NFT: Το πρώτο φυσικό κατάστημα πώλησης ψηφιακής τέχνης μόλις άνοιξε στο Mall of Emirates στο Ντουμπάι

NFT: Το πρώτο φυσικό κατάστημα πώλησης ψηφιακής τέχνης μόλις άνοιξε στο Mall of Emirates στο Ντουμπάι

Τα NFT ήταν ένα από τα πράγματα που έγιναν μόδα το 2022. Για όσους δεν τα γνωρίζουν ακόμη, τα αρχικά τους σημαίνουν Non-Fungible Token (μη ανταλλάξιμα διακριτικά) και δεν είναι παρά ψηφιοποιημένα έργα τέχνης ή αναμνηστικά τα οποία καταγράφονται σε ένα block chain που εγγυάται την αυθεντικότητα και την αποκλειστική ιδιοκτησία τους.

Διαβάστε ακόμα: Metavertu - Ξεχάστε τις selfie. Το πρώτο smartphone Web3 στον κόσμο «τραβάει» NFT

Ως ψηφιακά λοιπόν προϊόντα, τα NFT διακινούνται και αγοράζονται στο διαδίκτυο, ωστόσο, θέλοντας και πάλι να πρωτοτυπήσει, το Ντουμπάι άνοιξε πρόσφατα το πρώτο φυσικό κατάστημα NFT.

Εικόνα

Το κατάστημα βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Mall of Emirates, θα λειτουργεί υπό τον διεθνή τεχνολογικό γίγαντα SoftConstruct και θα προσφέρει στους πελάτες την ευκαιρία να περιηγηθούν, να αγοράσουν και να πουλήσουν NFT αυτοπροσώπως.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να αλληλεπιδράσουν και να περιηγηθούν σε μια μοναδική ποικιλία φυσικής τέχνης, ακόμη και να δημιουργήσουν τρισδιάστατα είδωλα του εαυτού τους μέσω ενός επαγγελματικού σαρωτή 3D.

Τα εγκαίνια του καταστήματος έγιναν πρόσφατα με την παρουσία αρκετών καλλιτεχνών και εκθετών NFT, όπως η Αμρίτα Σέτι, η πρώτη καλλιτέχνιδα NFT στα ΗΑΕ και όχι μόνο. Το κατάστημα θα εκθέσει επίσης μια μεγάλη ποικιλία συλλεκτικών αντικειμένων όπως αυτό της AKNEYE, μια σειρά από χειροποίητα και μοναδικά γλυπτά ματιών, μαζί με τα αποκλειστικά παιχνίδια τέχνης των Chiko & Roko και πολλά άλλα.

Εικόνα

Το ftNFT Shop, όπως λέγεται, άνοιξε τι πόρτες του για το κοινό στις 22 Δεκεμβρίου 2022, και μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το τι προσφέρει στον επίσημο ιστότοπό του.