Kibbο ATV : Το ηλεκτρικό παντός εδάφους όχημα της CAKE σχεδιάστηκε για να κάνει βιώσιμες τις αγροτικές δουλειές

Η σουηδική εταιρεία CAKE αναπτύσσει ένα ηλεκτρικό ATV για να κάνει τη γεωργία πιο βιώσιμη. Το Kibb είναι ένα ηλεκτρικό, παντός εδάφους όχημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για γεωργικούς σκοπούς, χωρίς να επιβαρύνει την ατμόσφαιρα αλλά και το έδαφος πάνω στο οποίο κινείται
Kibbο ATV : Το ηλεκτρικό παντός εδάφους όχημα της CAKE σχεδιάστηκε για να κάνει βιώσιμες τις αγροτικές δουλειές

Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία έχει πέσει με τα μούτρα στην ηλεκτροκίνηση για να καθαρίσει τους δρόμους με υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, υπάρχει ένας συγκεκριμένος τομέας ανθρώπινης δραστηριότητας που δεν έχει δει ακόμη πολλές εναλλακτικές λύσεις, και ίσως να είναι ο σημαντικότερος όλων.

Διαβάστε ακόμα: Maserati Tipo Folgore Gen3 - Το πρώτο ηλεκτρικό μονοθέσιο της φίρμας είναι το καλύτερο αυτοκίνητο Formula E μέχρι σήμερα

Η ιστορία εδώ ξεκινά από μια μεταπτυχιακή διατριβή ενός από τους ασκούμενους της εταιρείας CAKE, μιας σουηδικής φίρμας γνωστής για τα ελαφριά ηλεκτρικά ποδήλατα και τις μοτοσικλέτες της.

Εικόνα

Η ιδέα του νεαρού φοιτητή (ο οποίος τώρα έχει προσληφθεί από την εταιρεία για να εργαστεί στην υλοποίηση του project), ήταν το Kibb: ένα ηλεκτρικό, παντός εδάφους όχημα (ATV) που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για γεωργικούς σκοπούς.

Εικόνα

Επί του παρόντος, τα οχήματα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά φορτίων και την εκτέλεση εργασιών στη γεωργική βιομηχανία είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους μολυντές όσον αφορά στα αέρια του θερμοκηπίου, όχι μόνο για τις αναθυμιάσεις που εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα αλλά και για τα υγρά που μπορεί να εισχωρήσουν στο έδαφος, πάνω στο οποίο κινούνται.

Εικόνα

Διαθέτοντας αρθρωτό αμάξωμα, το οποίο είναι συμβατό με διαφορετικά αξεσουάρ ATV, το Kibb είναι επίσης ημιαυτόνομο. Μπορεί δηλαδή να λειτουργήσει χωρίς οδηγό, απελευθερώνοντας τον χρήστη κατά τη μεταφορά φορτίου από και προς διαφορετικά σημεία μέσα σε ένα χωράφι ή κτήμα.

Εικόνα

Επιπλέον, το όχημα χρησιμεύει και ως power bank για φόρτιση διάφορων συσκευών όταν χρειάζεται, ενώ έχει σχεδιαστεί ούτως ώστε να επιβαρύνει στο ελάχιστο δυνατό το έδαφος.

Προς το παρόν, το Kibb βρίσκεται ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης και υπολογίζεται να είναι έτοιμο για παραγωγή έως το 2025. Για εγγραφή στο newsletter και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρικό όχημα, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της CAKE.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ