Met Gala 2022: Ρεκόρ εσόδων με 17,4 εκατ. δολάρια στο ταμείο του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης

Το Met Gala, tο ετήσιο ραντεβού της διεθνούς μόδας, εκπλήρωσε φέτος την αποστολή του με το παραπάνω. Η παρέλαση των διάσημων στο κόκκινο χαλί του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης απέφερε έσοδα-ρεκόρ, βάζοντας στα ταμεία του ιδρύματος 17,4 εκατ. δολάρια.
Met Gala 2022: Ρεκόρ εσόδων με 17,4 εκατ. δολάρια στο ταμείο του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης

Εκατοντάδες προσωπικότητες έδωσαν «παρών» τη Δευτέρα 2 Μαίου στη Νέα Υόρκη, στην ετήσια «υπερβολή» του Met Gala. Οι διάσημοι παρέλασαν στο κόκκινο χαλί του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης επιδεικνύοντας τι σημαίνει glamour στην ύψιστη απόδοσή του. Η φετινή εκδήλωση -που συχνά αποκαλείται η πιο διάσημη βραδιά της μόδας- κατάφερε να σπάσει όλα τα ρεκόρ, αποφέροντας στα ταμεία του μουσείου 17,4 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμα: Gianni Versace - 70 εκατ. δολάρια πωλείται η έπαυλη του Gianni Versace στην καρδιά της Νέα Υόρκης

Το ετήσιο γκαλά είναι μια εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων για το Ινστιτούτο Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης. Τα εισιτήρια για το σουαρέ φέρεται να κοστίζουν πάνω από 35.000 δολάρια, ποσό που δεν περιλαμβάνει κάποιο άλλο προνόμιο, καθώς οι προσκεκλημένοι που επιθυμούν να κλείσουν κάποιο τραπέζι στην εκδήλωση πρέπει να καταβάλουν επιπλέον 20.000-30.000 δολάρια.

Οι περισσότεροι διάσημοι προσκαλούνται στην εκδήλωση από οίκους μόδας, οι οποίοι καλύπτουν το κόστος του εισιτηρίου, ωστόσο η λίστα των καλεσμένων είναι ένα καλά φυλαγμένο μυστικό. Συνήθως, καλούνται μόνο τα μεγαλύτερα ονόματα από τη μουσική, τον κινηματογράφο, τη μόδα και τον αθλητισμό. Με μόνο 400 διαθέσιμες προσκλήσεις, η διοργανώτρια και θρυλική αρχισυντάκτρια της Vogue, Anna Wintour, διασφαλίζει ότι η διοργάνωση θα παραμείνει αποκλειστική.

Σύμφωνα με καλούς γνώστες των εσωτερικών του γκαλά, «Η Anna (Wintour) είναι εξαιρετικά περιοριστική ως προς το ποιος μπορεί να αγοράσει εισιτήριο. Πολλοί άνθρωποι που έχουν τα χρήματα να πληρώσουν, έχουν απορριφθεί. Η Άννα αποφασίζει. Τελεία».

Τα κέρδη από την εκδήλωση έχουν στόχο να κρατήσουν τις πόρτες του ινστιτούτου ανοιχτές και επίσης να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση των ετήσιων πολυδάπανων εκθέσεών του. Φέτος το ινστιτούτο ξεκίνησε την έκθεση «In America: Anthology of Fashion» που εξερευνά τις ρίζες της αμερικανικής μόδας.

Το γκαλά παραδοσιακά διεξάγεται την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, με εξαίρεση το περασμένο έτος που λόγω πανδημίας κορονοϊού διεξήχθη τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με το ινστιτούτο, τα δύο τελευταία γκαλά απέφεραν συνολικά 33,7 εκατ. δολάρια, με την περσινή να συγκεντρώνει περίπου 16,4 εκατ..

A post shared by Met Gala 2022 (@metgalaofficial)

To Met Gala πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1948 και απευθυνόταν αποκλειστικά σε μέλη της υψηλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης προτού η Wintour αναλάβει τη διεύθυνση της εκδήλωσης, το 1995. Η «σιδηρά κυρία» της μόδας ήταν εκείνη που μετέτρεψε το gala σε πασαρέλα για τους πλούσιους και διάσημους, όπως δηλαδή το ξέρουμε σήμερα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ανάμεσα στους φετινούς προσκεκλημένους ξεχώρισαν η Kim Kardashian, η οποία εμφανίστηκε με ένα φόρεμα 5 εκατ. δολαρίων που κάποτε ανήκε στην Marlyn Monroe, και ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και νέος ιδιοκτήτης του Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ