C-type Continuation 70 Edition: Η Jaguar γιορτάζει 70 χρόνια νίκης στο Le Mans ανακατασκευάζοντας δύο αγωνιστικά του '53

Η Jaguar γιορτάζει 70 χρόνια από την ιστορική νίκη της στο Le Mans το 1953, ανακατασκευάζοντας την κλασική C-type που κέρδισε τότε τις δύο πρώτες θέσεις. Γνωστό ως C-type Continuation 70 Edition, το επετειακό μοντέλο περιορίζεται σε μόνο δύο μονάδες παγκοσμίως που έχουν τιμή 1.726.00 ευρώ περίπου.
C-type Continuation 70 Edition: Η Jaguar γιορτάζει 70 χρόνια νίκης στο Le Mans ανακατασκευάζοντας δύο αγωνιστικά του '53

Το 1953, η Jaguar Cars Ltd. κέρδισε τον περίφημο 24ωρο αγώνα του Le Mans, με τα C-type αυτοκίνητά της να παίρνουν την πρώτη και τη δεύτερη θέση. Με το 2023 να σηματοδοτεί την 70ή επέτειο από εκείνη τη θριαμβευτική στιγμή, η βρετανική εταιρεία επέλεξε τώρα να γιορτάσει την περίσταση μέσω ενός ζεύγους μοναδικών αυτοκινήτων C-type Continuation που κατασκευάστηκαν εκ νέου σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κλασικού μοντέλου του 1953.

Διαβάστε ακόμα: Lotus Evija Fittipaldi - Η ειδική έκδοση του ηλεκτρικού supercar για τα 50 χρόνια από τη νίκη του Έμερσον Φιτιπάλντι στη Formula 1

Γνωστό ως C-type Continuation 70 Edition, το επετειακό μοντέλο περιορίζεται σε μόνο δύο μονάδες. Η πρώτη διαθέτει ένα μοναδικό χρώμα Verbier Silver που συμπληρώνεται από ένα δερμάτινο εσωτερικό Cranberry Red.

Εικόνα

Το δεύτερο αυτοκίνητο -ένας φόρος τιμής στο νικηφόρο C-type XKC051- φοράει περήφανα την κλασική βρετανική Racing Green βαφή της Works Team σε συνδυασμό με δερμάτινο εσωτερικό Suede Green.

Εικόνα

Και τα δύο οχήματα φέρουν θριαμβευτικά στο αμάξωμά τον αγωνιστικό αριθμό 70. Εκτός από την ειδική βαφή τους, τα δύο αυτοκίνητα είναι διακοσμημένα με αποκλειστικές επενδύσεις, χειροποίητο ασημένιο εμαγιέ σήμα και ραφές και κεντήματα «70-Edition», άλλη μια αναφορά στη διπλή νίκη του 1953.

Επιπλέον, και τα δύο μοντέλα συνοδεύονται από ειδική θέση κλειδιού και ταμπλό, κατασκευασμένα από τον συνεργάτη Deakin & Francis, ένα θρυλικό βρετανικό κοσμηματοπωλείο που χρονολογείται από το 1786.

Εικόνα

Κάτω από το τέλεια αναπαραγμένο αλουμινένιο αμάξωμά της, η 70 Edition φιλοξενεί έναν κινητήρα 3,4 λίτρων straight-six που χρειάστηκε εννέα μήνες για να ζωντανέψει.

Εξοπλισμένος με μια σειρά από ανακαινισμένα καρμπιρατέρ Weber 40DCO3, ο εξακύλινδρος κινητήρας αποδίδει 220 ίππους. Οι ανακατασκευές της εποχής του 1953 είναι επίσης εξοπλισμένες με δισκόφρενα -ένα εξαιρετικά καινοτόμο χαρακτηριστικό πριν από επτά δεκαετίες.

Εικόνα

Με έγκριση από τη FIA και δικαίωμα συμμετοχής σε διάφορα ιστορικά event, κάθε αυτοκίνητο κατασκευάστηκε αποκλειστικά στο χέρι κατά τη διάρκεια περισσότερων από 3.000 ώρες στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις Classic Works της Jaguar Classic στο Κόβεντρι.

Περιορισμένα σε μόνο δύο μονάδες παγκοσμίως, τα αυτοκίνητα Jaguar C-type Continuation 70 Edition έχουν και τα δύο τιμή 1.500.000 £ (1.726.00 ευρώ περίπου).

Εικόνα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δύο μοντέλα μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Jaguar.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ