Lamborghini: Κλείνει για δεύτερη και τελευταία φορά την παραγωγή της Aventador

Η Lamborghini ολοκληρώνει οριστικά αυτή τη φορά την παραγωγή της Aventador. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία χρειάστηκε να κατασκευάσει 15 ακόμη αυτοκίνητα μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου Felicity Ace νωρίτερα φέτος.
Lamborghini: Κλείνει για δεύτερη και τελευταία φορά την παραγωγή της Aventador

Η Lamborghini ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το τελευταίο από τα 15 μοντέλα Aventador βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στις εγκαταστάσεις της στο Sant'Agata Bolognese. Είναι η δεύτερη … τελευταία Aventador, καθώς η παραγωγή του αυτοκινήτου που είχε διακοπεί, χρειάστηκε να ξαναρχίσει φέτος, καθώς πολλά από τα τελευταία κομμάτια βυθίστηκαν μαζί με το φορτηγό πλοίο Felicity Ace.

Διαβάστε ακόμα: Ducati Streetfighter V4 Lamborghini - Αυτή είναι η νέα συλλεκτική μοτοσικλέτα των 68.000 δολαρίων

Η τελευταία Aventador είναι ένα Ultimae Roadster φινιρισμένο σε μια μοναδική απόχρωση του μπλε που επιμελήθηκε το τμήμα εξατομίκευσης Ad Personam της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και προορίζεται για έναν ανώνυμο αγοραστή με έδρα την Ελβετία.

Εικόνα

Το αυτοκίνητο είναι επίσης το τελευταίο καθαρό, ατμοσφαιρικό V-12 Lamborghini που θα κατασκευαστεί ποτέ στο Santa'Agata Bolognese.

Αρχικά η παραγωγή της Aventador είχε ανακοινωθεί ότι ολοκληρώθηκε στο τέλος του περασμένου έτους. Στη συνέχεια, ωστόσο, το Felicity Ace βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών των Νήσων Αζόρες της Πορτογαλίας νωρίτερα φέτος.

Οχήματα αξίας άνω των 400 εκατ. δολαρίων χάθηκαν με το φορτηγό πλοίο, συμπεριλαμβανομένων 85 Lamborghini, 15 από τα οποία ήταν παραδείγματα της τελευταίας παραλλαγής της Aventador, της Ultimae.

Εικόνα

Ως απάντηση, η Lamborghini ανακοίνωσε ότι θα επανεκκινήσει προσωρινά την παραγωγή, ώστε να λάβουν τα οχήματά τους όσοι τα είδαν να χάνονται στο βυθό της θάλασσας.

Η Aventador ήταν μια τεράστια επιτυχία για τη Lamborghini. Η φίρμα κατασκεύασε 11.445 μονάδες του supercar κατά τη διάρκεια των 11 ετών παραγωγής, καθιστώντας το ένα από τα πιο δημοφιλή οχήματά της.

Κύριος λόγος της επιτυχίας της είναι ο αβίαστος συνδυασμός μιας επιδεικτικής σχεδίασης με τις εντυπωσιακές επιδόσεις, χάρη στον τεράστιο V-12 κινητήρα των 6,5 λίτρων.

Οκτώ παραλλαγές κατασκευάστηκαν μετά το ντεμπούτο της Aventador το 2011, μαζί με αρκετές ειδικές εκδόσεις. Το μοντέλο αποτέλεσε επίσης τη βάση για την περσινή εξαιρετικά δημοφιλή υβριδική επανεκκίνηση του Countach, το LPI 800-4.

Εικόνα

Ο διάδοχος του supercar έχει «συλληφθεί» να πραγματοποιεί δοκιμαστικές διαδρομές κοντά στα κεντρικά γραφεία της Lamborghini, σύμφωνα με το Motor1.com.

Δεν έχουν διαρρεύσει πολλά για το επόμενο μοντέλο της μάρκας, αν και ένα προειδοποιητικό αυτοκόλλητο υψηλής τάσης που εντοπίστηκε στα πρωτότυπα επιβεβαιώνει ότι θα τροφοδοτείται από έναν υβριδικά υποβοηθούμενο V-12 κινητήρα. Το μυστήριο μοντέλο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον επόμενο χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ