2022 FIFA World Cup: Πόσα χρήματα θα πάρει η ομάδα που θα κατακτήσει το Μουντιάλ στο Κατάρ

Το Μουντιάλ στο Κατάρ ξεκίνησε και για ένα μήνα οι 32 καλύτερες εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου θα δώσουν σκληρές μάχες με έναν και μόνο στόχο. Η ομάδα που θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο σίγουρα θα κερδίσει δόξα, όμως, θα μπει στο λογαριασμό της και ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό.
2022 FIFA World Cup: Πόσα χρήματα θα πάρει η ομάδα που θα κατακτήσει το Μουντιάλ στο Κατάρ

Τέσσερα (και κάτι) χρόνια αναμονής έφτασαν στο τέλος τους. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι εδώ και είμαστε έτοιμοι για σπουδαία ματς, που θα καθηλώσουν εκατομμύρια λάτρεις του ποδοσφαίρου σε όλο τον πλανήτη. Οι 32 καλύτερες εθνικές ομάδες θα δώσουν σκληρές μάχες μέσα στα γήπεδα του Κατάρ, με έναν και μόνο στόχο: το βαρύτιμο τρόπαιο.

Διαβάστε ακόμη: Κάποιος πλήρωσε 218.000 δολάρια σε δημοπρασία για τα φθαρμένα σανδάλια Birkenstock του Στιβ Τζομπς

Για όσους δεν γνωρίζουν, το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι κατασκευασμένο από χρυσό 18 καρατίων και είναι το πιο ακριβό αθλητικό τρόπαιο στον κόσμο, μιας και η τιμή του ξεπερνά τα 250.000 ευρώ. Η ομάδα που θα το κατακτήσει σίγουρα θα κερδίσει δόξα, όμως, θα μπει στο λογαριασμό της και ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης ο πρωταθλητής κόσμου θα λάβει χρηματικό έπαθλο σχεδόν 42 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο δεύτερος θα λάβει περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ. Όποια ομάδα τερματίσει τρίτη θα κερδίσει κοντά στα 27 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα 25 θα κερδίσει ο τέταρτος του τουρνουά.

Εικόνα

Αξίζει να σημειωθεί πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ αποτελεί την πιο ακριβή διοργάνωση όλων των εποχών. Επομένως, είναι λογικό να έχει αυξηθεί και το έπαθλο των νικητών σε σχέση με το 2018, όταν η Γαλλία έλαβε 38 εκατομμύρια ευρώ μετά την κατάκτηση του τροπαίου.

Σύμφωνα με το CNBC , το συνολικό κόστος διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 ανέρχεται σε 220 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 20 φορές περισσότερο από το κόστος διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ