Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Περισσότερη από τη μισή περιουσία του έχασε φέτος ο ιδρυτής του Facebook και της Meta

71 δις. δολάρια, περισσότερο δηλαδή από το μισό του συνολικού πλούτου του, έχει ήδη χάσει φέτος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο ιδρυτής του Facebook και της Meta, είναι τώρα μόνο ο 20ός πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Περισσότερη από τη μισή περιουσία του έχασε φέτος ο ιδρυτής του Facebook και της Meta

Άλλο ένα αρκετά εντυπωσιακό -αν και ατυχές- κατόρθωμα από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Παρά το γεγονός ότι υπολείπονται τρεις μήνες για το τέλος του 2022, ο ιδρυτής του Facebook και της Meta έχει ήδη χάσει περισσότερο από το ήμισυ του πλούτου του. Κι αυτό μόνο φέτος.

Διαβάστε ακόμα: Ο Mark Zuckerberg θέλει προμήθεια 50% για τα αντικείμενα που θα πωλούνται στο Metaverse

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο Ζούκερμπεργκ μέχρι στιγμής έχει δει 71 δις. δολάρια να εξαφανίζονται από την καθαρή του περιουσία από την 1η Ιανουαρίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απώλεια που έχει καταγράψει ο Δείκτης Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg μεταξύ των μεγιστάνων που παρακολουθεί, και στον οποίο ο Ζούκερμπεργκ κατατάσσεται τώρα στην 20ή θέση, με 55,9 δις. δολάρια.

Να σημειώσουμε ότι ο Ζούκερμπεργκ διέθετε το τεράστιο ποσό των 142 δις. δολαρίων μόλις πριν από ένα χρόνο. Σε σύγκριση με την αρχή του έτους, ο Ζούκερμπεργκ έπεσε 14 θέσεις στη λίστα του Bloomberg, και βρίσκεται πλέον στη χαμηλότερη θέση που κατείχε από το 2014, όταν οι δεν είχαν διαπιστωθεί ακόμη οι «σκοτεινές» επιδράσεις του Facebook στη δημοκρατία.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας φαίνεται να αποδίδει μεγάλο μέρος της απώλειας στην αναδιάρθρωση του μεγαλύτερου μέρους του Facebook σε Meta, με στόχο την κυριαρχία στο metaverse. Πάραυτα, μετά την αλλαγή, τον Οκτώβριο του 2021, οι αναφορές κερδών της εταιρείας ήταν τουλάχιστον αστρικές. Τον επόμενο Φεβρουάριο, ωστόσο, το Facebook ανέφερε μηδενική αύξηση στους μηνιαίους χρήστες, με τον Ζούκερμπεργκ να χάνει 31 δις. δολάρια σε μία μόνο μέρα.

Οι άσχημες επιδόσεις της Meta φαίνεται να οφείλονται και σε πολλούς άλλους παράγοντες. Το Reels του Instagram, η απάντηση της πλατφόρμας στο TikTok, δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα έσοδα από διαφημίσεις και πολλοί χρήστες απλώς στράφηκαν στην αρχική πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο αντί να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα αντιγραφής του Insta.

Η ώθηση στο μετασύμπαν, εν τω μεταξύ, μεταφράζεται εξ ορισμού σε μια απώλεια χρημάτων, τουλάχιστον για λίγο. Ο ίδιος ο Ζούκερμπεργκ παραδέχτηκε ότι το έργο θα χάσει «σημαντικά χρηματικά ποσά» τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια, σημείωσε το Bloomberg.

Αν και ο σίγουρα ο Ζούκερμπεργκ δεν νιώθει βολικά αυτή τη στιγμή, μπορεί να παρηγορηθεί τουλάχιστον με την ιδέα ότι δεν είναι ο μόνος. Αρκετοί δισεκατομμυριούχοι τεχνολογίας έχουν χάσει φέτος τεράστια ποσά. Ο πλούτος του Τζεφ Μπέζος έχει μειωθεί κατά 46 δις. δολάρια, ενώ ο Λάρι Πέιτζ της Google έχει δει 34 δις. δολάρια να εξαφανίζονται από τους λογαριασμούς του.

Αν λοιπόν ισχύει το ρητό που λέει ότι ο κόσμος της τεχνολογίας αγαπά την αναστάτωση, κάτι μας λέει ότι όποιος το ξεστόμισε δεν εννοούσε κάτι τέτοιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ