Φράνσις Φορντ Κόπολα: Πωλείται το ιδιωτικό νησί Coral Caye στη Μπελίζ με το ξενοδοχείο του θρυλικού σκηνοθέτη

Ένα ιδιωτικό νησί που ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα αποκαλούσε «σπίτι», βγήκε στην αγορά για 2,2 εκατομμύρια δολάρια. Το Coral Caye, το ονειρικό θέρετρο των δυόμισι στρεμμάτων στη νότια Μπελίζ, περιλαμβάνει 3 εξοχικές κατοικίες, μια μεγάλη προβλήτα και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 άτομα.
Φράνσις Φορντ Κόπολα: Πωλείται το ιδιωτικό νησί Coral Caye στη Μπελίζ με το ξενοδοχείο του θρυλικού σκηνοθέτη

Τα ιδιωτικά νησιά προς πώληση δεν είναι συχνό φαινόμενο στην αγορά ακινήτων. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κάποιο το οποίο χρησιμοποιεί ένας σπουδαίος σκηνοθέτης του Χόλιγουντ. Το Coral Caye, το ονειρικό θέρετρο του Φράνσις Φορντ Κόπολα στη νότια Μπελίζ, μόλις βγήκε στην αγορά για 2,2 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμα: Unforgiven - Προς πώληση το ράντσο του Κλιντ Ίστγουντ στο οσκαρικό γουέστερν - Περιλαμβάνει και όλη την πόλη της ταινίας

Το αυτοσυντηρούμενο ιδιωτικό νησί διαθέτει με μια κύρια κατοικία, δύο ρουστίκ εξοχικές κατοικίες και μια αποβάθρα. Το καλύτερο χαρακτηριστικό του, ωστόσο, είναι η τοποθεσία του. Βρίσκεται πίσω από τον Κοραλλιογενή Ύφαλο του Μπελίζ, έτσι τα γαλαζοπράσινα νερά που το περιβάλλουν χρησιμεύουν ως μια απίστευτα γραφική βάση για κολύμπι, snorkeling, καγιάκ ή ιστιοπλοία.

Εικόνα

Με όλα αυτά τα χαρίσματα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάποιος θα ήθελε να αποχωριστεί αυτό το νησί. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Mansion Global, τα τελευταία έξι χρόνια, ο σκηνοθέτης και η οικογένειά του έχουν μισθώσει το νησί των δυόμισι στρεμμάτων, που σήμερα ανήκει στον δικηγόρο Τέρι Τάο με έδρα το Λος Άντζελες.

Εικόνα

Λέγεται ότι ο Τάο αγόρασε τον θύλακα πριν από 10 χρόνια, όταν έφτιαξε το κύριο σπίτι. Ο Κόπολα αργότερα έχτισε τα δύο εξοχικά σπίτια, καθώς και μια μεγάλη προβλήτα που απλώνεται πάνω από το νερό. Μάλιστα, ο Κόπολα πρόσθεσε το νησί στη συλλογή του Coppola's Hideaways, η οποία προσφέρει υπηρεσίες φιλοξενίας στις εξωτικές ιδιοκτησίες του σκηνοθέτη που έγινε και ξενοδόχος.

«Έβαλε όλους από τους στενούς του φίλους, από αστέρες του κινηματογράφου και συγγραφείς μέχρι Σαουδάραβες πρίγκιπες, να έρθουν στο νησί», αναφέρει στον ιστότοπο του μεσιτικού γραφείου Corcoran ο πράκτορας Πίτερ ΜακΛιν που έχει αναλάβει την πώληση του ακινήτου.

Εικόνα

Συνολικά, το κατάλυμα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 άτομα. Η νεότερη κατοικία στο νησί έχει ονομαστεί Coral Cottage και διαθέτει king size κρεβάτι, καναπέ-κρεβάτι, σαλόνι, μπροστινή βεράντα και αιώρες. Υπάρχει επίσης ένα πλήρες μπάνιο με εσωτερικό και εξωτερικό ντους.

Εικόνα

Από την άλλη πλευρά, το Seahorse Cottage περιλαμβάνει δύο queen size κρεβάτια, δύο μονά κρεβάτια, εσωτερικό μπάνιο και υπαίθριο ντους. Όσον αφορά την ψυχαγωγία, το Great House είναι εξοπλισμένο με πλήρες μπαρ και σύστημα ήχου, καθώς και κουζίνα, τραπεζαρία και αίθουσα παιχνιδιών.

Εικόνα

«Το Coral Caye ήταν ένα χαρούμενο καταφύγιο για μένα και την οικογένειά μου», δηλώνει ο Τάο στο Mansion Global. «Ο ήρεμος ωκεανός και ο ήλιος ήταν ένα καταφύγιο για όλους μας και μια βαθιά ανάσα ζωής σε αυτόν τον ταχέως κινούμενο κόσμο». Αδιαμφισβήτητα, αυτή είναι μια πολυτέλεια που από μόνη της θα δικαιολογούσε απόλυτα την τιμή του νησιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ