βασισμένο στις χειροβομβίδες Mk 2 που αποτελούσαν τυπικό εξοπλισμό για τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Διατίθεται σε οκτώ διαφορετικές επιλογές χρωμάτων, με καθεμία να περιορίζεται σε μόλις 99 κομμάτια. 
Grebade Watch: Το νέο ρολόι της L'Epée είναι εμπνευσμένο από τις χειροβομβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Δεν υπάρχει ωρολογοποιία στον πλανήτη που να μην έχει πειραματιστεί με τα ρολόγια της, κάποια στιγμή στην ιστορία της. Πέρα από τις καινοτομίες, την τεχνολογία, τα υλικά και τη μεθοδολογία, το στοιχείο εκείνο που αποδείχθηκε καταλυτικό για την επιτυχία του αποτελέσματος ήταν συχνά η τέχνη: με την παρέμβασή της, αυτό που πριν έμοιαζε κοινότοπο μεταμορφωνόταν σε κάτι που κανείς δεν έχει ξαναδεί ποτέ.

Διαβάστε ακόμα: Grail Watch x Bell & Ross - Μια τριλογία limited edition μοντέλων για εκείνους που θέλουν το ρολόι τους να μη μοιάζει με κανένα

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα εκείνα που έχουν κάνει όλους μας να αναρωτηθούμε «Πώς κανείς δεν το έχει σκεφτεί πριν;». Το πιο φρέσκο απ’ αυτά είναι το Grenade, το νέο ρολόι της L'Epée.

Εικόνα

Βασισμένο στις χειροβομβίδες Mk 2 που αποτελούσαν τυπικό εξοπλισμό για τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το ρολόι, εκτός από το αισθητικό του νεύμα, έχει και μια «παραβολική» αποστολή: να μας υπενθυμίζει την παροδική φύση του ίδιου του χρόνου.

Με ύψος κάτι περισσότερο από 12,5 εκατοστά και ζυγίζοντας περίπου το ίδιο με μια πραγματική χειροβομβίδα Mk 2, το ρολόι διαθέτει δύο δίσκους αλουμινίου στην κορυφή — έναν για τις ώρες και έναν για τα λεπτά—, πάνω από την ορατό μηχανισμό κατακόρυφης κίνησης που είναι τοποθετημένος στο κέντρο.

Για να ρυθμιστεί η ώρα, τραβιέται η «περόνη» της χειροβομβίδας, η οποία κουρδίζει επίσης το ρολόι, χαρίζοντας απόθεμα ισχύος οκτώ ημερών. Διατίθενται επίσης οκτώ διαφορετικές επιλογές χρωμάτων, ενώ η καθεμία περιορίζεται σε μόλις 99 κομμάτια.

Στην τιμή των 10.900 ευρώ, μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας limited edition ρολόι-χειροβομβίδα στον ιστότοπο της L'Epée.