Φερνάντο Αλόνσο: Έκανε test drive στη Μύκονο με ηλεκτρικό καταμαράν περιμένοντας να παραλάβει το δικό του γιοτ

Ο πρωταθλητής της Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο, έκανε κρουαζιέρα στη Μύκονο με το ηλεκτρικό καταμαράν της Sunreef πριν παραλάβει το δικό του γιοτ που βρίσκεται υπό κατασκευή. Ο παγκοσμίου φήμης πιλότος δοκίμασε το μοντέλο Sunreef 80 Eco κατά τη διάρκεια των διακοπών του.
Φερνάντο Αλόνσο: Έκανε test drive στη Μύκονο με ηλεκτρικό καταμαράν περιμένοντας να παραλάβει το δικό του γιοτ

Ο δύο φορές πρωταθλητής της Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο, δοκίμασε πρόσφατα το πλήρως ηλεκτρικό καταμαράν Sunreef 80 Eco κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Μύκονο πριν αποφασίσει να αποκτήσει τη δική του γιότ από την πολωνική εταιρεία.

Διαβάστε ακόμα: Pangeos - Το μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου είναι μια πλωτή ήπειρος 60.000 ανθρώπων - Θα κοστίσει 8 δισ. δολάρια

Ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής για ένα προσαρμοσμένο στις δικές του προδιαγραφές καταμαράν Sunreef 60 Power Eco τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, αποφάσισε να κάνει τις διακοπές του πάνω στο μεγαλύτερο μοντέλο της εταιρείας, εν αναμονή της παράδοσης της παραγγελίας του. Σύμφωνα με τον 40χρονο οδηγό, η εταιρεία Sunreef ήταν μια «εύκολη επιλογή» καθώς συνδυάζει πολυτέλεια και βιωσιμότητα στα σκάφη της όσο κανένα άλλο ναυπηγείο.

Η σειρά Eco, της εταιρείας, διαθέτει πλειάδα σκαφών με ηλιακούς συλλέκτες στη γάστρα τους, χαρακτηριστικό που τα κάνει ικανά να ταξιδέψουν στον κόσμο χωρίς θόρυβο και εκπομπές ρύπων. Αυτό ήταν και το πλεονέκτημα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Αλόνσο να επιλέξει την εταιρεία.

«Η ζωή μου πηγαίνει τόσο γρήγορα», αφηγείται στο βίντεο που γυρίστηκε στις θάλασσες της Μυκόνου. «Ταξιδεύω πολύ σε όλο τον κόσμο. Μόλις βρεθώ στην πίστα, όλα είναι και πάλι για την ταχύτητα. Όταν απολαμβάνω το ρεπό μου, θέλω ακριβώς το αντίθετο. Θέλω να ταξιδέψω σε απόλυτη ησυχία, χωρίς αναθυμιάσεις, χωρίς κραδασμούς».

Το γιοτ του Αλόνσο βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή στο Γκντανσκ της Πολωνίας και θα έχει 18 μέτρα μήκος. Αν και είναι 6 μέτρα μικρότερο από εκείνο που τον συντρόφευσε στις διακοπές του, και τα δύο σκάφη διαθέτουν τους ίδιους ηλεκτρικούς κινητήρες και το φουτουριστικό «ηλιακό» περίβλημα.

Πρόκειται για ένα προηγμένο σύστημα ηλιακών συλλεκτών που καλύπτει το εξωτερικό κάθε γιοτ και παράγει καθαρή, πράσινη ενέργεια, η οποία στη συνέχεια αποθηκεύεται σε μια τράπεζα μπαταριών. Το 80άρι μοντέλο που δοκίμασε ο Αλόνσο είναι επίσης εξοπλισμένο με πανιά που παρέχουν επιπλέον ισχύ.

Εικόνα

Όσον αφορά το εσωτερικό, το μοντέλο του Αλόνσο θα διαθέτει αρκετό χώρο για 12 επισκέπτες και τέσσερα άτομα του πληρώματος. Οι σύγχρονοι χώροι διαβίωσης θα είναι φινιρισμένοι σε μια σειρά από βιώσιμα υλικά και θα διαθέτουν επίσης ένα σύστημα κλιματισμού εξοικονόμησης ενέργειας. Όπως όλα τα καταμαράν Sunreef, θα είναι εξοπλισμένο με έπιπλα υψηλής ποιότητας.

Ο Αλόνσο δεν είναι ο μόνος σπουδαίος αθλητής που είναι οπαδός του Sunreef. Το 2020, ο σούπερ σταρ του τένις Ραφαέλ Ναδάλ παρέλαβε το πολυτελές γιοτ Sunreef 80 Power Great White, το οποίο διαθέτει μέχρι σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ