Κι όμως, η πιο εμπορική χριστουγεννιάτικη ταινία όλων των εποχών δεν είναι το Home Alone

H πρώτη ταινία με χριστουγεννιάτικο θέμα που έρχεται στο μυαλό όλων είναι το Home Alone. Να, όμως, που βρέθηκε κάποια που το ξεπέρασε. Αυτή ήταν το The Grinch, μια ταινία animation βασισμένη στην ιστορία του διάσημου βιβλίου How the Grinch Stole Christmas!
Κι όμως, η πιο εμπορική χριστουγεννιάτικη ταινία όλων των εποχών δεν είναι το Home Alone

Το φαγητό είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής αυτής της εποχής. Τα τραπέζια και τα καλέσματα πάνε και έρχονται, ενώ η γαλοπούλα και τα μελομακάρονα έχουν την τιμητική τους. Το απόγευμα, όμως, ή το βραδάκι, όλοι θέλουμε να χαλαρώσουμε στον καναπέ μας, ή σε κάποια κινηματογραφική αίθουσα και να απολαύσουμε μια χριστουγεννιάτικη ταινία. Είναι άλλωστε μια παράδοση, που ζει και βασιλεύει εδώ και δεκαετίες.

Διαβάστε ακόμη: E.T. ο Εξωγήινος: Το οσκαρικό ρομπότ από την ταινία του Σπίλμπεργκ μόλις πουλήθηκε για 2,6 εκατ. δολάρια

Αν σας ρωτούσαμε βέβαια ποια είναι η πρώτη ταινία με χριστουγεννιάτικο θέμα που σας έρχεται στο μυαλό, η πιθανότερη απάντηση θα ήταν το Home Alone. Η ταινία με τον πιτσιρικά Kevin, που μένει μόνος στο σπίτι του στις γιορτές και τα βάζει με δύο κακοποιούς που θέλουν να τον ληστέψουν. Μια classic επιλογή για τους λάτρεις των Χριστουγέννων, που όμως, όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, δεν αποτελεί την πιο εμπορική ταινία όσον αφορά τα έσοδα που έφερε από τα εισιτήρια που έκοψε στον κινηματογράφο.

Το πρώτο Home Alone κυκλοφόρισε στις κινηματογραφικές αίθουσες το μακρινό πλέον 1990. Κατάφερε λοιπόν να φέρει εισπράξεις που έφτασαν τα 476 εκατομμύρια δολάρια! Ένα ποσό αστρονομικό, το οποίο πλησίασε και το δεύτερο Home Alone δύο χρόνια αργότερα, αλλά σταμάτησε στα 358 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι και το 2018 αυτές οι δύο ταινίες βρίσκονταν στην πρώτη και στην δεύτερη θέση αντίστοιχα, της λίστας με τις πιο εμπορικές χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών.

Να που όμως βρέθηκε κάποια που τις ξεπέρασε. Αυτή ήταν το The Grinch, μια ταινία animation βασισμένη στην ιστορία του διάσημου βιβλίου How the Grinch Stole Christmas! Οι εισπράξεις της συγκεκριμένης παραγωγής ξεπέρασαν τα 511 εκατομμύρια δολάρια και κάπως έτσι άφησε στη δεύτερη θέση τον Macaulay Culkin και το Μόνος στο Σπίτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ