G-SHOCK 40th Anniversary MRG: H Casio έφτιαξε ένα ρολόι εμπνευσμένο από τα κατάνα, τα ιαπωνικά σπαθιά των σαμουράι

Η G-SHOCK, η εμβληματική σειρά ρολογιώ της Casio, γιορτάζει την 40η επέτειό της με ένα ρολόι εμπνευσμένο από τα κατάνα, τα σπαθιά των σαμουράι. Περιορισμένο σε μόλις 500 κομμάτια, το νέο ρολόι τιτανίου, με τον κωδικό MRGB2000GA-1A, διαθέτει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία που βασίζονται στην αισθητική του παραδοσιακού γιαπωνέζικου ξίφους.
G-SHOCK 40th Anniversary MRG: H Casio έφτιαξε ένα ρολόι εμπνευσμένο από τα κατάνα, τα ιαπωνικά σπαθιά των σαμουράι

Η Casio αποφάσισε να γιορτάσει την 40ή επέτειο της εμβληματικής σειράς ρολογιών της G-SHOCK με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και στυλ. Τις τελευταίες εβδομάδες, αποκάλυψε επίσημες επετειακές εκδόσεις των δημοφιλών ρολογιών της, όπως η σειρά Flare Red, και πιο έμμεσα εορταστικά μοντέλα όπως οι συνεργασίες με τη New Era και τον καλλιτέχνη Eric Haze.

Διαβάστε ακόμα: Oyster Perpetual Deepsea Challenge - Το πρώτο ρολόι της Rolex από τιτάνιο σημειώνει ρεκόρ - Αντέχει στα 11.000 μέτρα βάθος

Για τον εορτασμό της 40ής επετείου της, η G-SHOCK χρησιμοποίησε τον διάσημο ξιφομάχο Σαντανόμπου Γκασάν για μια νέα ιαπωνική εκδοχή της κορυφαίας σειράς MR-G, εμπνευσμένη από τα κατάνα, τα σπαθιά των σαμουράι.

Περιορισμένο σε μόλις 500 κομμάτια, το νέο ρολόι τιτανίου, με τον κωδικό MRGB2000GA-1A, διαθέτει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία που βασίζονται στην παραδοσιακή αισθητική του γιαπωνέζικου ξίφους, συμπεριλαμβανομένης της υπογραφής της οικογένειας Γκασάν στη στεφάνη και ενός μοτίβου με σημάδια από ράσπα και χειροποίητη σκαλιστή επιγραφή στη ζώνη τιτανίου.

Εικόνα

Ενώ αξιοποιεί την αντοχή σε κραδασμούς, την αντοχή στο νερό και την ηλιακή ισχύ του τυπικού μοντέλου MR-G, αυτό το limited edition ρολόι διαθέτει επίσης ορισμένα νέα χαρακτηριστικά.

Η υβριδική κάσα αποτελεί καινοτομία για την Casio. Είναι κατασκευασμένη από ανακρυσταλλωμένα στρώματα λιωμένου με λέιζερ τιτανίου Ti64, τα οποία στη συνέχεια επικαλύφθηκαν με τεχνολογία έγχρωμης επίστρωσης ιόντων AIP.

Εικόνα

Διασφαλίζοντας ότι κανένα μοντέλο δεν είναι ακριβώς το ίδιο, η συνολική διαδικασία επιβλέφθηκε προσωπικά από τον Γκασάν, ο οποίος προέρχεται από ολόκληρο γένος κατασκευαστών σπαθιών με παράδοση 800 χρόνων.

Με τιμή 8.000 δολάρια, το 40th Anniversary MRGB2000GA-1A θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως από τον ιστότοπο της G-SHOCK από τις 8 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ