Makepeace Island: Διακοπές για δισεκατομμυριούχους στο νέο ιδιωτικό νησί του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Το Makepeace Island του Ρίτσαρντ Μπράνσον στην Αυστραλία θα μπορούσε κάλλιστα να έχει βγει από κάποια χολιγουντιανή ταινία. Το ιδιωτικό resort θυμίζει πραγματικά το Fantasy Island και διατίθεται εξολοκλήρου σε έναν επισκέπτη με τους 21 στενότερους φίλους και την οικογένειά του.
Makepeace Island: Διακοπές για δισεκατομμυριούχους στο νέο ιδιωτικό νησί του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Υπάρχουν δύο επίπεδα προνομίων και αποκλειστικότητας στο πώς περνάει κανείς τις διακοπές του. Για τους περισσότερους, είναι μια σουίτα ρετιρέ ενώ για άλλους, είναι μια ιδιωτική βίλα. Αλλά για τους δισεκατομμυριούχους, υπάρχει ένα άλλο επίπεδο πολυτέλειας. Και σ’ αυτό δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις διακοπές στο ιδιωτικό νησί Makepeace του Ρίτσαρντ Μπράνσον στην Αυστραλία.

Διαβάστε ακόμα: Moon Resort Dubai - Το mega resort στο σχήμα της Σελήνης που θα κοστίσει στο Ντουμπάι 5 δισ. δολάρια

Το resort θυμίζει πραγματικά το Fantasy Island. Ιδιωτικό και δεσμευμένο μόνο για εσάς και έως και 21 στενότερους φίλους και την οικογένειά σας. Είναι από εκείνα τα μέρη που μόλις σε παραλάβουν από το πλοίο, φροντίζουν για τα πάντα.

Εικόνα

Ο καπετάνιος του ποταμόπλοιου θα παραλάβει εσάς, τους καλεσμένους σας και τις αποσκευές σας για την εικοσάλεπτη βόλτα πέρα από τα μαγκρόβια και μια σειρά από παραθαλάσσιες επαύλεις της κοινότητας Noosa που μοιάζει με τα Hamptons στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Κατά την άφιξή σας, όλο το προσωπικό περιμένει στην προβλήτα σε μια ουρά χαιρετισμού, υποδεικνύοντας ότι όλοι εκεί βρίσκονται στη διάθεσή σας.

Το κτήμα των 25 στρεμμάτων περιβάλλεται από τον ποταμό Noosa με το μεγαλύτερο μέρος του νησιού να παραμένει ανεκμετάλλευτο και σε φυσική κατάσταση. Στο νησί, υπάρχει ένα μεγάλο υπαίθριο περίπτερο, κοινόχρηστοι χώροι και μια υπέροχη πισίνα, τα οποία περιβάλλονται από περιποιημένους κήπους και τροπικά δάση.

Εικόνα

Το ακίνητο είναι εντελώς ιδιωτικό και νοικιάζεται σε μια ομάδα έως 22 ατόμων την εβδομάδα. Τα καταλύματα περιλαμβάνουν πολλές βίλες, το καραβάκι που λειτουργεί ως προβλήτα καθώς και δύο μοναδικές παραθαλάσσιες κατοικίες. Στην τιμή περιλαμβάνονται γεύματα, μεταφορές στο Noosa και θαλάσσια σπορ. Τα οινοπνευματώδη ποτά και το κρασί διατίθενται με επιπλέον χρέωση.

A post shared by Makepeace Island (@makepeaceisland)

Το νησί είναι ένα καταφύγιο της φύσης με πανέμορφα πτηνά, χλωρίδα και πανίδα, που θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε βαδίζοντας στα πολυάριθμα μονοπάτια πεζοπορίας που διασχίζουν την έκταση. Όσον αφορά τη μαγευτικά τοπία του ποταμού, θα τα εξερευνήσετε από το κατάστρωμα μιας βάρκας ή τα καγιάκ που μπορείτε να προμηθευτείτε.

Εικόνα

Το όνομα Makepeace Island ακούγεται σαν κάποιο μαρκετινίστικο εύρημα του Μπράνσον, αλλά στην πραγματικότητα είναι το όνομα της πρώην ιδιοκτήτριας του νησιού, Hannah Makepeace. Σαν να μην αρκεί αυτό, το νησί διαθέτει ένα φυσικό σχήμα καρδιάς.

Εικόνα

Η ιστορία λέει ότι η Χάνα ήταν η μακροχρόνια οικονόμος του σπιτιού που κληρονόμησε το νησί από τους άτεκνους ιδιοκτήτες του πριν από εκατό χρόνια. Σε συνέχεια αυτής της ιστορίας, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον μαζί με μερικούς φίλους αγόρασαν το νησί και το μετέτρεψαν σε έναν παράδεισο σχεδιασμένο για λιγοστούς επισκέπτες.

Αφού οι καλεσμένοι γίνονται δεκτοί από το πάρτι χαιρετισμού του προσωπικού, τους συνοδεύουν σε μια δεξίωση με σαμπάνια στο μπαλινέζικο Wantilan, ένα διώροφο κιόσκι με αχυρένια στέγη.

Η αρχιτεκτονική και η εσωτερική διακόσμηση διαθέτουν μπαλινέζικη αισθητική με εξαιρετικά άνετα έπιπλα από μετάξι, φινιρίσματα από ξύλο τικ, γρανίτη και πέτρα, καθώς και περίπλοκα ινδονησιακά γλυπτά, αντίκες και έργα τέχνης.

Εικόνα

Στην πραγματικότητα, αρκετά από τα κτίρια, καθώς και τα περισσότερα από τα έπιπλα και τα διακοσμητικά κατασκευάστηκαν στο Μπαλί, για να μεταφερθούν αργότερα και να συναρμολογηθούν ξανά στο νησί.

Οι εγκαταστάσεις είναι εκτεταμένες με ένα δεύτερο κιόσκι ανοιχτής διαρρύθμισης για νύχτες διασκέδασης και συντροφικότητας με ένα μακρύ μπαρ, χώρους καθιστικού καθώς και ένα game room με τραπέζι μπιλιάρδου και διάφορα μουσικά όργανα, όπως πιάνο, bongos και didgeridoo. Αλλού υπάρχει αίθουσα πολυμέσων και βιβλιοθήκη καθώς και γήπεδα τένις και γυμναστήριο.

Εικόνα

Πέρα από την ομορφιά της γύρω φύσης και τους περιποιημένους χώρους, το πιο συναρπαστικό χαρακτηριστικό είναι η μεγάλη πισίνα ελεύθερου σχήματος με τοξωτή γέφυρα που οδηγεί από τη μια πλευρά στην άλλη, σιντριβάνια και ένα υδρομασάζ 15 θέσεων.

Διαθέτει επίσης και ένα δικό της κεντρικό νησί με τραπέζι και ομπρέλα, ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα για δύο. Το σκηνικό συμπληρώνεται με έναν αιωρούμενο καναπέ και ψάθινα σαλόνια σε σχήμα αυγού πάνω από την πισίνα.

Τα καταλύματα είναι σχεδιασμένα για ιδιωτικότητα, χαλάρωση και άνεση με σύγχρονα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, ανέσεις πρώτης κατηγορίας και υπηρεσίες καθαρισμού δύο φορές την ημέρα.

Ο τροπικός σχεδιασμός προσφέρει στέγες από άχυρο, υλικά από μπαμπού, δάπεδα από ξύλο τικ και χαρακτηριστικά από φυσική πέτρα σε όλους τους χώρους. Υπάρχουν πολλές επιλογές διαμονής, μεταξύ των οποίων τρεις μεγάλες βίλες δύο υπνοδωματίων, τέσσερα δωμάτια στο νησιώτικο σπίτι και δύο μονάδες στο καϊκι.

Εικόνα

Οι βίλες είναι οι πιο πολυτελείς, ευρύχωρες και απομονωμένες, μακριά από την κύρια περιοχή. Κατά μήκος ενός ξύλινου πεζόδρομου, οι επισκέπτες μπαίνουν μέσα από σκαλιστές ξύλινες πόρτες σε μια περιοχή φουαγιέ με έναν καταπράσινο τροπικό κήπο με φοίνικες, έναν καταρράκτη και μια λίμνη koi.

Στους εσωτερικούς χώρους οι εσωτερικοί χώροι είναι πλούσιοι σχεδιασμένοι με νησιώτικη chic αισθητική σε όλα τα δύο υπνοδωμάτια και το σαλόνι. Η κύρια κρεβατοκάμαρα διαθέτει ένα μεγάλο κρεβάτι με ουρανό και εκτεταμένες βεράντες με τραπέζια και ξαπλώστρες με θέα στο ποτάμι ή στους κήπους. Το υπαίθριο μπάνιο είναι η επιτομή της πολυτέλειας με μια μπανιέρα σκαλισμένη σε έναν ηφαιστειακό ογκόλιθο.

Εικόνα

Το φαγητό σερβίρεται όπως και όπου θέλετε. Τα γεύματα παρέχονται από τον ταλαντούχο γκουρμέ σεφ του νησιού και περιλαμβάνουν πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, καθώς και απογευματινό τσάι και σνακ για το ηλιοβασίλεμα.

Το εκλεκτό μενού σχεδιάζεται με τη μαγειρική ομάδα να λαμβάνει υπόψη τυχόν διατροφικές ανησυχίες καθώς και τις γευστικές επιλογές των επισκεπτών. Πέρα από τη γαστρονομική εμπειρία που προσαρμόζεται στους επισκέπτες του ξενοδοχείου, τα υλικά προέρχονται από τοπική αγορά, με ιδιαίτερη έμφαση στα φρέσκα προϊόντα και στα βιώσιμα συστατικά.

Εικόνα

Για εκείνους που θέλουν να εκμεταλλευτούν τον χρόνο πέρα από το νησί, οι επιδρομές στην κοσμοπολίτικη πόλη Noosa είναι επίσης μια επιλογή για ένα γεύμα στο ύπαιθρο σε ένα μοντέρνο καφέ ή ίσως λίγο shopping στα πολυτελή καταστήματα κατά μήκος της οδού Hastings, τη χαλαρή εκδοχή του Rodeo Drive.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Makepeace Island.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ