Κιμ Καρντάσιαν: Αγόρασε σε δημοπρασία του Sotheby's ένα διάσημο κολιέ της πριγκίπισσας Νταϊάνα για 187.000 ευρώ

Η Κιμ Καρντάσιαν μόλις αγόρασε ένα διάσημο κολιέ που φόρεσε της δεκαετία του '80 η πριγκίπισσας Νταϊάνα. Πρόκειται για ένα σταυρό από αμέθυστο της δεκαετίας του '20 σε μέγεθος παλάμης, το οποίο η σταρ των ριάλιτι αγόρασε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στο Λονδίνο για 163.800 λίρες.
Κιμ Καρντάσιαν: Αγόρασε σε δημοπρασία του Sotheby's ένα διάσημο κολιέ της πριγκίπισσας Νταϊάνα για 187.000 ευρώ

Η Κιμ Καρντάσιαν ήταν τελικά εκείνη που έκανε τη νικήτρια προσφορά για ένα κόσμημα με σπάνια διαμάντια, το οποίο βγήκε σε δημοπρασία στο Λονδίνο από τον οίκο Sotheby's. Το κολιέ με τα όνομα Attallah Cross είχε δανειστεί και φόρεσε για τελευταία φορά η πριγκίπισσα Νταϊάνα τη δεκαετία του 1980.

Διαβάστε ακόμα: Μια γαλλική πόλη πιστεύει ότι η Μαντόνα έχει έναν πίνακα του 19ου αιώνα που θεωρούνταν χαμένος

Ο σταυρός από αμέθυστο χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920, έχει μέγεθος παλάμης και αγοράστηκε από αντιπρόσωπο που πλειοδότησε εκ μέρους της Καρντάσιαν στη δημοπρασία για 163.800 λίρες (187.000 ευρώ περίπου).

Το ποσό ήταν υπερδιπλάσιο από εκείνο που προέβλεπαν οι εκτιμήσεις των ειδικών πριν από τη δημοπρασία, ενώ η προσφορά της Καρντάσιαν υπερίσχυσε έναντι άλλων τεσσάρων πλειοδοτών.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα φωτογραφήθηκε φορώντας το κολιέ κατά τη διάρκεια της φιλανθρωπικής εκδήλωσης το 1987, συνδυάζοντάς το με μωβ φόρεμα Catherine Walker σε ελισαβετιανό στυλ.

Το κολιέ βγήκε σε δημοπρασία από τον πρώην ιδιοκτήτη του, Ράμσεϊ Αταλάχ, ο οποίος το κληρονόμησε από τον πατέρα του, Πέρση συλλέκτη Ναΐμ Αταλάχ.

Ο τελευταίος ήταν γνωστό ότι είχε δανείσει το κολιέ στην πριγκίπισσα πολλές φορές τη δεκαετία του 1980. Σύμφωνα με τον Sotheby’s, η Νταϊάνα ήταν το μόνο άτομο που έχει φορέσει το κόσμημα από τότε που ο Αταλάχ το αγόρασε -τη δεκαετία του 1980- από τον κοσμηματοπώλη Garrard.

Εικόνα

Η Καρντάσιαν είναι γνωστή ως περιστασιακή συλλέκτης αναμνηστικών κυρίως με pop culture χαρακτήρα. Φαίνεται να την ελκύουν ιδιαίτερα αντικείμενα που σχετίζονται με άλλες διάσημες γυναίκες, καθώς έχει αγοράσει κοσμήματα σε δημοπρασία που ανήκαν στο παρελθόν στην Τζάκι Κένεντι-Ωνάση και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Πέρυσι, η Καρντάσιαν έγινε ο στόχος της οργής των συντηρητών μόδας μετά τον αμφιλεγόμενο δανεισμό ενός εύθραυστου φορέματος του 1960 το οποίο είχε φτιαχτεί για τη Μέριλιν Μονρό. Η σταρ του ριάλιτι φόρεσε το φόρεμα στο περσινό φιλανθρωπικό event του Met Gala, πυροδοτώντας ανησυχίες για το εάν το ρούχο υπέστη φθορές κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ