Poetry: Το νέο γιοτ της Sinot έχει όλη την πολυτέλεια που θα μπορούσε κανείς να ζητήσει από ένα σκάφος

Tο superyacht «Poetry» της Sinot Yacht Architecture & Design μπορεί να υπερηφανεύεται για όλες τις πολυτελείς ανέσεις που θα μπορούσε κανείς να ζητήσει. Τα σχέδια του 130 μέτρων σκάφους παρουσιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Monaco Yacht Show 2022 και έχουν πάρει ήδη το δρόμο για το ναυπηγείο.
Poetry: Το νέο γιοτ της Sinot έχει όλη την πολυτέλεια που θα μπορούσε κανείς να ζητήσει από ένα σκάφος

Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος των yacht έχει πάρει φωτιά. Όλο και περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι, λάτρεις της θάλασσας, ξοδεύουν όλο και μεγαλύτερα ποσά για την υλοποίηση τρελά φιλόδοξων πλοίων, μερικά από τα οποία κόστισαν δισεκατομμύρια δολάρια για να ολοκληρωθούν.

Διαβάστε ακόμα: WING 100 concept yacht - Το πιο οικολογικό ιστιοπλοϊκό στον κόσμο έχει κατάρτια 73 μέτρων και ετοιμάζεται να σπάσει τα ρεκόρ

Στο πλαίσιο της αυξημένης ζήτησης, δεκάδες οίκοι design κατακλύζουν την αγορά με τεράστια, υπερσύγχρονα πρωτότυπα σκάφη, πολλά από τα οποία δεν καταφέρνουν να αποδράσουν από το στάδιο του σχεδιασμού και να περάσουν σε εκείνο της κατασκευής.

Εικόνα

Η Sinot Yacht Architecture & Design δεν ανήκει σ’ αυτούς. Τα εξαιρετικά λεπτομερή σχέδιά της για το superyacht με το όνομα «Poetry», μόλις πήραν το πράσινο φως για το ναυπηγείο.

Το Poetry, το οποίο σύμφωνα με τον σχεδιαστή του, Sander J. Sinot, «επιτρέπει το yachting χωρίς συμβιβασμούς», εκτείνεται συνολικά σε 130 μέτρα μήκος και 20 μέτρα μέγιστο πλάτος.

Εικόνα

Το σκάφος τροφοδοτείται από ένα υβριδικό υδροηλεκτρικό σύστημα κίνησης και κυψέλες καύσιμου υδρογόνου ΡΕΜ που του παρέχουν ταχύτητα πλεύσης 12 κόμβων, μέγιστη ταχύτητα 17,5 κόμβων και αυτονομία 4.500 ναυτικών μιλίων (8.334 χλμ.).

Εικόνα

Με κομψή εξωτερική εμφάνιση και μοντέρνο κύτος σε στυλ παγοθραυστικού, το πλοίο διαθέτει μια πλήρως ανοιχτή υποδομή που υποστηρίζει ένα beach club και τρία εντελώς ανεμπόδιστα καταστρώματα που εκτείνονται στα τέσσερα από τα πέντε επίπεδα του πλοίου.

Το εσωτερικό του Poetry φιλοξενεί μια κύρια σουίτα που ανοίγει απευθείας στο πίσω κατάστρωμα του σκάφους, μια τετράγωνη πισίνα υπερχείλισης που ρέει σε έναν καταρράκτη στο κάτω κατάστρωμα, πολλές τεράστιες τραπεζαρίες, σαλόνια και ένα τεράστιο φουαγιέ πολλαπλών επιπέδων με μια σπειροειδή σκάλα που προεξέχει πάνω από μια εσωτερική λιμνούλα.

Δίπλα στην κύρια σουίτα - ή «καμπίνα του ιδιοκτήτη» - το Poetry διαθέτει επίσης 2 VIP καμπίνες με δωμάτια-ντουλάπες και ιδιωτικά μπάνια, καθώς και άλλες τέσσερεις καμπίνες επισκεπτών που παρέχουν συλλογικά ικανοποιητική διαμονή για 14 επισκέπτες - συν 47 μέλη του πληρώματος.

A post shared by SinotYachtArchitecture&Design (@sinot_ya_d)

Οι παροχές του πλοίου περιλαμβάνουν πολυτελές γυμναστήριο, πλήρες σπα και σαλόνι ομορφιάς, σάουνα, home theatre και εσωτερική πισίνα. Το Poetry φιλοξενεί επίσης μυριάδες «θαλάσσια παιχνίδια» καθώς και πέντε τζετ σκι υψηλής απόδοσης και ένα ζευγάρι βοηθητικών σκαφών 12 μέτρων.

Το superyacht «Poetry» έκανε τα μεγάλα του αποκαλυπτήρια την προηγούμενη εβδομάδα στο Monaco Yacht Show 2022. Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα γι’ αυτό στον ιστότοπο της Sinot Yacht Architecture & Design.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ