House of the Dragon: Ποιες είναι οι ευρωπαϊκές τοποθεσίες γυρισμάτων της επικής σειράς που πρέπει να επισκεφτείτε

Το «House of the Dragon», η τελευταία τηλεοπτική σειρά του HBO Max και πρίκουελ του «Game of Thrones», γυρίστηκε σε χωριά, κάστρα και φυσικά τοπία που κόβουν την ανάσα σε όλη την Ευρώπη. Τα ομορφότερα από αυτά τα φυσικά σκηνικά βρίσκονται στην Αγγλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία και μπορείτε να τα επισκεφθείτε.
House of the Dragon: Ποιες είναι οι ευρωπαϊκές τοποθεσίες γυρισμάτων της επικής σειράς που πρέπει να επισκεφτείτε

Το «House of the Dragon», η τελευταία τηλεοπτική σειρά του HBO Max, δεν είναι απλά το πρίκουελ του «Game of Thrones» που όλοι περιμέναμε. Αποτελεί ταυτόχρονα και ένα κινηματογραφικό διαβατήριο χάρη στις συναρπαστικές τοποθεσίες όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα.

Διαβάστε ακόμα: Το στοίχημα δισεκατομμυρίων της Amazon με το νέο Lord of Τhe Rings

Η σειρά φαντασίας του HBO ταξιδεύει σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες: Αγγλία, Πορτογαλία και Ισπανία. Η πλοκή της εξιστορεί το οικογενειακό δράμα, το πολιτικό κλίμα και τον πόλεμο γύρω από τον οίκο Targaryen του Dragonstone, 172 χρόνια πριν από τη γέννηση της βασίλισσας Daenerys Targaryen.

Το τηλεοπτικό έπος δημιουργήθηκε από τον Ryan J. Condal και τον συγγραφέα George R.R. Martin βασίζεται στο μυθιστόρημα του τελευταίου, «Fire & Blood», του 2018, και για να γυριστεί «στρατολογήθηκαν» μια σειρά από όμορφα τουριστικά αξιοθέατα.

Ας κάνουμε μια περιήγηση στους κυριότερους προορισμούς που εμφανίζονται στο House of the Dragon.

Castleton, Derbyshire, Αγγλία

Εικόνα

Το Castleton είναι ένα χωριό στο Derbyshire με ψηλούς λόφους, όπου βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα ορυχεία μολύβδου.

Στη σειρά εμφανίζεται ως Vale of Arryn (οι θαυμαστές του Game of Thrones μπορεί να το θυμούνται ως τοποθεσία του οίκου Arryn, ενός κάστρου όπου οι εχθροί θανατώνονται πέφτοντας στο κενό από την «φεγγαρόπορτα»).

Η περιοχή που κατοικήθηκε για πρώτη φορά από Κέλτες είναι γνωστή για τα κλασικά αγγλικά χωριουδάκια και κεντρικό εθνικό πάρκο που φιλοξενεί το Cave Dale, μια ασβεστολιθική κοιλάδα.

Όρος του Αγίου Μιχαήλ, Mount's Bay, Κορνουάλη, Αγγλία

Εικόνα

Το βραχώδες νησί του Όρους του Αγίου Μιχαήλ διαθέτει μια μεσαιωνική εκκλησία του 12ου αιώνα και μια οικεία ζωντανή κοινότητα. Συνδέεται με το νησί Marazion μέσω ενός μονοπατιού που οι τουρίστες μπορούν να φτάσουν με τα πόδια όταν η παλίρροια είναι χαμηλή.

Το κύριο κάστρο του νησιού χρησιμεύει ως το φανταστικό Driftmark του House of the Dragon (σπίτι του οίκου Velaryon) στον κόλπο Blackwater, τον μεγάλο όγκο νερού στην άκρη του Kings Landing. Το Driftmark είχε εμφανιστεί στο παρελθόν στο Game of Thrones κατά τη διάρκεια της Μάχης του Blackwater.

Ο γειτονικός όρμος Kynance βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Mount's Bay και είναι γνωστός για τις παραλίες, τα γαλάζια νερά, τη λευκή άμμο και τις πολλές σπηλιές του. Η παραλία του Kynance Cove χρησιμοποιείται στο House of the Dragon για το στρατόπεδο των Velaryon.

Monsanto, Πορτογαλία

Εικόνα

Αυτή η απομακρυσμένη και ιστορική πόλη στην κεντρική Πορτογαλία-το όνομά της σημαίνει «Ιερό Βουνό»- είναι το σκηνικό για το Dragonstone, το πατρογονικό σπίτι του οίκου Targaryen.

Το τοπίο του διαθέτει προϊστορικούς σχηματισμούς βράχων στην κορυφή ενός λόφου, έναν μεσαιωνικό πύργο, καταπράσινο τοπίο και εξοχικές κατοικίες από γρανίτη που βρίσκονται ανάμεσα σε γιγάντιους ογκόλιθους.

Οι λιθόστρωτοι δρόμοι του ανεβαίνουν σε έναν απότομο λόφο, γνωστό και ως Mons Sanctus. Ένα από τα 12 ιστορικά χωριά στην Πορτογαλία, το Monsanto βρίσκεται κοντά στα ισπανικά σύνορα και κατοικήθηκε για πρώτη φορά πριν από 500 χρόνια.

Το 1938, το χωριό ψηφίστηκε ως «η πιο πορτογαλική πόλη» στη χώρα και επί του παρόντος διατηρεί περιορισμούς δόμησης για να διατηρήσει την κλασική του αισθητική. Η άποψη του χωριού κυριαρχείται από τις πορτοκαλοκόκκινες στέγες των σπιτιών, τα οποία είναι λαξευμένα απευθείας στους βραχώδεις σχηματισμούς.

La Calahorra, Γρανάδα, Ισπανία

Εικόνα

Ο δήμος La Calahorra στην ανατολική Γρανάδα επαναπροσδιορίζεται στη σειρά ως το Pentos, μια από τις πόλεις δίπλα στις θάλασσες του Westeros, της φανταστικής ήπειρου στο κέντρο του κόσμου του Game of Thrones.

Ένα από τα βασικά του ορόσημα, το Castillo de La Calahorra, είναι ένα μεσαιωνικό κάστρο που βρίσκεται στο μοναδικό λόφο της περιοχής, στους πρόποδες της οροσειράς της Σιέρα Νεβάδα.

Λειτουργώντας ως έδρα του οίκου Targaryen στο House of the Dragon, το εξωτερικό του κάστρου αψηφά τις συμβάσεις της γοτθικής αρχιτεκτονικής, καθιστώντας το ένα από τα πρώτα κτίσματα εμπνευσμένα από την Αναγέννηση που χτίστηκαν στην Ισπανία μεταξύ 1509-1512.

Το υπέροχο μαρμάρινο εσωτερικό του σε χωριστά επίπεδα περιλαμβάνει τέσσερις γωνιακούς πύργους και μια κεντρική αυλή.

Plasencia, Cáceres, Εξτρεμαδούρα, Ισπανία

Εικόνα

Αυτή η περιτειχισμένη πόλη με τα παλιά λιθόστρωτα δρομάκια βρίσκεται στη δυτική περιοχή της χερσονήσου. Το σκηνικό της χρησιμοποιήθηκε για να απεικονίσει το Kings Landing, μια βασική περιοχή τόσο στο Game of Thrones όσο και στο House of the Dragon. Τα κτίριά της είναι μια συγχώνευση γοτθικής, μαυριτανικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ