Urwerk UR-220: Το νέο ρολόι του Michael Jordan είναι εμπνευσμένο από τη σειρά «Miami Vice»

Πέρα από τα κύπελλα, τα μετάλλια, τους τίτλους και τα ρεκόρ της εμβληματικής καριέρας του στο NBA, ο θρύλος του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν διαθέτει μία από τις πιο συναρπαστικές συλλογές ρολογιών στη γη. Το τελευταίο απόκτημα είναι ένα UR-220 της Urwerk αξίας 150.000 δολαρίων εμπνευσμένο από την τηλεοπτική σειρά «Miami Vice»
Urwerk UR-220: Το νέο ρολόι του Michael Jordan είναι εμπνευσμένο από τη σειρά «Miami Vice»

Ο Μάικλ Τζόρνταν και το μπαμπαδίστικο στυλ του μπορεί να μην ταιριάζουν στο σημερινό fashion-forward NBA, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το στυλ του θρύλου του μπάσκετ δεν έχει αφήσει το στίγμα του στη μόδα.

Διαβάστε ακόμα: LeBron James - Το Patek Philippe Aquanaut Travel Time ρολόι του έλαμψε στην πρεμιέρα της ταινίας «Hustle»

Για αρχή, υπάρχει η αυτοκρατορία των sneaker που φέρει το όνομα και το λογότυπό του. Επίσης, ο Τζόρνταν διαθέτει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και ποικιλόμορφες συλλογές ρολογιών στον πλανήτη.

Ενώ οι περισσότεροι αθλητές εναλλάσσουν στον καρπό τους κλασικά μοντέλα -τα Patek Philippe Nautilus, Rolex Daytona και Audemars Piguet Royal Oak- ο MJ έχει προχωρήσει σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση επιλέγοντας κομμάτια σε υψηλές τιμές από εξειδικευμένους ωρολογοποιούς.

Η συλλογή του διαθέτει πολλά ρολόγια από τους Ulysse Nardin, Richard Mille και Roger Dubuis, αλλά η μάρκα στην οποία φαίνεται να επιστρέφει πάντα είναι η Urwerk. Τον είδαμε τελευταία φορά να φοράει ένα προσαρμοσμένο κομμάτι με αριθμούς «βαμμένους» στο κόκκινο των Chicago-Bulls και τον αριθμό 23 του MJ χαραγμένο με χρυσούς λατινικούς αριθμούς.

Στον αγώνα Ally 400 στο Νάσβιλ του Τενεσί αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Τζόρνταν έδειξε ένα άλλο νέο κομμάτι της ωρολογοποιίας: το UR-220 σε κόκκινο χρυσό με καθαρό λευκό λουράκι από καουτσούκ.

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που ανακοινώθηκε μόλις τον περασμένο μήνα . Το συγκεκριμένο κομμάτι, που περιορίζεται μόνο σε 10 μονάδες, σηματοδοτεί την τελευταία έκδοση του UR-220.

Οι ιδρυτές της Urwerk, Martin Frei και Felix Baumgartner, δήλωσαν σε ένα δελτίο τύπου ότι η έμπνευση για το ρολόι δεν ήταν άλλη από την τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του '80 «Miami Vice», το μαύρισμα στο δέρμα του Ντόν Τζόνσον και και τα μαργαριταρένια χαμόγελα των υπόλοιπων σταρ της σειράς.

A post shared by URWERK Geneve (@urwerkgeneve)

Οι περίεργες εμπνεύσεις άλλωστε είναι αυτές που κάνουν την Urwerk ιδιαίτερη. Πόσο μάλλον όταν οι εμπνεύσεις αυτές βρίσκουν τη θέση τους στο χέρι του Τζόρνταν. περισσότερα για το UR-220 από κόκκινο χρυσό των περίπου 150.000 δολαρίων μπορείτε να δείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Urwerk.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ