Κόμπι Mπράιαντ: Σε δημοπρασία η φανέλα που φορούσε στην MVP σεζόν του - Μπορεί να φτάσει τα 7 εκατ. δολάρια

Η φανέλα του Κόμπι Μπράιαντ από την MVP σεζόν του βγαίνει σε δημοπρασία και θα μπορούσε να «πιάσει» τιμή έως και 7 εκατ. δολάρια. Ο οίκος Sotheby's θα προσφέρει τη φανέλα του θρύλου του ΝΒΑ που φορέθηκε στο παιχνίδι σε διαδικτυακή πώληση που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 9 Φεβρουαρίου.
Κόμπι Mπράιαντ: Σε δημοπρασία η φανέλα που φορούσε στην MVP σεζόν του - Μπορεί να φτάσει τα 7 εκατ. δολάρια

Μια από τις πιο διάσημες φανέλες του Black Mamba πρόκειται να βγει σε λίγες ημέρες σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's. Τον επόμενο μήνα, η υπογεγραμμένη φανέλα της MVP σεζόν του αείμνηστου Κόμπι Μπράιαντ, την οποία ο θρύλος του NBA φόρεσε σε 25 αγώνες κατά την περίοδο 2007-08, πρόκειται να βγεί σε διαδικτυακή πώληση. Εκτιμάται δε, ότι η τελική τιμή της θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 7 εκατ. δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα: Christie's - Ιστορικό ρεκόρ 256 χρόνων στα έσοδα του οίκου δημοπρασιών - Στα 8,4 δισ. δολάρια οι φετινές πωλήσεις

Η φανέλα είναι μέρος της διαδικτυακής δημοπρασίας του Sotheby's με τίτλο «Zenith», η οποία και αποτελεί φόρο τιμής σε έναν αριθμό θρυλικών αθλητών. Το event θα αποτελείται από δύο μέρη, με το πρώτο να ανοίγει με την υποβολή προσφορών για τη φανέλα του Μπράιαντ, από τις 2 έως τις 9 Φεβρουαρίου.

Το δεύτερο μέρος της «Zenith» θα περιλαμβάνει άλλες εμφανίσεις που φορέθηκαν από σταρ του αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένων των Τομ Μπρέιντι, Μάικλ Τζόρνταν και Ρότζερ Φέντερερ. Παρότι η φανέλα του θρυλικού MVP θα δημοπρατηθεί διαδικτυακά, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τη δει από κοντά στις γκαλερί του Sotheby's στη Νέα Υόρκη από την 1η έως τις 7 Φεβρουαρίου.

Εικόνα
Ο Κόμπι Μράιαντ παραλαμβάνει το βραβείο του MVP από τον επίτροπο Ντέιβιντ Στερν. Είναι 7 Μαΐου του 2008 (Πηγή: Getty Images)

«Είναι σπάνιο ένας αθλητής να καταφέρει να σπάσει τα όρια ενός σπορ, αλλά ο Κόμπι Μπράιαντ είναι σίγουρα ένας από τους λίγους που έχουν αφήσει αιώνιο αντίκτυπο στον κόσμο», αναφέρει ο Μπραμ Γουάχτερ, επικεφαλής ρούχων και σύγχρονων συλλεκτικών ειδών του Sotheby's.

«Τα αθλητικά αντικείμενα με αυτό το είδος μακροχρόνιας, βαριάς σημασίας είναι σπάνια στους συλλεκτικούς κύκλους, καθώς τα περισσότερα συνήθως έχουν φορεθεί για ένα μόνο παιχνίδι. Το γεγονός ότι ο Κόμπι σημείωσε συνολικά 645 πόντους σε οκτώ μήνες φορώντας αυτή τη φανέλα, στη μοναδική του MVP σεζόν, είναι απλά εκπληκτικό», εξηγεί ο Γουάχτερ.

Το τρέχον ρεκόρ για αθλητικά αναμνηστικά του Μπράιαντ έχει σημειωθεί από μια φορεμένη φανέλα μπάσκετ με αυτόγραφο, από το 1996 έως το 1997, η οποία πουλήθηκε για 3,7 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

Δεδομένης της σημασίας της, η φανέλα του MVP 2007-2008 εκτιμάται ότι θα σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ. Να σημειωθεί ότι η φανέλα θα συνοδεύεται και από μια ποικιλία αντικειμένων που την απεικονίζουν, όπως έργα τέχνης, περιοδικά, μπλουζάκια, φωτογραφίες, βιβλία κ.ά.

Εικόνα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρώτο μέρος της δημοπρασίας «Zenith» που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 9 Φεβρουαρίου αλλά και για υποβολή προσφορών, μπορείτε να επισκεφτείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του Sothebys.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ