Ducati Streetfighter V4 Lamborghini: Αυτή είναι η νέα συλλεκτική μοτοσικλέτα των 68.000 δολαρίων

Για δεύτερη φορά στη συλλογική τους ιστορία, Ducati και Lamborghini ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια εκπληκτική γυμνή μοτοσικλέτα 68.000 δολαρίων: τη Ducati Streetfighter V4 Lamborghini.
Ducati Streetfighter V4 Lamborghini: Αυτή είναι η νέα συλλεκτική μοτοσικλέτα των 68.000 δολαρίων

Ακολουθώντας τα ίχνη της Ducati Diavel 1260 που κυκλοφόρησε το 2021, μιας μοτοσικλέτας που απέτισε φόρο τιμής στη Lamborghini Siàn, η Streetfighter αντλεί τις σχεδιαστικές δυνάμεις από τη Lamborghini Huracán STO των 631 ίππων.

Διαβάστε ακόμα: Συνεργασία και υψηλοί στόχοι για τις Audi, Bentley, Lamborghini και Ducati

Αν και η παραγωγή του νέου μοντέλου περιορίζεται σε 630 μονάδες για γενική διανομή σε όλο τον κόσμο, επιπλέον 63 προσαρμοσμένα κομμάτια, με τιμή 83.000 δολάρια, θα προορίζονται ειδικά για τους κατόχους Lamborghini μέσω της πρωτοβουλίας Speciale Clienti.

Εικόνα

Αυτοί οι 63 πελάτες θα έχουν την επιλογή να προσαρμόσουν το Streetfighter V4 Lamborghini στο ίδιο χρώμα με το υπεραυτοκίνητό τους, συμπεριλαμβανομένου του αμαξώματος και των ζαντών, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να αναπαράγουν το σχέδιο τροχών του Huracán STO. Οι ιδιοκτήτες Lamborghini θα έχουν επίσης την ευκαιρία να αγοράσουν ένα περιορισμένης έκδοσης κράνος, τζάκετ και δερμάτινα αξεςσουάρ, όλα στο χρώμα της νέας τους μοτοσικλέτας.

Η Ducati έχει συνεργαστεί στενά με τη Lamborghini για την αποκλειστική αισθητική του Streetfighter. Από το προστατευτικό μπροστινού τροχού από ανθρακονήματα, το κάλυμμα του ρεζερβουάρ, την κοιλιά και το αμάξωμα της ουράς μέχρι και το τμήμα της σέλας, είναι όλα δημιουργημένα για να μιμούνται τις σχεδιαστικές γραμμές του Huracán STO.

Εικόνα

Η Streetfighter V4 Lamborghini είναι στενά συνδεδεμένη με το Panigale V4 S του 2023. Το μοντέλο φέρει κινητήρα V4 1.103 cc, απόδοσης 208 ίππων, ημιενεργή ανάρτηση Öhlins Smart EC 2.0, δαγκάνες Brembo Stylema και δίδυμους δίσκους 30 mm3.

Φυσικά, όλα τα διάσημα ηλεκτρονικά της Ducati είναι στάνταρ προσαρμοσμένα στην έκδοση Lamborghini, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας μέτρησης αδράνειας έξι αξόνων, του Cornering ABS, του traction control, του wheelie και του slide control, του cruise control και άλλων.

Εικόνα

Τα ανθρακονήματα αποτελούν έντονο στοιχείο στην Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, με τα προστατευτικά της φτέρνας, το αμάξωμα του πίσω καθίσματος, το κάλυμμα ταμπλό TFT, το κάλυμμα του διακόπτη ανάφλεξης, το προστατευτικό πίσω γρανάζι και το καπάκι Akrapovič να είναι όλα κατασκευασμένα από αυτά.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Ducati έχει συμπεριλάβει μια σειρά από αξεσουάρ που διευκολύνουν τη διαμόρφωση της μοτοσικλέτας περιορισμένης έκδοσης για χρήση σε πίστα, μια διαδικασία που διαφορετικά θα απαιτούσε έμια επίσκεψη στον τοπικό αντιπρόσωπο Ducati.

Αυτή περιλαμβάνει ένα ανοιχτό κάλυμμα από ανθρακονήματα για τον ξηρό συμπλέκτη, πινακίδες αποκλεισμού τόσο για την πινακίδα κυκλοφορίας όσο και για τους καθρέφτες, ένα καπάκι καυσίμου αγωνιστικού τύπου και ένα κάλυμμα στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα.

Εικόνα

Κάθε μία από τις 630 μονάδες (συν τα επιπλέον 63 διαθέσιμα μέσω του προγράμματος Speciale Clienti) θα έχει το σειριακό αριθμό του χαραγμένο σε μια μεταλλική πλάκα που βρίσκεται στο κάλυμμα του ρεζερβουάρ και θα εμφανίζεται επίσης στο ταμπλό με την ενεργοποίηση του διακόπτη.

Πάντως, το ενδιαφέρον για αυτές τις σπάνιες εκδόσεις της Ducati έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια καθώς υπόσχονται να γίνουν σοβαρά συλλεκτικά κομμάτια. Από αυτή την άποψη, το Ducati Streetfighter V4 θα μπορούσε να είναι μεταξύ των κορυφαίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ