UR-120: Το νέο διαγαλαξιακό ρολόι της Urwerk είναι μια ωδή στο «Star Trek» και τον dr Spock

Η Urwerk στρέφεται για άλλη μια φορά στη μικρή οθόνη για έμπνευση. Το νέο της ρολόι Urwerk UR-120, γνωστό και ως SpockUrwerk, έρχεται από τη σειρά «Star Trek», καθώς το μοναδικό καντράν του διαθέτει δορυφόρους που χωρίζονται στα δύο για να σχηματίσουν τον διάσημο χαιρετισμό των Vulcan.
UR-120: Το νέο διαγαλαξιακό ρολόι της Urwerk είναι μια ωδή στο «Star Trek» και τον dr Spock

Λίγους μήνες μετά το λανσάρισμα ενός μοντέλου που έμοιαζε να ξεφύτρωσε από το Miami Vice, το τελευταίο ρολόι της ελβετικής ωρολογοποιίας αποθεώνει μια ακόμα αγαπημένη τηλεοπτική σειρά: το «Star Trek». Το νέο UR-120 αποτίει φόρο τιμής στον dr Spock και το σήμα κατατεθέν του: τον χαιρετισμό των Vulcan.

Διαβάστε ακόμα: Jacob & Co. Astronomia Tourbillon Bucherer Blue - Ένα ρολόι που έρχεται κυριολεκτικά από το διάστημα

Όπως πολλά άλλα ρολόγια της Urwerk, η πρόσφατη είσοδος στη σειρά UR-Satellite μοιάζει με κάτι που θα φορούσε ένα από τα μέλη του πληρώματος του διαστημόπλοιου USS Enterprise. Ωστόσο, το συνολικό του design δεν είναι το στοιχείο κείνο που του χάρισε το ψευδώνυμο «Spock». Το ψευδώνυμο προέρχεται από τον μοναδικό τρόπο εμφάνισης της ώρας.

Εικόνα

Η κυρτή κάσα του ρολογιού με το κρύσταλλο από ζαφείρι φιλοξενεί ένα κεντρικό καρουσέλ με τρία πλανητικά γρανάζια, καθένα από τα οποία έχει τον δικό του δορυφόρο κατασκευασμένο από δύο κύβους. Καθώς περιστρέφονται, ο αριστερός δορυφόρος χωρίζεται, ακριβώς όπως τα δάχτυλα του dr Spock σας όταν έκανε τη διάσημη χειρονομία σε σχήμα V.

«Στην πραγματικότητα, όταν συνειδητοποιήσαμε ότι θα έπρεπε να ανοίξουμε τον δορυφόρο, βρισκόμουν πάνω από το φεγγάρι», δήλωσε ο συνιδρυτής και κύριος ωρολογοποιός της Urwerk, Φίλιξ Μπαουμγκάρτνερ. «Η μεγαλύτερη πρόκληση μας ήταν πάντα η διαχείριση δυνάμεων. Την ακριβή στιγμή του χαιρετισμού, ένα ελατήριο σε σχήμα λύρας ανοίγει και στη συνέχεια κλείνει τον δορυφόρο. Εκείνη τη στιγμή η διαχείριση της ενέργειας είναι πολύπλοκη και πολύ λεπτή».

Το UR-120, βέβαια, διαθέτει πολλά περισσότερα από αυτό το χαρακτηριστικό. Το ρολόι έχει κάσα από αμμοβολισμένο τιτάνιο και χάλυβα, διαστάσεων 44x47 mm. και είναι κατασκευασμένο από επάνω και κάτω αλληλένδετα εξαρτήματα.

Το καρουσέλ του τροφοδοτείται από το μηχανισμό UR-20.01, ο οποίος διαθέτει απόθεμα ισχύος 48 ωρών. Το ρολόι συμπληρώνει ένα λουράκι από δέρμα μόσχου με ανάγλυφο μοτίβο βαλλιστικού τύπου που σας επιτρέπει να φοράτε το ρολόι κάθε μέρα.

Εικόνα

Ενώ το «Spock» είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει τους φανατικούς του «Star Trek», θα είναι διαθέσιμο μόνο σε λίγους εκλεκτούς. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει πόσο μεγάλη θα είναι η παραγωγή, αλλά οι πιθανότητες για κυκλοφορία πολλών κομματιών είναι σίγουρα μικρές.

Φανταζόμαστε, ωστόσο, ότι υπάρχουν μερικοί εκεί έξω που δεν θα τους πείραζε να ξοδέψουν 100.000 ελβετικά φράγκα (περίπου 103.000 ευρώ) για να αποκτήσουν ένα τέτοιο διαγαλαξιακό ρολόι. Αν είστε ένας από αυτούς, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Urwerk για να βρείτε τα κοντινότερα σημεία πώλησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ