Doroni H1: Το διθέσιο ηλεκτρικό drone που μπορείτε σε λίγους μήνες να παρκάρετε στο γκαράζ σας

Το Doroni H1 είναι ένα μικρό διθέσιο drone σχεδιασμένο για ιδιώτες. Με μήκος 7 μέτρα και τελική ταχύτητα 225 χλμ./ώρα θα χρειάζεται μόνο 20 ώρες εκπαίδευσης πριν αποφασίσει κανείς να το παρκάρει στο γκαράζ του.
Doroni H1: Το διθέσιο ηλεκτρικό drone που μπορείτε σε λίγους μήνες να παρκάρετε στο γκαράζ σας

Κουραστήκατε από την κίνηση στους δρόμους; Αν ναι, έχουμε καλά νέα γιατί απέχουμε μόνο λίγους μήνες από το να δούμε το Doroni H1 να κυκλοφορεί στην αγορά. Ένα μικρό διθέσιο αεροσκάφος που χωράει σε οποιοδήποτε γκαράζ.

Διαβάστε ακόμη: Global Wealth Report 2022: Η Αυστραλία είναι η χώρα με τους πλουσιότερους κατοίκους σύμφωνα με την Credit Suisse

Δημιουργήθηκε από την Doroni Aerospace, μια εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αεροσκαφών. Το H1 αν και κάπως περίεργο σχεδιαστικά, υπόσχεται να μεταφέρει τους ιδιοκτήτες του με τον πιο ασφαλή και γρήγορο τρόπο.

Το αεροπλάνο Doroni H1 δεν είναι ακριβώς ελικόπτερο ή αεροπλάνο, είναι κάτι εντελώς καινούργιο. Η Doroni πήρε τα καλύτερα σημεία από όλα τα αεροσκάφη και σχεδίασε το H1 ώστε να είναι αποτελεσματικό, ασφαλές, φθηνό και ισχυρό.

Όσον αφορά τις επιδόσεις του, η Doroni ισχυρίζεται ότι το H1 θα πετάει με τελική ταχύτητα 140 μιλίων την ώρα (που μεταφράζεται σε 225 χλμ. την ώρα). Το βάρος του είναι περίπου 650 κιλά, ενώ μπορεί να μεταφέρει συνολικά βάρος 200 κιλών. Θα έχει μήκος 7 μέτρα, κάτι που το κάνει αρκετά εύχρηστο στις μετακινήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα ενσωματωθούν αερόσακοι έκτακτης ανάγκης, ενώ θα υπάρχει και αλεξίπτωτο, ικανό να επιτρέψει στο αεροσκάφος να προσγειωθεί αρκετά ήπια. Σε δεύτερο χρόνο, η εταιρεία στοχεύει στην εκπαίδευση των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι θα μπορούν να πετάξουν με αυτό το αεροπλάνο με μόλις 20 ώρες εκπαίδευσης.

Αυτή τη στιγμή, η Doroni Aerospace σχεδιάζει να λάβει 36 προκαταβολικές παραγγελίες, οι οποίες θα είναι έτοιμες το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Για όποιον ενδιαφέρεται, η αρχική τιμή του Doroni H1 θα είναι στα 150.000 δολάρια.