Star Wars: 400 vintage φιγούρες ηρώων του έπους βγαίνουν σε δημοπρασία - Μπορεί να πιάσουν έως και 20.000 δολάρια η μία

Μια συλλογή από πρωτότυπα, προ εποχής Disney, διαφημιστικά παιχνίδια Star Wars βγαίνουν σε δημοπρασία ψάχνοντας μανιώδεις συλλέκτες. Οι 400 φιγούρες ηρώων είναι ευγενική προσφορά της Kenner Products, μιας πλέον ανενεργής εταιρείας, και εκτιμάται ότι θα πουληθούν σε τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 100 και 20.000 δολαρίων για κάθε κομμάτι.
Star Wars: 400 vintage φιγούρες ηρώων του έπους βγαίνουν σε δημοπρασία - Μπορεί να πιάσουν έως και 20.000 δολάρια η μία

Η Walt Disney Company έχει εξελιχθεί με τα χρόνια σε έναν από τους κολοσσούς της ψυχαγωγίας. Με αναρίθμητα properties αυτή τη στιγμή στο χαρτοφυλάκιό της η εποχή που περιοριζόταν στις ταινίες κινουμένων σχεδίων μοιάζει ασήμαντο παρελθόν.

Διαβάστε ακόμα: LEGO Star Wars - Αποθεώνει τη σειρά «The Mandalorian» του Disney+ με το διαστημόπλοιο Razor Crest των 6.187 κομματιών

Κι ενώ από το πλούσιο οπλοστάσιό της έχουν αξιοποιηθεί σχεδόν τα πάντα, όλα όσα σχετίζονται με το Star Wars μοιάζουν να μην έχουν εξαντληθεί.

Τώρα, μια νέα έκπληξη έρχεται να κάνει τους φανατικούς του διαστημικού έπους να ανατριχιάσουν από έξαψη. Μια συλλογή από πρωτότυπα, προ εποχής Disney, διαφημιστικά παιχνίδια από έναν πολύ μακρινό γαλαξία βγαίνουν σε δημοπρασία ψάχνοντας μανιώδεις συλλέκτες.

Η τεράστια συλλογή περιλαμβάνει μια χούφτα από φιγούρες του Luke Skywalker, οι οποίες κυκλοφόρησαν ως μέρος της προώθησης του «A New Hope» το 1977, και καθεμία αναμένεται να κοστίσει έως και 20.000 δολάρια.

Μάλιστα οι φιγούρες δεν παρουσιάζουν καμία φθορά και είναι εξοπλισμένες με ένα ρυθμιζόμενο φωτόσπαθο.

Εκτός από την σπάνια φιγούρα του Skywalker, πολλά περιλαμβάνουν ένα αυθεντικό Death Star Commander που αποσύρθηκε από τα ράφια λόγω του ονόματός του, έναν Boba Fett που εκτιμάται ότι θα κοστίσει έως και $8.000 και ένα τεράστιο κουτί γεμάτο 24 φιγούρες του Yoda από το «The Empire Strikes Back», το οποίο είναι ακόμα συσκευασμένο στο αρχικό του κιβώτιο αποστολής.

Ο πλαστικός διαστημικός στρατός είναι ευγενική προσφορά της Kenner Products, μιας πλέον ανενεργής εταιρείας παιχνιδιών, η οποία είχε αποκτήσει τα δικαιώματα παραγωγής σετ παιχνιδιών Star Wars κατά τη διάρκεια του κύκλου κυκλοφορίας της αρχικής τριλογίας.

Η δημοπρασία με τα 400 αυθεντικά παιχνίδια Star Wars διαρκεί μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, με τις αντίστοιχες εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 100 και 20.000 δολαρίων για κάθε κομμάτι.

Για περισσότερες πληροφορίες και προσφορές μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου Morphy που έχει αναλάβει τη δημοπρασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ