Αυτό είναι το superyacht των 500 εκατ. δολαρίων του Jeff Bezos

Το νέο superyacht του Jeff Bezos θα είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό στον κόσμο με τρία ξεχωριστά καταστρώματα. Οι πρώτες εικόνες του μόλις διέρρευσαν από τα ολλανδικά ναυπηγεία, απ' όπου αναμένεται να αποπλεύσει το 2022.
Αυτό είναι το superyacht των 500 εκατ. δολαρίων του Jeff Bezos

Εκτός από το ότι ανήκει στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, και το ότι είναι από τους πρώτους πολίτες που έχουν ταξιδέψει στο διάστημα, ο Τζεφ Μπέζος μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται και για κάτι ακόμα: ότι είναι ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ιστιοπλοϊκού γιοτ στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα: Residential yachts - Πολυτελής κατοικία και superyacht σε ένα «πακέτο»

Το κολοσσιαίο γιοτ 417 ποδιών (127 μέτρων) με τρία κατάρτια και τρία τεράστια καταστρώματα, γνωστό με τον κωδικό Y721 εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο ναυπηγείο Zwijndrecht στη Δυτική Ολλανδία.

Εικόνα
Το Y721 στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου Zwijndrecht στη Δυτική Ολλανδία (Πηγή: YouTube)

Ο Μπέζος επέλεξε την εταιρεία Oceanco για να δημιουργήσει το νέο απόκτημά του, βασισμένο στο πλοίο Black Pearl που κατασκεύασε η ίδια, και το οποίο κατέχει τον τίτλο του μεγαλύτερου και οικολογικότερου γιοτ στον κόσμο. Ομοίως με το Black Pearl, το Y721 θα διαθέτει επίσης τρεις ιστούς και ένα σκαρί με μαύρη γάστρα και κομψή σιλουέτα, ενώ το κόστος του εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 500 εκατ. δολάρια.

Εικόνα
To Black Pearl της Oceanco, στο οποίο βασίστηκαν τα σχέδια για το γιοτ του Τζεφ Μπέζος (Πηγή: Oceanco)

Το γιοτ διαθέτει πισίνα στο κατάστρωμα, κινηματογράφο, πολλά σαλόνια και αρκετούς επιχειρηματικούς χώρους και στα τρία καταστρώματα. Στα σχέδια έχει προβλεφθεί δικό του σκάφος υποστήριξης, το οποίο θα διαθέτει και ελικοδρόμιο.

Εικόνα
Στα σκάφη της Oceanco η πολυτέλεια στoυς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους περισσεύει (Πηγή: Oceanco)

Φυσικά, η Oceanco έχει κρατήσει μυστικές τις περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατασκευή ενώ αρνείται οποιοδήποτε σχόλιο για το γιοτ ή τον ιδιοκτήτη του. Σύμφωνα με την Daily Mail, η Oceanco δήλωσε απλά ότι «η εταιρεία εκτιμά το απόρρητο και την εμπιστευτικότητα όλων των πελατών και ως εκ τούτου δεν σχολιάζει τη συμμετοχή ή τη μη συμμετοχή μας σε συγκεκριμένα έργα».

Το superyacht του Μπέζος θα είναι έτοιμο να πλεύσει το 2022 μετά από τις απαραίτητες θαλάσσιες δοκιμές. Μαζί με το Y721 ο Μπέζος θα παραλάβει κι ένα συνοδευτικό σκάφος το οποίο θα χρησιμοποιείται για τη μεταφορά αυτοκινήτων και ελικοπτέρων. Το υποστηρικτικό σκαρί είναι μια προσαρμοσμένη έκδοση του μοντέλου YS 7512 από την Damen Yachts.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε τη μεταφορά του Y721 στα ολλανδικά ναυπηγεία.