Jacob & Co. Astronomia Tourbillon Bucherer Blue: Ένα ρολόι που έρχεται κυριολεκτικά από το διάστημα

Το τελευταίο συνεργατικό ρολόι της Jacob & Co. και της Bucherer ταξίδεψε συνολικά πάνω από 11 εκατομμύρια χιλιόμετρα στο διάστημα. Μαζί με το πλήρωμα της διαστημικής αποστολής Rakia πέρασε 17 ημέρες 1 ώρα και 37 λεπτά σε υψόμετρο 400 χλμ. πάνω από τον πλανήτη Γη. Τώρα βγαίνει σε δημοπρασία από τον Sotheby's για φιλανθρωπικό σκοπό.
Jacob & Co. Astronomia Tourbillon Bucherer Blue: Ένα ρολόι που έρχεται κυριολεκτικά από το διάστημα

Το να περιγράφουμε κάτι ως «εξωγήινο» είναι συχνά υπερβολή, καθώς ελάχιστα πρόσωπα ή πράγματα έχουν εγκαταλείψει τούτον εδώ τον πλανήτη και ακόμη λιγότερα έχουν επιστρέψει άθικτα από το διάστημα. Δίνοντας, ωστόσο, αυτόν τον χαρακτηρισμό στο τελευταίο συνεργατικό ρολόι της Jacob & Co. και της Bucherer, δεν θα μπορούσε κανείς να μας κατηγορήσει ως αναληθείς.

Διαβάστε ακόμα: Apollo 11 - Το χρυσό Omega Speedmaster ρολόι του 1969, του αστροναύτη Michael Collins, βγαίνει σε δημοπρασία

Περνώντας συνολικά 17 ημέρες 1 ώρα και 37 λεπτά σε υψόμετρο 400 χλμ. πάνω από τον πλανήτη Γη, αυτό το μοναδικό στο είδος του ρολόι Astronomia Tourbillon Bucherer Blue ήρθε, κυριολεκτικά, έξω από αυτόν τον κόσμο.

Το ρολόι «εκτοξεύτηκε» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) από τον Διαστημικό Σταθμό Κένεντι της Φλόριντα στις 8 Απριλίου. Ταξίδεψε συνολικά πάνω από 11 εκατομμύρια χιλιόμετρα μαζί με το πλήρωμα της αποστολής Rakia και τώρα πρόκειται να βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's, με όλα τα έσοδα να προσφέρονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αν και το ταξίδι το οποίο πραγματοποίησε κερδίζει το θαυμασμό μας, το ίδιο το ρολόι είναι επίσης αρκετά εντυπωσιακό. Διαθέτοντας ένα βαρυτικό tourbillon τριπλού άξονα και μια θολωτή θήκη κατασκευασμένη από αντιανακλαστικό κρύσταλλο από ζαφείρι, στο ρολόι βλέπει κανείς τέσσερις δορυφόρους να περιστρέφονται σε μια μαγευτική συνεχή κίνηση.

Μετά από μια εκθεσιακή περιοδεία στην πόλη της Νέας Υόρκης, το Astronomia Tourbillon Bucherer Blue πρόκειται να δημοπρατηθεί μεμονωμένα από τον οίκο Sotheby's στις 26 Ιουλίου.

«Το Astronomia Tourbillon είναι ένα πραγματικά μοναδικό, πρωτοποριακό ρολόι που εξυψώνει την τέχνη της κατασκευής ρολογιών πάνω από τη Γη», εξηγεί ο Jacob Arabov, ιδρυτής της Jacob & Co. «Το ρολόι είχε την ίδια οπτική γωνία που έχουμε συνήθως πάνω του. Αυτή η ανατροπή είναι χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο οραματίζομαι τη δημιουργία ρολογιών», συνέχισε.

Η υποβολή προσφορών στις 26 Ιουλίου θα ξεκινήσει στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του Sotheby's από μόλις 1 δολάριο χωρίς αποθεματικό. Ωστόσο, η τελική τιμή του Jacob & Co. Astronomia Tourbillon Bucherer BLUE αναμένεται να φτάσει σε μάλλον... αστρονομικά ποσά, εξέλιξη σίγουρα ταιριαστή για ένα ρολόι που μόλις επέστρεψε από το διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ