Elon Musk: Μια κλεφτή ματιά στο ιδιωτικό jet των 70 εκατ. δολαρίων που χρησιμοποιεί o CEO της Tesla

Μετά το φιάσκο στο Twitter με τον 19χρονο έφηβο που παρακολουθούσε τις πτήσεις του Elon Musk, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν αναπόφευκτα στο ιδιωτικό τζετ που χρησιμοποιεί ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla. Πρόκειται για ένα αεροπλάνο 70 εκατ. δολαρίων, το οποίο χρησιμοποιεί και ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Jeff Bezos.
Elon Musk: Μια κλεφτή ματιά στο ιδιωτικό jet των 70 εκατ. δολαρίων που χρησιμοποιεί o CEO της Tesla

Εδώ και ένα δεκαήμερο περίπου, το ιδιωτικό jet του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, Elon Musk, έχει γίνει σούσουρο στο internet. Αφορμή ήταν το δράμα που εκτυλίχθηκε στο Twitter μεταξύ του CEO της Tesla και ενός 19χρονου φοιτητή (μπορείτε να διαβάσετε για το περιστατικό κάνοντας κλικ εδώ), ο οποίος με χρήση λογισμικού παρακολουθούσε δημόσια στα social media τις πτήσεις του μεγιστάνα.

Διαβάστε ακόμα: Ο Αμπράμοβιτς πουλάει την ιπτάμενη βίλα του, ένα υπερπολυτελές Boeing 767

Ενώ ο Musk αρνήθηκε να πληρώσει στον έφηβο 50.000 δολάρια για να αφαιρέσει το bot που κατέγραφε τις πτήσεις του από το Twitter, «για λόγους ασφάλειας», το όλο επεισόδιο έριξε περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας στο αεροσκάφος που χρησιμοποιεί ο δισεκατομμυριούχος για να τον μεταφέρει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Εικόνα

Το αεροπλάνο που παρακολουθείται από τον αμφιλεγόμενο λογαριασμό στο Twitter είναι ένα επιχειρηματικό αεροσκάφος Gulfstream G650ER, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία παρακολούθησης ADS-B (Automatic Dependent Surveillance-Broadcast). Το αυτοματοποιημένο ρομπότ στο Twitter χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να παρακολουθεί συνεχώς την κίνηση του jet του Musk, όποτε αυτό σηκωνόταν στον ουρανό.

Εικόνα

Το G650ER είναι ένα από τα κορυφαία μοντέλα στη γκάμα προϊόντων της Gulfstream και έχει αρχική τιμή 66,5 εκατ. δολάρια. Είναι επίσης το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής επιχειρηματικό τζετ της Gulfstream, αν και το επερχόμενο G700 διεκδικεί ήδη τον τίτλο. Το G650ER είναι η έκδοση εκτεταμένης εμβέλειας του τυπικού επαγγελματικού τζετ G650 και μπορεί να πετάξει πάνω από 13.800 χλμ. χωρίς στάσεις ανεφοδιασμού.

Εικόνα

Η εταιρεία κατάφερε επίσης να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ πετώντας ένα G650ER από τη Σιγκαπούρη στο Tucson της Αριζόνα, καλύπτοντας μια απόσταση 15.518 χλμ. χωρίς ενδιάμεση στάση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla κάλυψε 257.000 χλμ. με το συγκεκριμένο jet μόνο το 2018. Το G650ER τροφοδοτείται από ένα ζευγάρι κινητήρων Rolls-Royce BR725, δίνοντας ταχύτητες πτήσης έως και 0,925 Mach (1.143 χλμ./ώρα).

Αποδεικνύεται ότι το Gulfstream G650ER είναι το αγαπημένο αεροσκάφος μεταξύ των επιχειρηματιών τεχνολογίας. Μαζί με τον Elon Musk, το business jet χρησιμοποιείται επίσης από τον Jeff Bezos, καθώς το πολυτελές εσωτερικό του φαίνεται να είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες μαζί με το απαράμιλλο βεληνεκές του. Η καμπίνα είναι αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει έως και 18 άτομα και μπορεί να προσαρμοστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διαθέτει έως και τέσσερις χώρους καθιστικού για εργασία, φαγητό, διασκέδαση και χαλάρωση.

Εικόνα

Το εσωτερικό είναι φινιρισμένο με μερικά από τα καλύτερα υλικά, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων σε ποιότητα δέρματος και ξύλου. Το αεροσκάφος διαθέτει 16 παράθυρα, τα μεγαλύτερα σε διαστάσεις στην κατηγορία του. Ακριβώς δίπλα σε κάθε παράθυρο υπάρχει ένα χειροποίητο κάθισμα που μπορεί να ξαπλώσει πλήρως και να μετατραπεί σε άνετο κρεβάτι.

«Το G650ER δεν έχει όμοιο όταν πρόκειται για τον απίστευτο συνδυασμό ταχύτητας και εμβέλειας. Σε όλο τον κόσμο, απλά δεν μπορείτε να πετάξετε πιο μακριά, και το ρεκόρ του Gulfstream G650ER το αποδεικνύει. Με 350 αεροσκάφη σε υπηρεσία, τα G650 και G650ER δείχνουν μέρα με τη μέρα ότι αποτελούν τα αεροσκάφη που έθεσαν τα πρότυπα από τη στιγμή που παρουσιάστηκαν και συνεχίζουν να το κάνουν ακόμη και σήμερα. Με απλά λόγια, όλα τα άλλα ακολουθούν», δήλωσε ο Mark Burns, πρόεδρος της Gulfstream Aerospace. Η επιλογή του αεροσκάφους από τους δύο πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, μάλλον τον επιβεβαιώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ