Το διθέσιο υποβρύχιο Nemo 2 της U-Boat Worx κοστίζει 600.000 ευρώ και είναι το νέο παιχνίδι των πλουσίων

Ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των πλουσίων αυτό το προσωπικό ηλεκτρικό υποβρύχιο του 1 εκατ. ευρώ μόλις έγινε πολύ πιο προσιτό. Το διθέσιο Nemo 2 της U-Boat Worx κοστίζει τώρα 590.000 ευρώ, ενώ το Nemo 1 για έναν επιβάτη μπορεί να γίνει δικό σας για 545.000 ευρώ.
Το διθέσιο υποβρύχιο Nemo 2 της U-Boat Worx κοστίζει 600.000 ευρώ και είναι το νέο παιχνίδι των πλουσίων

Η ολλανδική εταιρεία κατασκευής υποβρυχίων U-Boat Worx λειτουργεί από το 2005 και έχει δημιουργήσει διάφορα μοντέλα εξερευνητικών υποβρύχιων όλα αυτά τα χρόνια, με τα περισσότερα από αυτά να κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας.

Διαβάστε ακόμα: UWEP - Το νέο ηλεκτρικό υποβρύχιο της U-Boat Worx μπορεί να γίνει από εστιατόριο μέχρι καζίνο

Το 2020, η εταιρεία παρουσίασε το πρώτο υποβρύχιο μαζικής παραγωγής, ένα νέο μοντέλο με το όνομα Nemo, το οποίο διαφημιζόταν ως το ελαφρύτερο υποβρύχιο που κατασκευάστηκε ποτέ στον κόσμο.

Εικόνα

Το ενδιαφέρον είναι πως η εταιρεία είχε ανακοινώσει τότε ότι η παραγωγή θα ξεκινούσε «όταν καλυφθεί η ζήτηση της αγοράς». Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού και τα εμπόδια που δημιούργησε, τόσο στους μεγάλους όσο και στους μικρούς κατασκευαστές, ανέτρεψε τα πλάνα της εταιρείας σχετικά με το νέο της δημιούργημα.

Εικόνα

Η τιμή του σχεδόν 1 εκατ. ευρώ του Nemo δεν βοήθησε επίσης την U-Boat Worx, αν και, παρόμοια σκάφη έχουν συχνά τιμές πολύ υψηλότερες. Όπως και να ‘χει, η ολλανδική εταιρεία φαίνεται ότι επιτέλους αφήνει πίσω της τα προβλήματα, καθώς δηλώνει έτοιμη να βάλει το Nemo σε μαζική παραγωγή.

A post shared by U-Boat Worx (@uboatworx)

Η U-Boat Worx ανακοίνωσε ότι ενισχύει την παραγωγή του Nemo και έχει στόχο να κατασκευάσει 1.000 μονάδες πριν από το τέλος αυτής της δεκαετίας. Μάλιστα η αυξημένη παραγωγή μάλλον βοήθησε τον Ολλανδό κατασκευαστή να μειώσει δραστικά την τιμολόγηση του υποβρύχιου εξερευνητικού σκάφους.

Εικόνα

Ενώ το διθέσιο Nemo 2 είχε αρχική τιμή 975.000 ευρώ, τώρα κοστίζει 590.000 ευρώ. Παράλληλα, το Nemo 1 για έναν επιβάτη μπορεί να είναι δικό σας για 545.000 ευρώ. Ίσως να μην είναι φθηνό, αλλά η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η νέα τιμολόγηση καθιστά το Nemo το πιο προσιτό υποβρύχιο στον κόσμο.

Το υποβρύχιο Nemo έκανε το δημόσιο ντεμπούτο του πέρυσι στο Monaco Yacht Show του 2021 και η εταιρεία έχει ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες της. Η διθέσια έκδοση ανεβάζει τη ζυγαριά στα 2.500 κιλά περίπου. και έχει ύψος 155 cm. Και οι δύο εκδόσεις Nemo διαθέτουν κλιματιζόμενη διάφανη ακρυλική φυσαλίδα και μπορούν να κινηθούν με ταχύτητες έως και 3 κόμβους.

Εικόνα

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το σκάφος μπορεί να βουτήξει σε βάθος 100 μέτρων και να λειτουργήσει έως και οκτώ ώρες με μία φόρτιση. Το υποβρύχιο μπορεί να πλοηγηθεί χρησιμοποιώντας ένα τιμόνι μοιάζει με joystick, κάτι που διευκολύνει τους ελιγμούς. Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει πιστοποίηση πιλότων έπειτα από εκπαίδευση δύο εβδομάδων, σε όλους τους αγοραστές της.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Nemo 1 και 2 μπορείτε να επισκεφθείτε τον αντίστοιχο ιστότοπο της U-Boat Worx.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ