The Last Drop Signature Blend Release Νο. 28: Ένας master blender συγκέντρωσε 40 μπέρμπον σε μια φιάλη ουίσκι 4.000 δολαρίων

Το νέο ουίσκι της Last Drop Distillers ακούει στον όνομα Signature Blend, Release Νο. 28. Είναι αποτέλεσμα της επιμελούς προσπάθειας του Ντρου Μέιβιλ, master blender στη Sazerac, ο οποίος συγκέντρωσε σε ένα blend 40 κορυφαία vintage straight ουίσκι του Κεντάκι.
The Last Drop Signature Blend Release Νο. 28: Ένας master blender συγκέντρωσε 40 μπέρμπον σε μια φιάλη ουίσκι 4.000 δολαρίων

Για εκείνους που ψάχνουν ένα εξαιρετικά σπάνιο ουίσκι, αλλά προτιμούν την πιο γλυκιά πινελιά του αμερικανικού μπέρμπον από το καπνιστό προφίλ ενός σκωτσέζικου single malt, το τελευταίο Signature Blend από το The Last Drop είναι ένα ποτό που θα πρέπει να δοκιμάσουν. Θα πρέπει πρώτα ωστόσο να καταφέρουν να προμηθευτούν ένα από τα μόλις 1.458 μπουκάλια που υπάρχουν.

Διαβάστε ακόμα: Macallan 77 Years Old - Το νέο single malt ουίσκι του σκωτσέζικου αποστακτηρίου έχει τιμή που συμβαδίζει με την ηλικία του

Η αποστολή της Last Drop Distillers, που ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2008, είναι πολύ συγκεκριμένη: να προμηθεύεται μόνο τα πιο σπάνια και πιο αξιόλογα υπερπαλαιωμένα αποστάγματα, να τα επεξεργάζεται και να παράγει ακόμη πιο εξαιρετικά μείγματα. Μέχρι στιγμής έχει στο ενεργητικό της 27 ρούμια, κονιάκ και ουίσκι από τη Σκωτία, την Αμερική και την Ιαπωνία.

Το νέο της κατόρθωμα ακούει στον όνομα Release Νο. 28. Το σπάνιο blend είναι αποτέλεσμα της επιμελούς προσπάθειας του Ντρου Μέιβιλ, master blender στη Sazerac, ενός από τους παλαιότερους οικογενειακούς παραγωγούς αλκοολούχων ποτών της Αμερικής, και διαχειριστή θρυλικών επωνυμιών ουίσκι, από την Pappy Van Winkle έως τις Blanton’s, W.L. Weller και George T. Stagg.

Για σχεδόν δύο δεκαετίες, ο Μέιβιλ έβγαζε στην άκρη μικρές ποσότητες από τα αγαπημένα του ουίσκι που αποστάζονταν στο αποστακτήριο Buffalo Trace της Sazerac, με στόχο μια μέρα να συνδυάσει αυτά τα πολύτιμα μπέρμπον σε ένα μεγαλοπρεπές έργο.

Αυτή η στιγμή επιτέλους ήρθε. Το Last Drop Signature Blend, Release Νο. 28, κυκλοφόρησε πρόσφατα και είναι ένα μείγμα από περίπου 40 κορυφαία vintage straight ουίσκι του Κεντάκι, φτιαγμένα στο πιο διάσημο αποστακτήριο της Αμερικής.

Ο Μέιβιλ συγκρίνει το τελικό αποτέλεσμα με τη διεύθυνση μιας συμφωνικής ορχήστρας. Ένας συνδυασμός διαφορετικών στοιχείων που αποδίδουν όμορφα από μόνα τους αλλά μπορούν, όταν συνδυάζονται με τη σωστή ισορροπία και αρμονία, να δημιουργήσουν μαζί «ένα αριστούργημα».

Εικόνα

Το Release Νο. 28 είναι σίγουρα εξαιρετικό και, όπως συμβαίνει με όλες τα ποτά που υπογράφει η The Last Drop, δεν θα ξαναδούμε ποτέ κάτι παρόμοιο. Αυτό σημαίνει ότι οι τυχεροί που θα μπορέσουν να εντοπίσουν ένα limited edition μπουκάλι, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν πολύ παραπάνω από την προτεινόμενη τιμή λιανικής των 3.999 δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ