Land Rover: Γιορτάζει 60 χρόνια James Bond με ένα μοναδικό αγωνιστικό Defender 90

Πέρυσι, η Land Rover είχε αποκαλύψει μια ειδική έκδοση Defender V8 ως φόρο τιμής στη συνεργασία της με το franchise του James Bond και την εμφάνιση του SUV στην 25η ταινία του 007, «No Time To Die». Η επόμενη κίνηση της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι μία ακόμη James Bond Edition του Defender, με αφορμή την 60ή επέτειο του franchise. 
Land Rover: Γιορτάζει 60 χρόνια James Bond με ένα μοναδικό αγωνιστικό Defender 90

Aυτή τη φορά, το Land Rover Defender με θέμα τον James Bond και τις ταινίες του δεν είναι συνηθισμένο όχημα, αλλά ένα μοναδικό αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί για να συμμετάσχει σε rally. Το αγωνιστικό Land Rover Defender 90 θα οδηγηθεί από τον Mark Higgins κατά τη διάρκεια του αγώνα της Βόρειας Ουαλίας στο Bowler Defender Challenge 2022.

Διαβάστε ακόμα: James Bond - Bρέθηκε η κλεμμένη Aston Martin DB5 από το Goldfinger, 25 χρόνια μετά

Ο Higgins είναι τρεις φορές πρωταθλητής Ράλι Βρετανίας και έχει επίσης εργαστεί ως οδηγός κασκαντέρ για πολλές ταινίες του Bond, συμπεριλαμβανομένης της «No Time To Die».

Εικόνα
Ο Mark Higgins θα οδηγήσει το αγωνιστικό Land Rover Defender 90 στα πλαίσια του rally Bowler Defender Challenge 2022 (Πηγή: Land Rover)

Το μοναδικό Land-Rover Defender 90 διαθέτει ένα ιδιαίτερα εορταστικό εξωτερικό που περιλαμβάνει ματ πίσω αμάξωμα με χρυσά γραφικά, μεταξύ των οποίων ένα ειδικό λογότυπο που ενσωματώνει τα περίφημα διακριτικά «007» μαζί με τον αριθμό 60, ως νεύμα για την 60ή επέτειο.

Εικόνα

Επιπλέον, οι τίτλοι όλων των ταινιών του James Bond αναγράφονται με χρυσό χρώμα στο καπό και στο πορτ μπαγκάζ. Η εμφάνιση του μεμονωμένου Defender 90 μοιάζει πολύ με εκείνη του Triumph Tiger 900 Bond Edition που αποκαλύφθηκε πέρυσι με ένα παρόμοιο χρωματικό συνδυασμό.

Εικόνα

Εκτός από το ειδικό χρώμα, το Defender είναι πανομοιότυπο με τις μονάδες που έχουν τροποποιηθεί από την Bowler για να συμμετέχουν στη σειρά αγώνων που υποστηρίζεται από το εργοστάσιο. Το αγωνιστικό SUV έχει εξοπλιστεί με το απαραίτητες προσθήκες που περιλαμβάνουν roll bars στην καμπίνα, μπάκετ καθίσματα, σπορ εξάτμιση και βελτιωμένη ψύξη για το κινητήριο σύνολο.

Εικόνα

Κάτω από το καπό βρίσκεται το σύστημα μετάδοσης κίνησης P300 της Land Rover που αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων και 300 ίππων, συνδυασμένο με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Το επετειακό Defender θα κάνει το αγωνιστικό ντεμπούτο του στις 26 Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ