Lotus Evija Fittipaldi: Η ειδική έκδοση του ηλεκτρικού supercar για τα 50 χρόνια από τη νίκη του Έμερσον Φιτιπάλντι στη Formula 1

Τα 50 χρόνια από τη νίκη του Έμερσον Φιτιπάλντι στη Formula 1 Γιορτάζει η Lotus με μια ειδική έκδοση του εξωτικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου Evija. Το εντυπωσιακό νέο supercar της Lotus περιορίζεται σε μόλις οκτώ κομμάτια, τα οποία έχουν ήδη αγοραστεί. 
Lotus Evija Fittipaldi: Η ειδική έκδοση του ηλεκτρικού supercar για τα 50 χρόνια από τη νίκη του Έμερσον Φιτιπάλντι στη Formula 1

Το 1972, ο 25χρονος τότε Έμερσον Φιτιπάλντι κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών για την Team Lotus, και έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, ένα ρεκόρ που θα διατηρούσε για πάνω από τρεις δεκαετίες. Σήμερα, η Lotus γιορτάζει την 50ή επέτειο του άθλου με μια ειδική έκδοση του ηλεκτρικού υπεραυτοκίνητου Evija.

Διαβάστε ακόμα: ARCH 1s Sport Cruiser - Η νέα υπερυψηλών επιδόσεων χειροποίητη μοτοσικλέτα που μόλις παρουσίασε η εταιρεία του Κιάνου Ριβς

«Ντυμένο» με ένα ζωγραφισμένο στο χέρι μαύρο και χρυσό αμάξωμα, παρόμοιο εκείνο της Lotus Type 72 που οδηγούσε ο Φιτιπάλντι όλα αυτά τα χρόνια, το εντυπωσιακό νέο όχημα της Lotus περιορίζεται σε μόλις οκτώ κομμάτια, τα οποία έχουν ήδη αγοραστεί.

Το αυτοκίνητο διαθέτει και κάποιες άλλες αναφορές στην επέτειο, όπως μια εικόνα του αυτοκινήτου F1 του Φιτιπάλντι χαραγμένη στην οροφή, ένα περιστροφικό καντράν από ανακυκλωμένα υπολείμματα αλουμινίου από παλιά Type 72 και μια ραμμένη εκδοχή της υπογραφής του Φιτιπάλντι στο ταμπλό.

Εικόνα

Το ίδιο το όχημα εξακολουθεί να λειτουργεί με το ίδιο σύστημα μετάδοσης κίνησης με το «στάνταρ» Evija, το οποίο τυχαίνει να είναι το πιο εντυπωσιακό υπεραυτοκίνητο στον πλανήτη. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει περίπου 2.011 ίππους και μπορεί να φτάσει από τα 0 στα 100 σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα με μέγιστη ταχύτητα 349 χλμ./ώρα.

Εικόνα

Αν η Lotus Evija δεν είναι ήδη αρκετά εξωτική, η έκδοση Fittipaldi είναι σίγουρα ένα αυτοκίνητο που οι πιθανότητες να το δει κανείς ποτέ στο δρόμο είναι ίσως μικρότερες από το να κερδίσει ένα τζακ ποτ στο Τζόκερ.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη Evija Fittipaldi στον ιστότοπο της Lotus.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ